הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגילי גב

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
הבנתי שכדאי לעשות מתח לגב אבל אני כרגע עושה חתירה עם משקולת, חתירה בישיבה עם פולי ,פולי עליון שמורידים לחזה אז להשאיר ככה או לשים מתח במקום משהו דרך אגב בפולי שמורידים לחזה לעשות רגיל או הפוך?

תעשה מתח 3*5 עם משקל
תוריד את כל השאר.. הגב עובד גם בדדליפט ובבנץ..
מקסימום תוסיף עוד איזה פול אובר אחרי המתח.

אני לא עטשה דדליפט ולמה לעשות תרגיל אחד לשריר גדול?
כתבתי שאתה יכול להוסיף עוד תרגיל אחרי.
והשאלה היא לא למה לעשות תרגיל אחד לשריר גדול, השאלה היא למה לעשות יותר.
מה המטרה שלך כשאתה מגיע לאימון?

• פותח/ת השרשור
אני עם שחר,
מתח,חתירה ודדליפט זה מה שצריך.

תרים כבד, תראה תוצאות.
אני לא פאורליפטר אני רוצה נאוד להתקדם במשקלים אבל המטרה בודיבילדינג דדליפט אני לא יכול לעשות אני לא אפרט אז מה לעשות במקום דרך אגב כמה חזרות לחתירה? אני עושה 8 כרגע ואיזה חתירה גם לעשות?דרך אגב כדאי 2 חתירות?

אם כבר הייתי מעיף חתירה עם פולי בישיבה ומוסיף צ׳ין אפס שזה מתח הפוך ומשאיר אחיזה רחבה בפולי או שעושה מתח רחב ואחיזה צרה בפולי

מתח 5x5 בתוספת משקל בכל אימון, חוץ מאשר באימון האחרון בשבוע, כשתחליף אותו בזה:
מסור 3x8
משיכות לפנים 2x10
היפר אקסטנשן בתוספת משקל 2x10

בלי שום פולי ובלי שום שמולי. אחרי חודשיים עם תזונה טובה תראה איזה גב יהיה לך.

טרפזים, מעויינים, וגם קצת רחב גבי. וכמובן גם כתף אחורית ומסובבי כתף, אבל זה לא קשור.
טרפזים ברור לי, מעויינים - מה?
הייתי מכניס את זה לאימון גב רק בגלל אופי התרגיל מכיוון שמדובר במשיכה בדיוק כמו תרגילי הגב,
אבל לא הייתי מגדיר את זה כתרגיל גב.. 🙄

דלתות אחוריות בעיקר 🙄

מעויינים - מה?
מה זאת אומרת מה? אתה שואל מה זה מעויינים? http://www.exrx.net/Muscles/Rhomboids.html

טרפזים ברור לי
אז גם אם אתה לא מסכים שהלטיסימוס עובד - על טרפזים הסכמנו. טרפזים - במיוחד כשמדובר בטרפז אמצעי ותחתון - הם חלק מהגב? כן. אז למה לא להגדיר את התרגיל כתרגיל גב?

מה זאת אומרת מה? אתה שואל מה זה מעויינים? http://www.exrx.net/Muscles/Rhomboids.html

אז גם אם אתה לא מסכים שהלטיסימוס עובד - על טרפזים הסכמנו. טרפזים - במיוחד כשמדובר בטרפז אמצעי ותחתון - הם חלק מהגב? כן. אז למה לא להגדיר את התרגיל כתרגיל גב?
סוג של, אני מניח שאפשר להגדיר.. אני בכל מקרה מכניס את זה (בימים שעוד הייתה לי את האפשרות) בגלל שמדובר במשיכה.
אבל מבחינתי זה כמו ששראגס עובד על הגב.

מה זאת אומרת מה? אתה שואל מה זה מעויינים?
לא היה לי מושג שזה התירגום החופשי בעברית צחה 🤣

אתה יכול להגיד שזה כמו שראגס - אבל זה יהיה טעות. שראגס עובד על טרפז עליון, שזה חלק מחגורת הכתפיים והפעולה שלו דורשת מהגב להיות רפוי. משיכות לפנים עובדות על טרפז אמצעי ותחתון, תוך כיווץ של כל הגב.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קצת קשה כשכל אחד אומר לי לעשות משהו אחר. דרך אגב מסור זה חתירה עם משקולת? אז כדאי פשוט לוותר על הפולי ולעשות מתח רחב,חתירה עם משקולת ונירה לי אני יוסיף חתירה עם פולי בישיבה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית