נק' מוניטין:
2,605
- 1,818
- 952
- EGO
עד כאן.
עזבתי את הפורום.
עזבתי את הפורום.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אתה צודק אבל אפשר לפתור את זה בלי מתמטיקה מסובכתזה כבר פחות אלי, זה יותר מתמטי. אני יודע לתת חסמים. יש סיכוי של 1/100 לפחות. אני שונא הסתברות.
ההנחה היא שהראשון בחיים לא ישב בכיסא שלו עצמו? או שהוא כאילו מהמהר וכן יכול לשבת בכיסא שלו?@Balbazor ו @godlin23 קחו אחת מאתגרת
100 אנשים קנו כרטיסים להצגה. יש 100 כיסאות באולם. לכל אדם יש כרטיס לכיסא אחד (ואין שני אנשים שקיבלו את אותו כיסא).
הם נכנסים לאולם בתורות, הראשון שנכנס מחליט שבא לו להשתעשע וזורק את הכרטיס שלו לפח מבלי לדעת מה הכיסא שלו. הוא מתיישב בכיסא רנדומלי מתוך ה100. מעתה ואילך כל אדם שנכנס מתיישב בכיסא שלו, אלא אם התיישבו לו בכיסא ואז הוא מתיישב בכיסא רנדומלי.
מה הסיכוי שהאדם האחרון יתיישב בכיסא שלו ?
זה לא הגיוני זה הסתברות.ההנחה היא שהראשון בחיים לא ישב בכיסא שלו עצמו? או שהוא כאילו מהמהר וכן יכול לשבת בכיסא שלו?
אגב הגיוני שהראשון יתפוס לשני את המקום ואז השני יתפוס לראשון את המקום ואז כל ה 98 ישבו במקומות שלהם...
זה מסובך קצת
למדתי עכשיו הסתברות וקומבינטוריקה... לא צץ לי איזה פיתרון.. כנראה שזה קצת יותר מורכב ממה שלמדתיזה לא הגיוני זה הסתברות.
לא99^(1/100) - 1
?
הראשון בוחר באקראי כיסא מתוך המאה, כלומר הוא יכול להתיישב במקום שלו.ההנחה היא שהראשון בחיים לא ישב בכיסא שלו עצמו? או שהוא כאילו מהמהר וכן יכול לשבת בכיסא שלו?
אגב הגיוני שהראשון יתפוס לשני את המקום ואז השני יתפוס לראשון את המקום ואז כל ה 98 ישבו במקומות שלהם...
זה מסובך קצת
לא
הראשון בוחר באקראי כיסא מתוך המאה, כלומר הוא יכול להתיישב במקום שלו.
וכן, זה הגיוני המצב שתיארת, אבל זה רק מצב אחד.
לא נכון, זה היה נכון אם כל אחד מה99 שלפניו היו בוחרים באופן רנדומלי לחלוטין. אבל הם לא.100!/1 - 1
יפה, תסביר בכתב לבן1/2?
שוב, זה היה נכון אם כל אחד היה בוחר רנדומלית, אבל זה לא המצב.זה 1/100
זה הולך ככה לפי הראשון
99/100*98/99 וכך הלאה זה מצטמצם ל 1/100
יפה, תסביר בכתב לבן