הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה על תוכנית חיטוב

• פותח/ת השרשור lb92
  • פורסם בתאריך

lb92

משתמש מתחיל
22
0
נק' מוניטין:
0
22
0
היי אני מתאמן בתוכנית ab ארבע פעמים בשבוע ולאחרונה שמתי לב שנתפס לי הגב, פניתי למאמן בחדר כושרוסיפרתי לו על התוכנית שאני עושה והוא אמר לי שלא טוב לשלב באותו אימון גם תרגיל חזה וגם יד אחורית כיוון ואלה שני שרירים מאותה הקבוצה ולכן העבודה עליהם לא תהיה מקסימלית. האם זה נכון?
למרות שבכל תוכניות האימונים שמצאתי כאן
https://www.kilogram.co.il/609/תוכניות-אימונים-לתקופת-החיטוב/

כתוב כן לעבוד על שני השרירים האלה באותו היום.

יש סיבה לכך?
והאם זה נכון?

תודה לעונים!

המאמן שלך טועה.
עבודה על קבוצת שריר אחת (כמו חזה כתפיים ויד אחורית) באותו אימון לא תפגע בעבודה מקסימאלית שאתה מבצע אלה רק תפגע בעליה במשקלי העבודה בתרגילים שנמצאים באמצע/סוף התוכנית. את זה אפשר לתקן אם מדי פעם להחליף את סדר התרגילים, לדוגמא, לבצע שבוע אחד תרגילי חזה לפני תרגילי כתפיים ושבוע אחרי להפך.

לאומת זאת אם תפצל קבוצת שרירים בAB לדוגמא ותעבוד בה 4 פעמים בשבוע יהיו לך שרירים שלא ינוחו בכלל כי הם עובדים כבד כל הזמן.

הוא אמר לי שלא טוב לשלב באותו אימון גם תרגיל חזה וגם יד אחורית כיוון ואלה שני שרירים מאותה הקבוצה ולכן העבודה עליהם לא תהיה מקסימלית
שטות מוחלטת.
דווקא בגלל שהשריר כבר עובד כעזר בלחיצות (חזה,כתפיים) אז לגיטימי מאוד לעבוד עליו באותו אימון בנפח גבוה יותר.
בדיוק הפוך ממה שהמאמן שלך אמר.

ולמה אתה מתאמן 4 פעמים בשבוע בחיטוב?

מסכים עם מה שנכתב מעליי. מעבר לזה, שים לב שבתרגילי חזה מורכבים (למשל בנץ') גם היד האחורית חווה מאמץ, לכן במידה ואתה מתאמן על חזה ועל יד אחורית באותו אימון, מקובל לעבוד קודם כל על החזה (כיוון שאם ראשית תתיש את היד האחורית בתרגילים מבודדים, הביצועים שלך בתרגילי חזה מורכבים ירדו משמעותית).

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה לכולם עזרתם לי מאוד!
שנית , הוא באמת אמר משהו על העלייה במשקלי עבודה שאם אני אפסיק לשלב יד אחורית וחזה באותו האימון אני אוכל לעבוד על משקלים גבוהים יותר הרבה יותר מהר.
@Moran W אני מתאמן 4 פעמים בשבוע על חיטוב כי ככה אני אמור להתאמן על פי התוכנית, לא?

שנית , הוא באמת אמר משהו על העלייה במשקלי עבודה שאם אני אפסיק לשלב יד אחורית וחזה באותו האימון אני אוכל לעבוד על משקלים גבוהים יותר הרבה יותר מהר.
העבודה על שרירי העזר בנפח גבוה אמורה לבוא לטובת ההצלחה בתרגילים המורכבים ולא ההיפך.

ההיפך הוא הנכון.

@Moran W אני מתאמן 4 פעמים בשבוע על חיטוב כי ככה אני אמור להתאמן על פי התוכנית, לא?
בחיטוב אני מעדיף לעבוד בעצימות גבוהה ו-3 פעמים בשבוע.
אתה לא בונה מסת שריר, בסה"כ צריך לשמר את הקיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית