הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתיחת שריר באימון

• פותח/ת השרשור Niv719
  • פורסם בתאריך

Niv719

משתמש מתחיל
243
4
נק' מוניטין:
11
243
4
שלום לכולם. אני מתאמן בתוכנית הSS וכנראה הרמתי משקל קצת גבוה בשבילי בסקוואט, סיימתי את הסטים והרגשתי כאבים ברגל כמו מתיחת שריר אולי פציעה, זה לא מפריע לי בכללי אבל שהגיע האימון הבא ועשיתי סקוואט הרגשתי את הכאב הזה עוד פעם.. זה לא מפריע לי בכללי הבעיה היא מה עושים מבחינת התוכנית כי זה דופק את ההתקדמות של התוכנית לא? יש אפשרות אולי שבוע לא לעשות סקוואט עד שזה יעבור ואז להמשיך מהמקום שהפסקתי?

תודה

כה. שבוע אל תעשה סקוואט אם זה התרגיל היחיד שבו אתה מרגיש את זה. תעדכן עוד שבוע איך אתה מרגיש.

שלום לכולם. אני מתאמן בתוכנית הSS וכנראה הרמתי משקל קצת גבוה בשבילי בסקוואט, סיימתי את הסטים והרגשתי כאבים ברגל כמו מתיחת שריר אולי פציעה, זה לא מפריע לי בכללי אבל שהגיע האימון הבא ועשיתי סקוואט הרגשתי את הכאב הזה עוד פעם.. זה לא מפריע לי בכללי הבעיה היא מה עושים מבחינת התוכנית כי זה דופק את ההתקדמות של התוכנית לא? יש אפשרות אולי שבוע לא לעשות סקוואט עד שזה יעבור ואז להמשיך מהמקום שהפסקתי?

תודה
האם הכאב מתחיל במשקל מסויים או שגם במוט ריק?
מצד אחד אתה יכול שבוע לתת לשריר לנוח, ושבוע שאחרי לחזור על אותם משקלים מהשבוע האחרון.
ומצד שני, אתה יכול לעשות את פרוטוקול הפציעות.

• פותח/ת השרשור
מצד אחד אתה יכול שבוע לתת לשריר לנוח, ושבוע שאחרי לחזור על אותם משקלים מהשבוע האחרון.
אני כבר יקרא את פרוטוקול הפציעות, לגבי מה שאמרת, עם מוט ריק אני לא מרגיש את זה, אבל שאני מרים את המשקל האחרון שהרמתי אני מרגיש את זה חזק, ניסיתי אפילו לרדת איזה חמש קילו לעשות משקל שכבר הצלחתי, ועדיין זה ממש כואב..בתרגילים אחרים שגם משלבים רגליים אני מרגיש את זה אבל ממש בקטנה לא ברמה של כואב, אולי זה רק בסקוואט כי בסקוואט המשקל יותר גבוה בהשוואה לתרגילים האחרים.. לגבי המנוחה הבעיה היא שאחרי שבוע מה שבניתי בסקוואט מבחינה המשקל שאני מרים, לא יכול לרדת בהרבה?
????????

אבל שאני מרים את המשקל האחרון שהרמתי אני מרגיש את זה חזק, ניסיתי אפילו לרדת איזה חמש קילו לעשות משקל שכבר הצלחתי, ועדיין זה ממש כואב..בתרגילים אחרים שגם משלבים רגליים אני מרגיש את זה אבל ממש בקטנה לא ברמה של כואב, אולי זה רק בסקוואט כי בסקוואט המשקל יותר גבוה בהשוואה לתרגילים האחרים.. לגבי המנוחה הבעיה היא שאחרי שבוע מה שבניתי בסקוואט מבחינה המשקל שאני מרים, לא יכול לרדת בהרבה?
יכול לומר לך מניסיון אישי, שמנוחה של שבוע עזרה לי להתגבר על הכאב כמעט לחלוטין.
היה לי כאב בחלק הפנימי של הירך בזמן הירידה לבור, ורק במשקלים "נורמלים", כלומר מוט ריק לא הורגש כלום מן הסתם.

פרוטוקול הפציעות יכול לעזור
אם תתעלם, למרות ההתקדמות שנעשתה עד כה.. סביר להניח שתיהיה רגרסיה אם לא תטפל בפציעה בהתאם.

• פותח/ת השרשור
יכול לומר לך מניסיון אישי, שמנוחה של שבוע עזרה לי להתגבר על הכאב כמעט לחלוטין.
היה לי כאב בחלק הפנימי של הירך בזמן הירידה לבור, ורק במשקלים "נורמלים", כלומר מוט ריק לא הורגש כלום מן הסתם.

פרוטוקול הפציעות יכול לעזור
אם תתעלם, למרות ההתקדמות שנעשתה עד כה.. סביר להניח שתיהיה רגרסיה אם לא תטפל בפציעה בהתאם.
תודה אחי.. רציתי לנסות שבוע בלי לעשות סקוואט, אבל בגלל שאחרי יומיים שלוש פשוט לא הרגשתי ממש את הפציעה וחשבתי שעבר לי, ניסיתי עוד פעם לעשות סקוואט והרגשתי את הפציעה שוב.. עוד פעם רק במשקלים הכבדים(שכבר יכולתי להרים)..
קראתי את הפרוטוקול פציעות, קטע שלא הבנתי:
" יום למחרת תעשה זאת שוב אבל הפעם תוסיף משקל 45 ק"ג (כולל המוט. 45 ק"ג זו סה"כ דוגמה, תקחו משקל של 30-50% מהסט העבודה שלכם) , 2 סטים של 25 חזרות, 55 ק"ג סט אחד של 25. יום למחרת תוסיף עוד משקל 45,55,65 X25 חזרות. כל יום תוסיף משקל ותבחין בכאב, כאב של שיקום או כאב שלפני פציעה"

1. אפשר הסבר יותר ברור לקטע הזה?
2. אני צריך לעשות את זה כל יום? יום אחרי יום בנוסף לאימונים?

אתה יכול גם לנסות פשוט לעשות אימון רגיל פרט שבסקוואט תגיעה למשקל המקסימלי שאתה בכלל לא מרגיש בוא את הכאב ותעשה 3 סטים של 5, אימון הבאה מתקווה שתוכל להוסיף קצת משקל, וככה תעלה במשקלים לאט לאט, אין מה לעשות פציעה לוקחת אותך לרוב כמה צעדים אחורה.

אני עשיתי את זה בפציעה בגב שהייתה לי וככה זה עבר לי בסוף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית