הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעבר לליניארית

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
אז ככה,
קראתי את המאמר על הליניארית של ביל סטאר בקילוגרם, ולפי הנתונים שלה היא מראית מאוד מתאימה לי.
  • היא יותר ״קלה״ לביצוע, אני אוכל לשמור ואף לשפר את משקלי העבודה שלי בזמן החיטוב.
  • התוכנית תתאים לי כיוון שיש לי כוד עיסוקים חוץ מהמכון שבגללם אני לא מתאושש כמו שצריך.
בקיצור, תוכנית שיכולה להתאים לי מצויין לחיטוב ועדיין לתת לי את האשלייה שאני חזק ( למרות שכולם [ כולל אני ] יודעים שלא ).

בכל מקרה, יש לי 2 בעיות עם התוכנית.

1. אני חלש, משמע יש לי בעיה להעלות בכל התרגילים מסט לסט ככה שיוצא מצב שאני לא יכול להתחמם כמו שצריך.

2. בגלל הגב, אני לא מסוגל לעשות דד ( והכאב גם מתחיל להשפיע לי על הסקוואט ואני לא מסוגל לעבוד כמו שצריך ).

אז בקיצור, עם הבעיות שלי, זה אפשרי ליניארית או שעדיף לי להמשיך ב FBW שאילתרתי עד שהמצב בגב שלי ישתפר ?

תודה לעוזרים.

קודם כל ברוך הבא למועדון הלינארית!
בתור מתאמן ותיק בתוכנית עם מעבר לשנה נסיון בה אני מוכן לענות לך על כל השאלות שיהיו לך 😃

1. בתוכנית לינארית, לאומת SS יש לך רק 2 סטים כבדים. סט אחד של 5 חזרות עם משקל מקסימלי וסט אחד עם 90 אחוז ממשקל העבודה. אם קשה לך להעלות במשקלים בתוכניות אחרות זאת התוכנית בשבילך כי כשיש לך רק 2 סטים כבדים אתה תעלה הרבה יותר משקל מבתוכנית בנפח גדול.
אם אתה מרגיש שאתה חלש יכול להיות שאתה לא אוכל מספיק? החימום בד"כ מתבצע עם משקלים שלא אמורים להשפיע לך על הסטים של העבודה, חוץ מזה שבלינארית אין צורך כמעט בחימום כי הסט הראשון בד"כ כבר מתחיל עם משקל יחסית קל שיכול להחשב במקרים מסוימים כסט "חימום" אלה אם אתה בשלבים המאוחרים יותר של התוכנית.

2. יכולים להיות 1001 דברים עם הגב שלך. זאת יכולה להיות בעיה שתעבור משבוע מנוחה או בעיה שתצטרך בשבילה אורטופד. המלצה שלי, במצב פציעה לא להתאמן בכלל ולפנות למומחה. תתחיל מזה שתפתח פה פוסט בפורום פציעות וייתכן שתקבל תשובה שתכוון אותך יותר למה שאתה צריך לעשות כי בסופו של דבר המטרה שלך היא להיות בריא ורק אחר כך להרים הרבה.

כל עוד הגב שלך פצוע תיקח הפסקה מהאימונים ותדאג לפתור את הבעיה הזאת. זאת אמורה להיות המטרה העיקרית שלך כרגע ולאחר מכן תחזור לפה ונעזור לך לפתור את כל הבעיות והשאלות בנוגע ללינארית 😃
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אפשר פרטים על הבעיה שלך בגב?
כנראה טריגר פוינט אבל עדיין לא בטוח ב 100 אחוז, היה לי כבר טיפול שכלל שיאצו וכוסות רוח אבל הוא לא עזר יותר מדי, אני צריך להזמין תור לאורתופד.
קודם כל ברוך הבא למועדון הלינארית!
בתור מתאמן ותיק בתוכנית עם מעבר לשנה נסיון בה אני מוכן לענות לך על כל השאלות שיהיו לך 😃

1. בתוכנית לינארית, לאומת SS יש לך רק 2 סטים כבדים. סט אחד של 5 חזרות עם משקל מקסימלי וסט אחד עם 90 אחוז ממשקל העבודה. אם קשה לך להעלות במשקלים בתוכניות אחרות זאת התוכנית בשבילך כי כשיש לך רק 2 סטים כבדים אתה תעלה הרבה יותר משקל מבתוכנית בנפח גדול.
אם אתה מרגיש שאתה חלש יכול להיות שאתה לא אוכל מספיק? החימום בד"כ מתבצע עם משקלים שלא אמורים להשפיע לך על הסטים של העבודה, חוץ מזה שבלינארית אין צורך כמעט בחימום כי הסט הראשון בד"כ כבר מתחיל עם משקל יחסית קל שיכול להחשב במקרים מסוימים כסט "חימום" אלה אם אתה בשלבים המאוחרים יותר של התוכנית.

