הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר דבר אחד שלא הבנתי..

shayhayun

משתמש מתחיל
26
0
נק' מוניטין:
0
26
0
אם אומרי לי שב30 גרם קורנפלקס יש 108 קלוריות
ואז אני מסתכל ורואה שיש 24 פחמימה ב30 גרם.
אז אני מבין שרוב הערך הקלורי של הקורנפלקס בנוי מפחמימה (24 כפול 4 שהרי גרם פחמימה זה 4 קלוריות)
אז למה לי, בתור אחד שנמצא בחיטוב, זה גרוע לאכול משהו שיש בו כל כך הרבה פחמימה אם אני מסתכל על כמות הקלוריות שאני אוכל ביום?

או בקיצור למה פחמימה גרועה בחיטוב ואני צריך להישמר ממוצרים עטירי פחמימה יותר משומן או חלבון נגיד

פחמימה ממש לא גרועה לחיטוב. תכלס מה שקובע זה הערכים הסופיים.
מה שכן לפעמים בסוף חיטוב, כשאתה כבר על המינימום מבחינת כמות הקלוריות,
חיטוב דל פחמימה יכול לקדם אותך צעד נוסף באותו סך קלוריות
אבל יש כאלה שמחטבים כל הדרך עם פחמימה.

למה פחמימה גרועה בחיטוב
מה שמרטין כתבה לך נכון, ואני אוסיף רק שמטעמים פסיכולוגיים יש אנשים שמעדיפים מעט פחמימות כדי להפטר מאותם נוזלי שנספחים אליהן ולהראות יותר "חטוב". לא הייתי מזלזל בזה, הפסיכולוגיה היא לא משהו זניח, אבל דווקא בגלל זה כדאי לחכות לשלבים הסופיים, בהם החיטוב נעשה יותר קשה וכל גרם של נוזלים שאתה משיל מעליך משמעותי יותר וגם מובחן יותר (במראָה).

הרעיון שפחמימה היא האויב נובע מתוך התגובה האינסולינית לסוכר בדם, שכן גליקמיה (סוכר בדם) יוצרת גירוי ישיר להפרשת ההורמון מהלבלב- לכן סוכר (פחמימה) הוא אב המזון היחיד שמגרה אינסולין באופן ישיר.

אינסולין = אנאבוליזם
אנאבוליזם = גדול יותר
גדול יותר = ההפך ממה שאתה רוצה שהגוף שלך יעשה בחיטוב.

כמובן שרמת הגירוי תלויה בסוג הפחמימה ובריכוז שלה.

בהתחשב בזה, ביכולת של הגוף לנצל סוכר לאנרגיה יותר טוב מכל דבר אחר ובעובדה שסוכר סופח איתו מים לתוך התא - קבל החלטה אם בא לך הרבה, קצת או בכלל לא סוכר בתפריט.

@SHBG אתה התאום הזהה שלי? אם כן, הופרדנו בלידה ואם לא אודה לך אם תשנה את האוואטאר שלך.

יש איזה סימבוליות לקואלה-יציה?

הרעיון שפחמימה היא האויב נובע מתוך התגובה האינסולינית לסוכר בדם, שכן גליקמיה (סוכר בדם) יוצרת גירוי ישיר להפרשת ההורמון מהלבלב- לכן סוכר (פחמימה) הוא אב המזון היחיד שמגרה אינסולין באופן ישיר.

אינסולין = אנאבוליזם
אנאבוליזם = גדול יותר
גדול יותר = ההפך ממה שאתה רוצה שהגוף שלך יעשה בחיטוב.

כמובן שרמת הגירוי תלויה בסוג הפחמימה ובריכוז שלה.

בהתחשב בזה, ביכולת של הגוף לנצל סוכר לאנרגיה יותר טוב מכל דבר אחר ובעובדה שסוכר סופח איתו מים לתוך התא - קבל החלטה אם בא לך הרבה, קצת או בכלל לא סוכר בתפריט.
צירוף
@SHBG אתה התאום הזהה שלי? אם כן, הופרדנו בלידה ואם לא אודה לך אם תשנה את האוואטאר שלך.
צירוף מקרים חביב.
אם זה מפריע לך, תמצא לי אחד אחר ואשים במקום.

אם זה מפריע לך
זה לא ממש מפריע, אבל העין שלי קופצת להודעות שלך ועד שאני מבין מה קורה שם עוברות עלי כמה שניות בהן אני חושב לעצמי "וואו, אני לא זוכר בכלל שכתבתי את זה, כנראה העלצעיימר יותר מתקדם ממה שחשבתי". כמו שאתה רואה, הבעיה נפתרה.

Back
למעלה תחתית