הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שינוי התוכנית

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
אז ככה, אם יש פה מישהו שיצא לו לראות את הלוג שלי, הוא יודע פחות או יותר את המצב שלי.
אבל בגלל שלא כולם ( ויותר נכון הרוב המוחץ ) יודעים, אז אני אסביר את המצב בקצרה ויפרסם את התוכנית בקצרה ואז אשאל את השאלה.

אוקיי אז ככה, יש לי פציעה בגב, כנראה טריגר פוינט, בקיצור, כואב.
בכל מקרה, הבעיה לא מאפשרת לי לעשות דדליפט וגם בסקוואט התחילו לי כאבים משום מה.

בכל מקרה, התוכנית:
סקוואט - 3X5
מתח ( פולי ) - 3X8
בנץ׳ - 3X5
מקבילים - 3X8 או כשל
פרס - 3X5
lying Tricep Extantions - 3X8
כפיפות מרפקים בראבק - 3X8
בטן - אם יש כוח, 2X20

FBW בסיסית שעשיתי לבד.

ועכשיו לבעיה, יש לי יותר מדי עומס על הטרייספס והחזה.
הבעיה היא שהפרס והבנץ׳, אני לא יכול לוותר עליהם, ואת המקבילים אני לא רוצה להוריד כיוון שכנראה השנה יש לי הכנה לבגרות בבית ספר וחלק מההכנה כוללת מקבילים, מתח, שכיבות שמיכה, בטן וכל מיני שטויות כאלה.
עכשיו המקבילים זה לא הבעיה כי הם התחזקו אצלי מאוד ומהר ( מלא מסוגל לעשות מקבילים לסביבות ה 8 מקבילים +- יחסית רצוף בתוך חודש או חודש וקצת ).
עכשיו הבעיה היא שעד שהם התחזקו כמו שצריך, אני לא אוצה לוותר עליהם ( מקבילים רחב אם שכחתי לציין ).
הבעיה היא שליד אחורית יש לי תרגיל מבודד בנוסף ( Lying Tricep Extantions ) וכל העומס הזה מקשה עליי להתקדם בבנץ׳ כמו שצריך ( מקשה מעט גם על הפרס ).

עכשיו נגיד וויתרתי על ה Lying Tricep Extanrtions, עדיין יש קצת עומס על היד אחורית, החזה והכתפיים ( פרס, בנץ׳, מקבילים ), והשאלה שלי היא אם זה לא יעמיס ויפריע לי בהתקדמות של הבנץ׳ ?

נעזוב שניה את הבנץ׳ ונמשיך לשאלה הבאה, הגרביטון שיפר אותי באופן משמעותי מבחינת המקבילים, אבל הבעיה היא שבגרביטון הקפיצות במשקלים היא לפי 10 קילו לעומת אפשרות של קפיצה של 2.5 קילו בפולי.
הבעיה היא שבפולי ההתקדמות יותר קשה, והוא לא בדיוק מדמה לי מתח לעומת הגרביטון שטכנית הוא מתח רק עם עזרה.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת, כדי להוסיף גם מתח בגרביטון ( לדוג׳ בפוחי/גרביטון רחב בפרונציה ובשני בסופינציה ) או שכדאי פשוט לעבור לגרביטון ולהסתדר כמו שהסתדרתי עם הגרביטון ( שלדוג׳ יש שבוע-שבועיים שקצת קשה בשינוי משקל אבל אחר כך מתרגל ולאט לאט מתחזק ומשתפר ביחס לפולי הרבה יותר מהר ).
חייב לציין שאין לי אפשרות לחתירה בגלל הגב.

בכל מקרה, הצעות ייעול+ שיפור לככה שאני אעבוד על כל הגוף מצד אחד ומצד שני אני עדיין אוכל להתחזק בתרגילים הבסיסיים.
ייעול מבחינת חזרות וסטים יעזור גם כן.

בכל מקרה, תודה לעוזרים.
נ.ב. קטנטן, הפרס והבנץ׳ ביחד באותו אימון מפריע?
והאם כדאי לעבור למתכונת של AB ( אל תשכחו שאני יכול להגיע רק 3 פעמים בשבוע למכון ככה שיכול להיות ש FBW תתאים לי יותר ).
חייב לציין שאם עובר ל AB, שלא תהיה עמוסה ושעדיין אוכל להתקדם יחסית במורכבים שאני כן מסוגל לעשות.

כשאתה עושה FBW אתה צריך לעשות רוטציות של A1 A2. אם אתה לא עושה את זה ועדיין רוצה לשים את כל התרגילי בסיס (לדוגמא שמת 3X5 פרס ובנץ') אתה הולך להשבר.
מתח ממליץ לעשות בגרביטרון אם קשה לך בלי.

בכל מקרה אני קורא את הלוג שלך ויש לך הרבה מאוד בעיות בתוכנית שדורשות הרבה מאוד עבודה כדי לבנות תוכנית אידיאלית. חשבת על לקחת ייעוץ אישי מLBS? הם יוכלו גם אולי לעזור לגבי הפציעה

• פותח/ת השרשור
כשאתה עושה FBW אתה צריך לעשות רוטציות של A1 A2. אם אתה לא עושה את זה ועדיין רוצה לשים את כל התרגילי בסיס (לדוגמא שמת 3X5 פרס ובנץ') אתה הולך להשבר.
מתח ממליץ לעשות בגרביטרון אם קשה לך בלי.

בכל מקרה אני קורא את הלוג שלך ויש לך הרבה מאוד בעיות בתוכנית שדורשות הרבה מאוד עבודה כדי לבנות תוכנית אידיאלית. חשבת על לקחת ייעוץ אישי מLBS? הם יוכלו גם אולי לעזור לגבי הפציעה
האמת, חשבתי, אבל בגלל שהבעיה בגב היא זמנית והתוכנית עכשיו גם היא זמנית עד שאני אוכל להתחיל ליניארית, אין לי סיבה לקחת ייעוץ כיוון שכל התוכניות האלו מוכתבות מראש והייעוץ יוכל רק להועיל לי קצת ( בערך כמו הלוג אם מישהו היה קורא אותו ).
בכל מקרה, מה אתה מציע? לעשות מחזוריות שרוב האימון קבוע ואותו דבר אבל שיש רוטציה בין המורכבים? לדוג׳ פרס מתחלף בבנץ׳? ואם כן, מה אני עושה מבחינת הדדליפט שאני לא מסוגל לעשות? והסקוואט, לא צריך להתחלף נכון?
בקיצור, במקום חפירות לשווא, תכנון קל של התוכנית או שינויים מסויימים?
תודה.

האמת, חשבתי, אבל בגלל שהבעיה בגב היא זמנית והתוכנית עכשיו גם היא זמנית עד שאני אוכל להתחיל ליניארית, אין לי סיבה לקחת ייעוץ כיוון שכל התוכניות האלו מוכתבות מראש והייעוץ יוכל רק להועיל לי קצת ( בערך כמו הלוג אם מישהו היה קורא אותו ).
בכל מקרה, מה אתה מציע? לעשות מחזוריות שרוב האימון קבוע ואותו דבר אבל שיש רוטציה בין המורכבים? לדוג׳ פרס מתחלף בבנץ׳? ואם כן, מה אני עושה מבחינת הדדליפט שאני לא מסוגל לעשות? והסקוואט, לא צריך להתחלף נכון?
בקיצור, במקום חפירות לשווא, תכנון קל של התוכנית או שינויים מסויימים?
תודה.
דד ליפט אל תעשה כי אתה לא יכול, סקוואט אם אתה גם לא יכול לעשות אז אל תעשה גם כן. תעשה רוטציה בין בנץ' לפרס. לא יודע כל כך מה עוד להציע לך יש לך מצב מסובך תמשיך לעבוד ככה רק עם הרוטציה הזאת ותעדכן איך הולך עם הלחץ על היד האחורית.
בנוגע לייעוץ האישי ממליץ לך לפתוח נושא בפורום "שאלות לפני ייעוץ אישי" לתאר את המצב שלך במפורט ולשאול אם הייעוץ כולל בו עזרה במצב של פציעה או לא. אתה לא יכול אף פעם לדעת כמה זמן תהיה פצוע אולי זה יעבור רק עוד חצי שנה ואולי בזכות ההמלצות בייעוץ האישי זה יעבור יותר מהר.

• פותח/ת השרשור
דד ליפט אל תעשה כי אתה לא יכול, סקוואט אם אתה גם לא יכול לעשות אז אל תעשה גם כן. תעשה רוטציה בין בנץ' לפרס. לא יודע כל כך מה עוד להציע לך יש לך מצב מסובך תמשיך לעבוד ככה רק עם הרוטציה הזאת ותעדכן איך הולך עם הלחץ על היד האחורית.
בנוגע לייעוץ האישי ממליץ לך לפתוח נושא בפורום "שאלות לפני ייעוץ אישי" לתאר את המצב שלך במפורט ולשאול אם הייעוץ כולל בו עזרה במצב של פציעה או לא. אתה לא יכול אף פעם לדעת כמה זמן תהיה פצוע אולי זה יעבור רק עוד חצי שנה ואולי בזכות ההמלצות בייעוץ האישי זה יעבור יותר מהר.
סקוואט כעיקרון אני יכול, צריך לשפר עוד קצת את הטכניקה אבל אם לא יעזור אני אנסה ללמוד פרונט סקוואט כדי שאולי יעזור לי ויקל על הבעיה בגב, לפחות בינתיים.
בכל מקרה, פשוט לעשות אימון אחד בנץ׳ ואימון אחד פרס ?
ננסה לבדוק בשאלות לפני ייעוץ אישי.

נ.ב. קטנטן, הפרס והבנץ׳ ביחד באותו אימון מפריע?
כן.
תעשה רוטציה.

והאם כדאי לעבור למתכונת של AB ( אל תשכחו שאני יכול להגיע רק 3 פעמים בשבוע למכון ככה שיכול להיות ש FBW תתאים לי יותר ).
לא, תישאר על FBW.
תוריד דדליפט ואם הסקוואט בעייתי מבחינת פציעה, תחליף תרגיל.
עד שתחלים.

• פותח/ת השרשור
כן.
תעשה רוטציה.

לא, תישאר על FBW.
תוריד דדליפט ואם הסקוואט בעייתי מבחינת פציעה, תחליף תרגיל.
עד שתחלים.
אעשה, אבל מבחינת העומס, להשאיר את ה Lying Tricep Extantions או להוריד ולהשאיר רק פרס/בנץ׳ ומקבילים ?
דדליפט גם ככה לא עושה לצערי, ועם הסקוואט אני אקח את הטיפים שלך, אם לא יעזור לי אז אני אבדוק איך פרונט סקוואט מקשה לי על הגב ( בכל מקרה רציתי ללמוד פרונט סקוואט ) ואם שניהם יקשו עליי זאת תהיה בעיה, התרגיל היחידי שלי לרגליים זה סקוואט, ואם אני מחליף אותו בלחיצות רגליים לדוג׳ אני מאבד כל כך הרבה יתרונות..
עלה לי רעיון איך לחלק את הרוטציה:

A1:
סקוואט 3X5
מתח רחב ( פולי ) בפרונציה 3X8/3X5
בנץ׳ 3X5
מקבילים 3X8 או כשל
כפיפות מרפקים 3X8

A2:
סקוואט/פרונט סקוואט 3X5
מתח בסופינציה בגרביטון 3X8
פרס 3X5
Lying Tricep Extantions/מקבילים 3X8
כפיפות מרפקים - 3X8

כשיש לי כוח מוסיף גם בטן בסוף האימון.

@Moran W דעתך?
ובכללי כל השאר, הצעות ייעול?

מתח רחב ( פולי ) בפרונציה 3X8/3X5
למה רחב? טווח תנועה קצר יותר, לא רואה איך זה עדיף ממתח רגיל.

לגביי התוכנית- תיקנתי לך.

A1:
סקוואט 3X5
בנץ׳ 3X5
מתח ( פולי ) בפרונציה 3X8/3X5
מקבילים 3X8
כפיפות מרפקים 3X8

A2:
סקוואט/פרונט סקוואט 3X5
פרס 3X5
מתח בסופינציה בגרביטון 3X8 - למה בגרביטון??
כפיפות מרפקים - 3X8

זה למסה כן?

• פותח/ת השרשור
למה רחב? טווח תנועה קצר יותר, לא רואה איך זה עדיף ממתח רגיל.

לגביי התוכנית- תיקנתי לך.

A1:
סקוואט 3X5
בנץ׳ 3X5
מתח ( פולי ) בפרונציה 3X8/3X5
מקבילים 3X8
כפיפות מרפקים 3X8

A2:
סקוואט/פרונט סקוואט 3X5
פרס 3X5
מתח בסופינציה בגרביטון 3X8 - למה בגרביטון??
כפיפות מרפקים - 3X8

זה למסה כן?
חיטוב ידידי.
בגרביטון כי משום מה אני עדין חלש בשביל לעבוד משקל גוף ( מצליח להרים את עצמי אבל לא להכניס את הגב כמו שצריך ) והגרביטון עזר לי המון במקבילים ככה שאני רוצה לנצל אותו גם למתח.

וברחב יש יותר עבודה על הרחב גבי וגם יותר נוח לי לכווץ את הגב כמו שצריך, זה דומה לאחיזה בסקוואט, משום מה לא נוח לי להחזיק את המוט באחיזה צרה יחסית ( כף יד קרוב לכתף ) ויוצא שאני מחזיק די רחב ומאבד קצת מהכיווץ בגב, יש לך טיפ קטן לגמישות הזאת?

ובנוגע לתוכנית, המטרה שלי כעיקרון היא עדיין לעבוד כבד ואף לשפר את הכוח אפילו שאני בחיטוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית