הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם קיים קשר בין אימונים לעישון סיגריות?

Yeuda 30

משתמש פעיל
322
20
נק' מוניטין:
32
322
20
רציתי לדעת, האם חברי הפורום מעשנים סגריות,כמה,והאם זה משפיע על יכולות הביצוע?

• פותח/ת השרשור
אני מדבר על קשר על אימונים אנארוביים,ודאי שעל אימונים אירוביים יש השפעה שלילית:sweatingbullets:😅😅

הבעיה בעישון היא שאת הנזקים אתה לא רואה בטווח המיידי... זו הסיבה גם שהוא מסוכן כל כך...
כולם יודעים להמנע מדברים שפוגעים בהם כאן ועכשיו, לא רבים יודעים להמנע מדברים שפוגעים בהם בעתיד...
זו הסיבה גם שהרבה אנשים מוותרים על חוט דנטלי, אוכלים מאכלים שיש בהם חומרים לא בריאים בלשון המעטה, מעשנים, בוחרים לגור בסביבה שיש בה זיהום אוויר גבוה ובכלל לא מתייחסים לפרמטר הזיהום בשאלה איפה לגור ועוד...

אז לשאלתך, עישון כן פוגע בביצועים... אולי לא בטווח המיידי אבל אתה לא תמצא אדם חולה COPD עם גוף מתוחזק... קצת קשה לעשות את זה כשאתה ברשימה להשתלת ריאה או כשאתה חייב להיות מחובר לבלון חמצן. אז נכון זה התרחיש הקיצוני ביותר אבל, מי מבטיח שאתה לא תהייה אחד מהמקרים הקיצוניים ביותר?

עישון זה רע, מאוד
הוא פוגע כמעט בכל מערכות הגוף, הוא משפיע לרעה על נדיות הריאה, על מערכת ההובלה, על רמות הכולסטרול בדם, על מערכת האנרגטית ועוד,

אבל, אנשים אוהבים לעשן, הם מכירים בסיכונים ומוכנים לקחת אותם, שכל אחד יעשה מה שטוב לו אני בכל אופן לא נוגע בחרא הזה, מעדיף לעשן דברים אחרים יותר כיפיים מידי פעם

האם זה משפיע על יכולות הביצוע?
אולי אפשר ללמוד משהו מעצם העובדה שכאשר מפסיקים לעשן מסת השריר עולה (אמנם יחד עם מסת שומן), החוזק של השרירים גדל וצפיפות העצם גדלה. אם מאמרים תוצרת הארץ לא משכנעים אותך יותר מאבקת חלבון מתוצרת מקומית, מחקר מהולנד שהשווה את חוזק שריר הרגליים של מעשנים מול לא מעשנים מצא יתרון מובהק ללא מעשנים.

שני המחקרים האלה לא עונים ישירות על השאלה שלך, ואתה מוזמן לחפש עוד קצת בעצמך אצל החבר גוגל, אבל גם ההגיון הבריא רומז לאותו כיוון: כמויות גבוהות יחסית של CO שמסתובבות בדם שלך אינן, מן הסתם, רקע אידיאלי להתפתחות שרירים, גידים ועצמות.
אני...מעדיף לעשן דברים אחרים יותר כיפיים מידי פעם
המשפט הזה מעניק משמעות מעניינת לחתימה שלך...

אני לא מאוד מבין בתחום אבל עישון מצר לך את הורידים וזה אומר שפחות חומרים נספגים בשריר ושהוא מקבל פחות חמצן - כלומר הוא מפרק את עצמו בשביל חמצן הרבה יותר מוקדם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית