הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה לחייל שלא מבין הרבה

• פותח/ת השרשור lolmit
  • פורסם בתאריך

lolmit

משתמש פעיל
354
19
נק' מוניטין:
109
354
19
היי, אני חייל כרגע בצה"ל ולאחרונה התפנה לי זמן קצת לרוץ ולצאת לחדר כושר .
עכשיו אני מאמין גדול באזרחות שלאחר אימון עדיף לאכול חביתה שמורכבת מ3 ביצים וקצת קוטג' ליד או שלמשל אחרי שהייתי רץ הייתי נוהג לשתות 2 כוסות חלב, אבל בצבא הדבר אינו נגיש ולעומת 3 ארוחות ביום(שאני משתדל לאכול בהן חלבון עד שאני שבע ובתור אחד שלא אוכל טונה ( או בכלל דברים שבאים מן הים) די בעייתי לי העניין הזה מכיוון שאני אחרי אימונים לא מוצא מה לאכול אם למשל ביצעתי את האימון בערב (לאחר שעות החדר אוכל).

העניין הוא כזה שאין לי באמת מושג בתחום הזה , אני די יודע להבחין בין גיינר (שהוא בקטע של לעלות במשקל נכון?) לאבקות חלבון שנועדו להיות עם כמה שפחות קלוריות ועם כמה שיותר גרם חלבון למנה(נכון?) אז נגיד וסיננתי את הגיינר ,אבל גם בתחום האבקות חלבון יש המון המון חברות שכל חברה באה עם סוג של חלבון שונה ואני די מאבד את עצמי בעניין. משהו יוכל לעזור לי בעניין ולעשות לי סדר ? איזה חברות מומלצות ? איזה סוג של חלבון בתוכם רצוי לצרוך? האם מתאמן לא מקצועי כמוני יומלץ לו דיינמטז למרות שהיא נראית מקצועית יותר ויקרה בהרבה מאחרות?
בנוסף ממה שיצא לי לקרוא בעניין רצוי לקחת חלבון שבמנה אחת תהיה גם שפחות קלוריות לעומת כמה שיותר גרם חלבונים , איזה חברות מציעות דברים כאלה?
עוד משהו שעלה לי בזמן שחיפשתי שאנשים מציעים כחבילה אבקת חלבון X+ סוכר ענבים וקריאטין, מה תפקידם של אלו ? והאם הם באמת יעילים או שאפשר לצרוך אותם בצורה אחרת?

בנוסף כמה שאלות:
1. האם ניתן לשתות אבקת חלבון עם חלב? במידה וכן האם זה אפילו עדיף על מים?
2. כמה זמן לפני אימון הייתם ממליצים לצרוך תמר (וכמות) או בננה? שהבנתי שהם יכולים להיות ממריצים מאוד טובים וטבעיים והאמת שדי זולים.
3. מה ההבדל בין שייקר בול לשייקר רגיל? מי מהם מומלץ והאם יש צורך בשייקר חשמלי או שזאת חרטא על מנת לעשות עלינו כסף?
4. האם מומלץ לצרוך אבקת חלבון לאחר ריצה או שרק לאחר אימוני כוח (בחדר כושר או למשל לאחר אימון שכיבות שמיכה + ו7 דקות בגן עדן בתרגילי בטן).

כעיקרון זהו , אשמח אם משהו יעשה לי סדר בדברים קצת וינסה לענות לי על כל השאלות שלי , שיש לי חור בהשכלה בנוגע אליהם. תודה רבה 😃

נערך לאחרונה:
להבא, שרשורים ארוכים כמו זה עדיף שתחלק לפסקאות ברורות יותר.

עוד משהו שעלה לי בזמן שחיפשתי שאנשים מציעים כחבילה אבקת חלבון X+ סוכר ענבים וקריאטין, מה תפקידם של אלו ? והאם הם באמת יעילים או שאפשר לצרוך אותם בצורה אחרת?
לא חובה לצרוך אותם ביחד.
מטעמי נוחות אנשים נוטים לצרוך אותם ביחד.
סוכר ענבים יכול לשפר את ספיגת הקריאטין ולאחר אימון בשילוב עם חלבון הפחמימה הפשוטה נספגת מהר בדם והאינסולין שמופרש עוזר להוריד קורטיזול, כך שהרבה חושבים שזה תורם איכשהו לספיגת החלבון ב"חלון ההזדמנויות" ע"י יכולת סינתוז טובה יותר של החלבון אל תוך תאי השריר אבל זה לא קריטי לדעתי.

האם ניתן לשתות אבקת חלבון עם חלב? במידה וכן האם זה אפילו עדיף על מים?
ניתן, וזה תלוי בהעדפה אישית.
אין לזה עדיפות על פני מים.

כמה זמן לפני אימון הייתם ממליצים לצרוך תמר (וכמות) או בננה? שהבנתי שהם יכולים להיות ממריצים מאוד טובים וטבעיים והאמת שדי זולים.
קפאין ממריץ. פחמימות פשוטות יספקו לך אנרגיה זמינה כחצי שעה לפני האימון.

מה ההבדל בין שייקר בול לשייקר רגיל? מי מהם מומלץ והאם יש צורך בשייקר חשמלי או שזאת חרטא על מנת לעשות עלינו כסף?
אם האבקה מתערבבת טוב, זה לא באמת משנה. השייקר בול אמור לעזור בעירבוב.
לא שמעתי מעולם על שייקר חשמלי עבור שייק חלבון. ובכלל זה נשמע מיותר.

האם מומלץ לצרוך אבקת חלבון לאחר ריצה או שרק לאחר אימוני כוח (בחדר כושר או למשל לאחר אימון שכיבות שמיכה + ו7 דקות בגן עדן בתרגילי בטן).
אין חשיבות לזמן צריכת אבקת חלבון, זהו תוסף תזונה שנועד להשלים חלבון לתפריט היומי במידה וחסר\רוצים לגוון.
כל דיעה ששייק חלבון לאחר אימון הוא בגדר חובה, מתבססת על מיתוסים וחצאי אמת שלא ממש משנים למתאמן הממוצע.

• פותח/ת השרשור
להבא, שרשורים ארוכים כמו זה עדיף שתחלק לפסקאות ברורות יותר.

לא חובה לצרוך אותם ביחד.
מטעמי נוחות אנשים נוטים לצרוך אותם ביחד.
סוכר ענבים יכול לשפר את ספיגת הקריאטין ולאחר אימון בשילוב עם חלבון הפחמימה הפשוטה נספגת מהר בדם והאינסולין שמופרש עוזר להוריד קורטיזול, כך שהרבה חושבים שזה תורם איכשהו לספיגת החלבון ב"חלון ההזדמנויות" ע"י יכולת סינתוז טובה יותר של החלבון אל תוך תאי השריר אבל זה לא קריטי לדעתי.

ניתן, וזה תלוי בהעדפה אישית.
אין לזה עדיפות על פני מים.

קפאין ממריץ. פחמימות פשוטות יספקו לך אנרגיה זמינה כחצי שעה לפני האימון.

אם האבקה מתערבבת טוב, זה לא באמת משנה. השייקר בול אמור לעזור בעירבוב.
לא שמעתי מעולם על שייקר חשמלי עבור שייק חלבון. ובכלל זה נשמע מיותר.

אין חשיבות לזמן צריכת אבקת חלבון, זהו תוסף תזונה שנועד להשלים חלבון לתפריט היומי במידה וחסר\רוצים לגוון.
כל דיעה ששייק חלבון לאחר אימון הוא בגדר חובה, מתבססת על מיתוסים וחצאי אמת שלא ממש משנים למתאמן הממוצע.
תודה רבה על התשובות מאוד עזרת לי .
מה לגבי השאלןת העיקריות שלי?

עכשיו אני מאמין גדול באזרחות שלאחר אימון עדיף לאכול חביתה שמורכבת מ3 ביצים וקצת קוטג
אין חובה כזאת חשוב שתגיע לכמות החלבון היומית הפיזור שלו לא משמעותי

העניין הוא כזה שאין לי באמת מושג בתחום הזה , אני די יודע להבחין בין גיינר (שהוא בקטע של לעלות במשקל נכון?) לאבקות חלבון שנועדו להיות עם כמה שפחות קלוריות ועם כמה שיותר גרם חלבון למנה(נכון?)
גם גיינר וגם חלבון יש להם מטרה עיקרית טזה לעזור לך לאכול, בדכ לאנשים שאין זמן לאכול או שמאוד קשה להם לאכול כמה אלפי קלוריות ביום גיינר ייעזור. אבקת חלבון היא אחלה תחליף לטונה (ורק במקרים מסויימים מאוד חייבים אותה)

איזה חברות מומלצות ? איזה סוג של חלבון בתוכם רצוי לצרוך? האם מתאמן לא מקצועי כמוני יומלץ לו דיינמטז למרות שהיא נראית מקצועית יותר ויקרה בהרבה מאחרות?
בנוסף ממה שיצא לי לקרוא בעניין רצוי לקחת חלבון שבמנה אחת תהיה גם שפחות קלוריות לעומת כמה שיותר גרם חלבונים , איזה חברות מציעות דברים כאלה?
אין חברה למקצוענים וחברה לחובבנים. בסוף חלבון הוא חלבון, תתיחס לזה כאל קופסת טונה.
יש חברות שיותר מומלצות מבחינת מחיר טעם וערבוב ויש כאלה שעדיף להמנע בגלל סוגי חלבונים לא איכותיים. אם תשאל אותי הפיור של אמינושופ מטורפת וישמ להם עכשיו טעמים חדשים משוגעים ממש

לקריאטין יש מטרה וזה בגדול לעזורצלך להרים עוד טיפה משקל על המוט, אם אתה חייל קרבי שעיקר האימון שלך הוא ריצה לא בטוח שהייתי מתסף בקריאטין.
סוכר ענבים מיותר לחלוטין

1. האם ניתן לשתות אבקת חלבון עם חלב? במידה וכן האם זה אפילו עדיף על מים?
כן אפשר על חלב, על מים זה פחות קלוריות. תלוי בתפריט

2. כמה זמן לפני אימון הייתם ממליצים לצרוך תמר (וכמות) או בננה? שהבנתי שהם יכולים להיות ממריצים מאוד טובים וטבעיים והאמת שדי זולים.
אין לזה המלצה גורפת, אחד יאכל בין סטים והשני אם יאכל שעה לפני יעשה לו בחילה. קפה הוא אחלה ממריץ

4. האם מומלץ לצרוך אבקת חלבון לאחר ריצה או שרק לאחר אימוני כוח (בחדר כושר או למשל לאחר אימון שכיבות שמיכה + ו7 דקות בגן עדן בתרגילי בטן).
כמו שאמרתי מקודם, אין חובה לשתות אבקת חלבון בזמן מסויים. אלא, צריך להגיע לכמות חלבון מסויימת במשך היום ולכן לא לשאלה שלך לא חייב אחרי ריצה. אפשר

שיהיה המון בהצלחה, ממליץ לך להיכנס לפורטל www.kilogram.co.I'll ולקרוא שם כמה מדריכים שיוכלו לעזור

• פותח/ת השרשור
אין חובה כזאת חשוב שתגיע לכמות החלבון היומית הפיזור שלו לא משמעותי

גם גיינר וגם חלבון יש להם מטרה עיקרית טזה לעזור לך לאכול, בדכ לאנשים שאין זמן לאכול או שמאוד קשה להם לאכול כמה אלפי קלוריות ביום גיינר ייעזור. אבקת חלבון היא אחלה תחליף לטונה (ורק במקרים מסויימים מאוד חייבים אותה)

אין חברה למקצוענים וחברה לחובבנים. בסוף חלבון הוא חלבון, תתיחס לזה כאל קופסת טונה.
יש חברות שיותר מומלצות מבחינת מחיר טעם וערבוב ויש כאלה שעדיף להמנע בגלל סוגי חלבונים לא איכותיים. אם תשאל אותי הפיור של אמינושופ מטורפת וישמ להם עכשיו טעמים חדשים משוגעים ממש

לקריאטין יש מטרה וזה בגדול לעזורצלך להרים עוד טיפה משקל על המוט, אם אתה חייל קרבי שעיקר האימון שלך הוא ריצה לא בטוח שהייתי מתסף בקריאטין.
סוכר ענבים מיותר לחלוטין

כן אפשר על חלב, על מים זה פחות קלוריות. תלוי בתפריט

אין לזה המלצה גורפת, אחד יאכל בין סטים והשני אם יאכל שעה לפני יעשה לו בחילה. קפה הוא אחלה ממריץ

כמו שאמרתי מקודם, אין חובה לשתות אבקת חלבון בזמן מסויים. אלא, צריך להגיע לכמות חלבון מסויימת במשך היום ולכן לא לשאלה שלך לא חייב אחרי ריצה. אפשר

שיהיה המון בהצלחה, ממליץ לך להיכנס לפורטל www.kilogram.co.I'll ולקרוא שם כמה מדריכים שיוכלו לעזור
היי בדקתי את פיור של אמינושופ וראיתי שבמנה היא כוללת 135 קלוריות לעומת חברות שמציעות מנה ב120-125 קלוריות האם זה אמור להיות פקטור בבחירה? בנוסף איך אדע אילו חברות אמינות יותר \משתמשות בחלבונים איכותיים יותר?
מצאתי אתר טבעבריא , מה אתה חושב על המותגים שמוצעים שם? אבקות חלבון הנמכרות ביותר יש שם המון אבקות חלבון שמוצעות ב250 שקל הכי זול שראיתי עד עכשיו.

היי בדקתי את פיור של אמינושופ וראיתי שבמנה היא כוללת 135 קלוריות לעומת חברות שמציעות מנה ב120-125 קלוריות האם זה אמור להיות פקטור בבחירה?

לא אמור להיות פקטור

בנוסף איך אדע אילו חברות אמינות יותר \משתמשות בחלבונים איכותיים יותר?

חברות עם בדיקות מעבדה חיצוניות יותר איכותיות כי אתה יודע שמה שכתוב לך זה באמת מה אתה מקבל כמו BPI PURE MYPROTEIN וכו'
מצאתי אתר טבעבריא , מה אתה חושב על המותגים שמוצעים שם? אבקות חלבון הנמכרות ביותר יש שם המון אבקות חלבון שמוצעות ב250 שקל הכי זול שראיתי עד עכשיו.

תקנה מאמינושופ

• פותח/ת השרשור
ראיתי שדי יש קונצנזוס על אמינושופ פיור , אבל חברים ( שאני מניח קצת פחות מקצועיים ממכם) הציעו לי דיינמטז , מה דעתכם?

69% חלבון לעומת 78% בפיור
300+ שקלים לעומת 278 בפיור
65+- מנות הגשה לעומת 70 בפיור

תחליט בעצמך מה נראלך יותר שווה לקנות אבקה עם שם או אבקה שתצא לך יותר משתלמת

• פותח/ת השרשור
69% חלבון לעומת 78% בפיור
300+ שקלים לעומת 278 בפיור
65+- מנות הגשה לעומת 70 בפיור

תחליט בעצמך מה נראלך יותר שווה לקנות אבקה עם שם או אבקה שתצא לך יותר משתלמת
הבנתי די עשית לי סדר בעניין הזה.
סליחה שאני חופר על העניין אבל ראיתי בטבעבריא חברות שמציעות אבקות חלבון ב250 שקל והן ממוקמות בנמכרות ביותר , האם שווה בדיקה ? או שזה סוג של יחצון?

הבנתי די עשית לי סדר בעניין הזה.
סליחה שאני חופר על העניין אבל ראיתי בטבעבריא חברות שמציעות אבקות חלבון ב250 שקל והן ממוקמות בנמכרות ביותר , האם שווה בדיקה ? או שזה סוג של יחצון?

האבקה היחידה שאני רואה שם בקישור שהבאת ב250 זה האלפא
לא שמעתי עליה הרבה אז אין לי דעה בנושא
שאר האבקות יקרות ולא משתלמות

ראיתי שדי יש קונצנזוס על אמינושופ פיור , אבל חברים ( שאני מניח קצת פחות מקצועיים ממכם) הציעו לי דיינמטז , מה דעתכם?
כמו שאייל רשם, תסתכל על אחוז חלבון ומחיר ותדע מה יותר משתלם לך.
עכשיו אני מאמין גדול באזרחות שלאחר אימון עדיף לאכול חביתה שמורכבת מ3 ביצים וקצת קוטג' ליד או שלמשל אחרי שהייתי רץ הייתי נוהג לשתות 2 כוסות חלב,
לא חובה. לא כזה קריטי מה תאכל ומתי אחרי אימון. נגיד לא הייתי אחרי אימון הולך לישון בלי לאכול כלום עד הבוקר, אבל אם לא תאכל ישר אחרי אימון אלא אחרי כמה זמן זה בסדר.
אבל בצבא הדבר אינו נגיש ולעומת 3 ארוחות ביום(שאני משתדל לאכול בהן חלבון עד שאני שבע ובתור אחד שלא אוכל טונה ( או בכלל דברים שבאים מן הים) די בעייתי לי העניין הזה מכיוון שאני אחרי אימונים לא מוצא מה לאכול אם למשל ביצעתי את האימון בערב (לאחר שעות החדר אוכל).
חלבון זה חשוב, אבל אם אתה רוצה לעלות מסת שריר אז אתה צריך גם לאכול מספיק קלוריות (מהחלבון, פחמימה ושומן)
העניין הוא כזה שאין לי באמת מושג בתחום הזה , אני די יודע להבחין בין גיינר (שהוא בקטע של לעלות במשקל נכון?) לאבקות חלבון שנועדו להיות עם כמה שפחות קלוריות ועם כמה שיותר גרם חלבון למנה(נכון?
גיינר זה אבקה עם חלבון והרבה פחמימה, באה במטרה לעזור להשלים קלוריות. אבקת חלבון יש בה מעט פחמימה ושומן, באה לעזור לך להשלים חלבון יומי.
אבל גם בתחום האבקות חלבון יש המון המון חברות שכל חברה באה עם סוג של חלבון שונה ואני די מאבד את עצמי בעניין. משהו יוכל לעזור לי בעניין ולעשות לי סדר ? איזה חברות מומלצות ? איזה סוג של חלבון בתוכם רצוי לצרוך? האם מתאמן לא מקצועי כמוני יומלץ לו דיינמטז למרות שהיא נראית מקצועית יותר ויקרה בהרבה מאחרות?
כמו שאמרו כאן, כדאי ללכת על חברות שיש להן בדיקות מעבדה צד שלישי. בעיקרון לדעתי דיימטייז יותר יקרים בלי סיבה מוצדקת אלא בגלל שיווק טוב- עובדה שהיא נראית לך "יותר מקצועית" למרות שאין דבר כזה.
תראה, גרם חלבון זה 4 קלוריות, גרם פחמימה גם, גרם שומן זה 9 קלוריות. כלומר תסתכל שיהיה כמה שפחות פחמימה ושומן במנה. אבל מצד שני שים לב שאם את שותה מנה או 2-3 מנות ביום זה לא משנה אם יש כמה גרמים בודדים יותר או פחות של פחמימה או שומן, זה לא מה שיעשה את ההבדל.

• פותח/ת השרשור
כמו שאייל רשם, תסתכל על אחוז חלבון ומחיר ותדע מה יותר משתלם לך.

לא חובה. לא כזה קריטי מה תאכל ומתי אחרי אימון. נגיד לא הייתי אחרי אימון הולך לישון בלי לאכול כלום עד הבוקר, אבל אם לא תאכל ישר אחרי אימון אלא אחרי כמה זמן זה בסדר.

חלבון זה חשוב, אבל אם אתה רוצה לעלות מסת שריר אז אתה צריך גם לאכול מספיק קלוריות (מהחלבון, פחמימה ושומן)

גיינר זה אבקה עם חלבון והרבה פחמימה, באה במטרה לעזור להשלים קלוריות. אבקת חלבון יש בה מעט פחמימה ושומן, באה לעזור לך להשלים חלבון יומי.

כמו שאמרו כאן, כדאי ללכת על חברות שיש להן בדיקות מעבדה צד שלישי. בעיקרון לדעתי דיימטייז יותר יקרים בלי סיבה מוצדקת אלא בגלל שיווק טוב- עובדה שהיא נראית לך "יותר מקצועית" למרות שאין דבר כזה.

תראה, גרם חלבון זה 4 קלוריות, גרם פחמימה גם, גרם שומן זה 9 קלוריות. כלומר תסתכל שיהיה כמה שפחות פחמימה ושומן במנה. אבל מצד שני שים לב שאם את שותה מנה או 2-3 מנות ביום זה לא משנה אם יש כמה גרמים בודדים יותר או פחות של פחמימה או שומן, זה לא מה שיעשה את ההבדל.
תודה רבה אחי ,
רק שאלה קטנה איך אני מוודא שיש בדיקות
של צד שלישי?
ובנוסף אמרו שלי שלמשל בדניינמטז יש אישור משרד הבריאות , תקף גם לגבי אמינושופ פיור?

ובנוסף אמרו שלי שלמשל בדניינמטז יש אישור משרד הבריאות , תקף גם לגבי אמינושופ פיור?

מוצר מזון לא יכול לעלות על המדף בישראל בלי אישור משרד הבריאות
אז כן יש לפיור

רק שאלה קטנה איך אני מוודא שיש בדיקות
של צד שלישי?

אתה מחפש, בדכ החברה מפרסמת אם נעשו
רוב החברות לא עושות בכלל הם עושות בדיקות מעבדה במעבדות שלהם

• פותח/ת השרשור
מוצר מזון לא יכול לעלות על המדף בישראל בלי אישור משרד הבריאות
אז כן יש לפיור

אתה מחפש, בדכ החברה מפרסמת אם נעשו
רוב החברות לא עושות בכלל הם עושות בדיקות מעבדה במעבדות שלהם
מניח שבאמינושופ פיור עשו בדיקות מעבדה צד שלישית?

• פותח/ת השרשור
ציינתי את זה 5 הודעות למעלה
היה ציטוט
"חברות עם בדיקות מעבדה חיצוניות יותר איכותיות כי אתה יודע שמה שכתוב לך זה באמת מה אתה מקבל כמו BPI PURE MYPROTEIN וכו'"

הנה קישור
בדיקות מעבדה אבקת חלבון Pure (פיור)
תודה רבה אחי,
שאלה קצת אישית הבנתי שיש להם מבחר טעמים , איזה מהם אתה ממליץ?
בנוסף ראיתי שטעם בננה הנפוץ ביותר , משהו יוכל להגיד לי אם הוא מזכיר את המשקה חלב בטעם בננה שיש לתנובה ?
אפרופו תנובה מה דעתכם על תנובה גו?

תודה רבה אחי,
שאלה קצת אישית הבנתי שיש להם מבחר טעמים , איזה מהם אתה ממליץ?
בנוסף ראיתי שטעם בננה הנפוץ ביותר , משהו יוכל להגיד לי אם הוא מזכיר את המשקה חלב בטעם בננה שיש לתנובה ?
אפרופו תנובה מה דעתכם על תנובה גו?

אישית אהבתי את השוקולד קוקוס, קפה, גלידת פיסטוק
אבל סהכ רוב הטעמים שם די אחלה
אם יש לך גישה לאחת החנויות אתה יכול לבצע טעימות בסניפים למיטב ידיעתי

תנובה גו חרא משקה לא משתלם בעליל וסתם הוסיפו עוד איזה 3 גרם חלבון לבקבוקון שיעלה לך 15 שקל

• פותח/ת השרשור
אישית אהבתי את השוקולד קוקוס, קפה, גלידת פיסטוק
אבל סהכ רוב הטעמים שם די אחלה
אם יש לך גישה לאחת החנויות אתה יכול לבצע טעימות בסניפים למיטב ידיעתי

תנובה גו חרא משקה לא משתלם בעליל וסתם הוסיפו עוד איזה 3 גרם חלבון לבקבוקון שיעלה לך 15 שקל
ודנונה פרו?
יש את הדנונה פרו הנקי עם 12 גרם חלבון .

Back
למעלה תחתית