2. יכולים להיות 1001 דברים עם הגב שלך. זאת יכולה להיות בעיה שתעבור משבוע מנוחה או בעיה שתצטרך בשבילה אורטופד. המלצה שלי, במצב פציעה לא להתאמן בכלל ולפנות למומחה. תתחיל מזה שתפתח פה פוסט בפורום פציעות וייתכן שתקבל תשובה שתכוון אותך יותר למה שאתה צריך לעשות כי בסופו של דבר המטרה שלך היא להיות בריא ורק אחר כך להרים הרבה.

כל עוד הגב שלך פצוע תיקח הפסקה מהאימונים ותדאג לפתור את הבעיה הזאת. זאת אמורה להיות המטרה העיקרית שלך כרגע ולאחר מכן תחזור לפה ונעזור לך לפתור את כל הבעיות והשאלות בנוגע ללינארית 😃
בהצלחה
דבר ראשון תודה על הפירוט הענק.
1. מבחינת הנפח והקושי, אני מאמין שלא תהיה לי בעיה ושגם בהתחלה בגלל שאני מתקשה רק עם סט אחד במשקל המקסימלי וסט אחד במשקל 90% אז המשקל שלי בהתחלה יחסית יעלה מהר.
מודע לדברים כמו חוסר בהתקדמות והמניעים שלה אך בכל זאת, תודה. 😃

2. בנוגע לגב, פתחתי כבר כמה וכמה אשכולות בפורום פציעות, היה לי כבר טיפול בשיאצו וכוסות רוח ובמבחינת בעיה של לנוח שבוע וזה יעבור, אני יודע שלא כי היו לי שבועיים שלא הלכתי בגלל הכאבים.
מבחינת לא להתאמן, בגלל שאין לי כסף מיותר לשלם עכשיו לאורתופד/פיזיותרפיסט פרטי, המוצא האחרון הוא אורתופד של קופ״ח שיקח כמה שבועות ואף חודשים ולאחר מכן לחכות לפיזיותרפיה שגם זה אומר לחכות מס׳ לא מוגבל של שבועות ואף חודשים ( מניסיון של פעם אחרת שהלכתי לאורתופד ).
בגלל שהזמן המתנה כל כל ארוך, אני לא יכול להפסיק להתאמן כי אני לא יכול לדעת כמה זמן זה אומר לא להתאמן וזה יכול אפילו להיות כמה חודשים בלי אימונים, במיוחד שאנחנו נכנסים עוד מעט לפסח והתורים מתעכבים.
תוסיף לזה את העובדה שאני גם באומנויות לחימה ושבקרוב יש לי מרתון אימונים ( בחופש פסח ) שבו יש לי מבחן חגורה ככה שאני לא בדיוק יכול להפסיד אימונים.

בקיצור, בינתיים, לוותר על הליניארית עד שאני מטפל בבעיה?

כה. תוותר על הלינארית בינתיים. אין טעם בשבילך לעשות את התוכנית במצב הזה. כל עוד הכאב נקודתי שרק מונע ממך לעשות דד ליפט עדיף שתוותר על תוכניות כוח לבינתיים ותלך על תוכניות פיצולים שלא יערבו תרגילים שמערבים את הפציעה שלך. זה המקסימום שאתה יכול לעשות עכשיו

בקיצור, תוכנית שיכולה להתאים לי מצויין לחיטוב ועדיין לתת לי את האשלייה שאני חזק ( למרות שכולם [ כולל אני ] יודעים שלא ).
לא חושב שהלינארית תתאים לך.
FBW קלאסית יכול לעזור לך יותר כדי להגיע למשקלים בסיסיים לדעתי.

• פותח/ת השרשור
לא חושב שהלינארית תתאים לך.
FBW קלאסית יכול לעזור לך יותר כדי להגיע למשקלים בסיסיים לדעתי.
האמת שכבר כמה וכמה אנשים המליצו לי על הליניארית.
@stitch בזמנו כשרציתי להתחיל SS אמר לי לעשות ליניארית.
בכל מקרה, לדעתי ליניארית כן יכולה להתאים כיוון שההתקדמות היא איטית ובטוחה ולמרות שב SS יש לי הרבה יותר אפשרות להתקדם, עם המצב שלי זה בעייתי.
בכל מקרה, אני עדיין לא יכול לעבור אליה בגלל הגב שלי ( כי אני לא מסוגל לעשות דד ובסקוואט התחיל לי כאב ).

האמת שכבר כמה וכמה אנשים המליצו לי על הליניארית.
@stitch בזמנו כשרציתי להתחיל SS אמר לי לעשות ליניארית.
בכל מקרה, לדעתי ליניארית כן יכולה להתאים כיוון שההתקדמות היא איטית ובטוחה ולמרות שב SS יש לי הרבה יותר אפשרות להתקדם, עם המצב שלי זה בעייתי.
בכל מקרה, אני עדיין לא יכול לעבור אליה בגלל הגב שלי ( כי אני לא מסוגל לעשות דד ובסקוואט התחיל לי כאב ).
פיתרון עקום לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית