הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי גב תחתון - אני באמת חופר פה...

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
מלפני שבוע ביום שלישי התחילו להיות לי כאבים בגב התחתון ( זה קרה ביום שהעלתי בו משקל לדדליפט , לפני זה לא העלתי משקל לדדליפט בשביל טכניקה בכלל ( 60 קילו - הוספתי ל-62.5 ).
בהתחלה חשבתי זה נתפס , יום שישי עשיתי דדליפט שוב ( אבל הורדתי ל-60קילו ליתר ביטחון ) היה בסדר אבל עדיין כאבים.
התחלתי PPL מיום ראשון , ככה שמחר יום רגליים ואני צריך לעשות...
אני בנתיים מחליף 3-6 דדליפט ל3-10 מכרעיים.
מה כדאי לי לעשות? אתמול היה לי PULL והכאבי גב חזרו , נגיד מתי שאני מכופף את הגב , זה כואב בגב התחתון , כ-8~7 ס"מ מהחריץ נראלי ( סורי על המילה ) - לא מדדתי חח , אבל פחות או יותר. ( PULL זה גב יד קדמית ואמות אבל עדיין התחילו כאבים )
אני מפחד להמשיך להתאמן ולדפוק לי את הגב.
זה כואב רק שאני מכופף את הגב כאילו , הדדליפט אמרו לי טכניקה די טובה.
אני לא עושה את זה עם גב הכי ישר , אתם יודעים , צריך קצת שיהיה מעוגל ( כי גם קשה עם גב ישר )
אני עם גב תחתון ישר אבל למעלה יש כזה מעוגל ( לא הרבה , כמו ה-POWERLIFTERIM בתחרויות של שיאים - גב משהו כזה )

שכחתי להוסיף , בהתחלה שהיה כואב לי , הייתי עושה 3 תרגילים שהם לעצם האגן ( אז היה לי SL JOINT אבל מישהו הביא לי 3 תרגילים לעשות וזה עבר לי - אני עדיין עושה כל יום ) וגם 4 תרגילי מתיחות לגב וזה לפעמים עובר ולפעמים כואב פחות , היום או אתמול לא עשיתי כי לא היה לי כוח , היום אני יעשה.
יש לכם אולי כמה תרגילים לגב? כי מה שאני עושה לגב זה מתיחות נגיד לאימון

נערך לאחרונה:
בוא נתחיל בסרטון שלך כדי לבחון טכניקה ולא להסתמך על העובדה שמישהו אמר לך שהיא טובה.

• פותח/ת השרשור
בוא נתחיל בסרטון שלך כדי לבחון טכניקה ולא להסתמך על העובדה שמישהו אמר לך שהיא טובה.
סרטון אני מעדיף שלא לשלוח... ( אני ישלח לך מחר בהודעה סבבה? אני לא יודע איך שמים ביוטיוב , אז העלתי סרטון פרטי כזה רק קישור נראלי , אח שלי עשה לי את זה , מחר שהוא יחזור אני יגיד לו וישלח לך )
אבל שמע , יש שם מלא שאמרו לי שהטכניקה טובה.
אפשר עזרה? זה באמת מתחיל לכאוב לי , עכשיו אם אני מכופף פחות אפילו.
כמו שאמרתי , אם אני עושה תרגילים זה קצת פחות כואב , אבל לא עובר...
מה לעשות? היום אני ב-LEGS

אמרת שתעלה סרטון. בכל מקרה אם אתה הולך להתאמן היום אל תבצע שום תנועה שגורמת לך לכאבים, אפילו קלים.

• פותח/ת השרשור
אמרת שתעלה סרטון. בכל מקרה אם אתה הולך להתאמן היום אל תבצע שום תנועה שגורמת לך לכאבים, אפילו קלים.
סבבה.
אבל אני לא יודע אם כדאי לי לעשות היום דדליפט , זה הבעיה... אולי כדאי לי לחכות שבוע עד שהכאבים קצת יחלפו ואז לחזור לדדליפט? בנתיים אני יעשה מכרעיים 3-10 במקום זה , עדיף לא?
ונזכרתי במשהו עכשיו , שאני יחזור מהבית ספר אני יתחיל להשתמש בקרח , אז שהיה לי דלקת בעצם האגן זה דווקא די עזר לי.

בדרך כלל קרח יעיל ב24-48 שעות הראשונות של הפציעה כדי למנוע שטפי דם והתנפחות של האזור. לאחר מכן דווקא חימום יועיל כדי לשפר זרימת דם ולעודד החלמה.
אני אחזור שוב - אל תבצע שום תרגיל אם הוא כואב. לא דדליפט, לא סקוואט ולא מכרעיים, כי זה רק עלול להחמיר את המצב.

• פותח/ת השרשור
בדרך כלל קרח יעיל ב24-48 שעות הראשונות של הפציעה כדי למנוע שטפי דם והתנפחות של האזור. לאחר מכן דווקא חימום יועיל כדי לשפר זרימת דם ולעודד החלמה.
אני אחזור שוב - אל תבצע שום תרגיל אם הוא כואב. לא דדליפט, לא סקוואט ולא מכרעיים, כי זה רק עלול להחמיר את המצב.
כע אני יודע , התוכנית שלי ב-PPL :
סקוואט 4-8
פרונט סקוואט 3-10
לחיצת רגליים 3-15 > דרופ סט
מכרעיים 3-10 / דדליפט 3-6
האמסטרינג 4-8
האמסטרינג 4-8 ( לא יודע תרגילים להאמסטרינג , אני ישאל את המאמן היום , אני כבר הרבה זמן מחפש ואין לי אצלי תמכשירים האלו... דדליפט סטיף לג לא מצליח - אין גמישות )
הרמת עקבים 3-10

אבל עדיין אני ישתמש בקרח , ליתר ביטחון 😃

אני לא מבין למה ההסתייגות הזאת מלפרסם סרטון טכניקה?
למרות הדעה הנרחבת של אנשים,רוב האנשים במכון לא מבינים לגבי טכניקה של דדליפט(לפחות מניסיוני)ומבחינתם כל עוד אתה לא מושך כמו חתולה מפוחדת אתה בסדר.
אל תעשה דדליפט אם כואב לך,אבל אתה צריך לתקן את הטכניקה למנוע מהכאבים/בעיה לחזור.

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין למה ההסתייגות הזאת מלפרסם סרטון טכניקה?
למרות הדעה הנרחבת של אנשים,רוב האנשים במכון לא מבינים לגבי טכניקה של דדליפט(לפחות מניסיוני)ומבחינתם כל עוד אתה לא מושך כמו חתולה מפוחדת אתה בסדר.
אל תעשה דדליפט אם כואב לך,אבל אתה צריך לתקן את הטכניקה למנוע מהכאבים/בעיה לחזור.
כע אני לא עושה ותשמע רגע , פה : http://www.exrx.net/Lists/ExList/ThighWt.html#anchor1942303
אני חיפשתי תרגילים להאמסטרינג עם משקל חופשי אבל אין לי גמישות לשום דבר מהם... עם מכונות אין אצלי.
יש כמובן כבלים , אבל אין לי את הגומי... מה אני יכול לעשות תרגיל להאמסטרינג?
GOOD MORNING אפשר אבל מעדיף לא לעשות , במיוחד עכשיו עם הגב...

כע אבל תשמעו , אני אמרתי בנתיים שאני לא עושה דדליפט השבוע , אני עושה מכרעיים במקום זה.
איך אפשר להחליף מכרעיים במקום? תעשה אפילו עם מוט ריק, תעמיד דאמבלים ותשים עליהם את המוט שיגיע לגובה מתאים, קצת מתחת לאמצע השוק.
וככה תצלם.

מה אני יכול לעשות תרגיל להאמסטרינג?
כיפוף ברכיים מול פולי תחתון (בעמידה או בשכיבה על הבטן).
blogimport_ryfyln-15a6cjn.jpg
upload_2015-3-19_18-58-11.png

• פותח/ת השרשור
כיפוף ברכיים מול פולי תחתון (בעמידה או בשכיבה על הבטן).
blogimport_ryfyln-15a6cjn.jpg
צפה בקובץ המצורף 24640
אהה זה לא משנה כבר , ניסיתי היום סטיף לג דדליפט דווקא הצלחתי , אבל לא הרבה - אבל שיהיה , נשתפר עם הזמן.
כאילו לא הורדתי הכי הרבה.
והתבלבתי בתרגיל שיש בחדר כושר , LEG CURL בהתחלה חשבתי זה לארבע ראשי חח , שמתי לב שזה להאמסטרינג אז לא צריך
בכל מקרה , בנתיים אני מפסיק עם דדליפט אז תודה 😃
וגם הכאבים קצת עברו לי , אפשר לנעול או שלמקרה שיחזור לי אני ישלח הודעה פה שוב .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית