הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת טכניקה של סקוואט + תוכנית לתיקון ושיפור טכניקת דדליפט

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
אני המון זמן מנסה לשפר את הטכניקה של הסקוואט והדדליפט, הצבתי לעצמי מטרה, לשפר את הטכניקה של הדדליפט והסקוואט בצורה הכי טובה שאפשר לי בחופשת פסח הזאת ככה שאני אוכל לחזור להתקדם במשקלים בצורה האופטימלית לאחר פסח בלי לדאוג יותר מידי על הטכניקה עם SS.

אני ממש חופר פה על הטכניקה, אני עובד על זה מתחילת השנה, צפיתי בכל כך הרבה סירטונים שוב ושוב, קראתי המון מאמרים ולקחתי כמה אימונים אישיים של עבודה על הטכניקה עם אחד מהמנהלים פה, ועדיין יש לי בעיות שממש מפריעות לי בתרגילים.

1. סקוואט-
אני מחפש מה לא נכון בטכניקה של הסקוואט שלי, ואיך לתקן את זה, אז:
רואים שבחזרות הראשונות אני מנסה להילחם נגד הגוד מורנינג, אבל אני לא ממש מצליח בחזרות יותר מתקדמות של הסטים, אתם יכולים לתת לי עצות מה לשנות על מנת לשפר את הטכניקה (בעיקר את הגוד מורנינג)?

כמה (משקל/סטים/חזרות) לעשות באימון הבא (שמתחשבים בזה שאני אנסה לשנות את הטכניקה בשביל לשפר אותה? (עשיתי באימון האחרון 3x5 של 72.5 ואני בSS)

סט עבודה שני:

סט עבודה שלישי:

2. דדליפט-

אני מנסה לתקן את הטכניקה שלי, החלטתי שאימון הבא אני אנסה לעשות את המשקל הכי גבוה שאני יכול ל5 חזרות כל עוד אני שומר על טכניקה טובה, ומשם אני אתקדם כל אימון ב10 קילו (תוך כדי להעלות כל אימון סירטון של הסט על מנת לבדוק שהטכניקה מספיק טובה).

מה אתם אומרים על התוכנית לשיפור טכניקה? (אני אעלה מחר סירטון חדש מהאימון על פי מה שתגיד לי לעשות)
יש לכם הצעות לדרך אחרת?

מצטער על כל השאלות, וחג שמח לכולם! 😃

אני הסתכלתי על הסרטון למעלה, והכתפיים ממש מעל המוט, וכנראה בשביל שייו קדימה הוא צריך להרים טיפה ישבן, בגלל זה הסכמתי איתך, מצב הכתפיים 😃
אין צורך אבל לדעתי זה מוסיף משקל עבודה
למרות שלרוב אני משתדל להמנע מלתת עצות לדד ליפט כי הדד ליפט שלי עוד לא ברמה של לתת עצות לאחרים לדעתי

למרות שלרוב אני משתדל להמנע מלתת עצות לדד ליפט כי הדד ליפט שלי עוד לא ברמה של לתת עצות לאחרים לדעתי
הדדליפט שלי אפילו לא ברמה לתת עצות לעצמי, אז מה, ראית אי פעם שזה מפריע לי?

אם אתה מדבר על המשקל שאתה מרים אז זה ממש לא קשור (נראה לי היה על זה דיון לא מזמן כאן, נראה השתתפת בו גם), אם אתה מדבר על הטכניקה שלך זה משהו אחר, אבל יכול לקרות גם שבנאדם רואה פאקים בטכניקה אצל מישהו ויכול לתקן אותו אבל קשה לו ליישם את זה בעצמו. בכל אופן גם אני לא חושב שאני ברמה מספיק טובה ללמד מישהו לעשות דדליפט, אבל לפעמים יש דברים שאתה רואה ויודע שזה לא נכון ומה להציע בשביל לשפר.
אגב הדדליפט שלך נראה סבבה ממה שראיתי 😃

אם אתה מדבר על המשקל שאתה מרים אז זה ממש לא קשור (נראה לי היה על זה דיון לא מזמן כאן, נראה השתתפת בו גם), אם אתה מדבר על הטכניקה שלך זה משהו אחר, אבל יכול לקרות גם שבנאדם רואה פאקים בטכניקה אצל מישהו ויכול לתקן אותו אבל קשה לו ליישם את זה בעצמו. בכל אופן גם אני לא חושב שאני ברמה מספיק טובה ללמד מישהו לעשות דדליפט, אבל לפעמים יש דברים שאתה רואה ויודע שזה לא נכון ומה להציע בשביל לשפר.
אגב הדדליפט שלך נראה סבבה ממה שראיתי 😃
כה גם דודי אמר לי ביום חמישי שאני עושה דד ליפט סבבה כשביקשתי ממנו לבדוק לי את הטכניקה ואני יורד קצת למאטה בתחילת חזרה כדי לתת בוסט להתחלה. למען האמת לא עשיתי את זה פעם וראיתי אנשים עושים את זה בתחרות אז החלטתי לנסות גם.

🤣🤣 איזה באסה, לא נשאר ל- @Moran W שום עמדה מקורית.
מורן, אתה פשוט תגיד שהוא לא צריך לעשות דדליפט בכלל.
מנהל טוב נמדד בזה שהוא לא צריך לעשות כלום כי הכל נעשה כבר עבורו 🤣🤣

באימון הקרוב, לעלות משקלים בסקוואט ובדדליפט או להישאר על אותו המשקלים? (סקוואט היה 40 קילו, ודדליפט 60)
תישאר. לא מתקדמים לפני שהטכניקה מושלמת (לפחות במשקלים כאלה).

• פותח/ת השרשור
@stitch @yujinius @Tank @Moran W
עדכון מהאימון של אתמול (31.3)
קראתי תוך כדי האימון את כל הדגשים שקיבלתי פה וגם לפני כל סט, ועדיין אני רואה בסירטונים שהטכניקה יצאה לא משהו :( ..

Squat:
ניסיתי לרדת לאט, אבל הצלחתי רק לכמה חזרות ואז שכחתי מזה לגמרי, ניסיתי גם ממש חזק לשמור על גב ישר ולא לקרוס + לעבור עם הברכיים את קצות האצבעות. והכל יצא ממש מוזר לרעה, אפילו אני שם לב שהעמידה שלי רחבה מידי, לא יודע מה לעשות כבר..

(עשיתי לסירטון trim דרך יוטיוב, אז זה טוען וכשזה יסיים זה יראה רק גרסא חתוכה של הסירטון בלי דיבורים ושטויות לפני ואחרי, בנתיים יש קצת דיבורים לפני..)

Deadlift:

שהסתכלתי על הסירטון אחרי שצילמתי אותו ראיתי שהרגליים שלי היו רחוקות מהמוט, שזה דבר שלא היה אמור לקרות וזה הרגיש לי קצת מוזר תוך כדי הסט.

Press:

אימון שלישי שאני לא מצליח לסגור 3x5 בpress (היה 32.5 2x3F ועוד 30 1x4 עם גרינד ארוך בחזרה האחרונה שגרמה לכאב בגב התחתון)
אז בסט האחרון הורדתי ל30 וצילמתי סט לביקורת על טכניקה:

סקוואט - מהירות הירידה בסדר אבל בגלל שאתה לא מוציא את החזה מספיק החוצה הגב מתעגל בירידה. נראה גם שלא שיפרת את הדגש שאמרתי לגבי ה30 מעלות שאמורות להיות בכף הרגל, אתה פותח את כף הרגל יותר מדי מה שגורם לגלישה מיותרת של הברכיים ולבסיס לזה שהתנועה שלך נדפקת. לצורך הדגמה, 30 מעלות זה כמעט קדימה וקצת הצידה, כפות הרגליים שלך נמצאות באזור ה45 מעלות כרגע.
תראה בתמונה הזאת:
05.jpg

הרגליים שלו פתוחות טיפה, לא יותר מדי, והברכיים לא גולשות החוצה.

דד ליפט - לדעתי הסט אפ יחסית בסדר, יש כמה נקודות לשיפור שאני לא רוצה לדבר עליהם כי אני לא מומחה בדד ליפט ומישהו כמו @stitch יוכל להסביר לך את זה יותר טוב. התנועה של ההרמה בסדר גמור, אתה עולה יפה, שומר על מבט נכון ומוציא חזה כמו שצריך. אני מבין שאתה מחכה הרבה בין חזרות כי קשה מאוד להתרכז בכל המרכיבים האלה כשאתה רק לומד את התנועה, אבל כל הכבוד על הביצוע! אין לי עוד נקודות לשיפור לתת לך פה אבל תצלם עוד פעם כשתגיע למשקל שיהיה לך באמת קשה להרים כי שם מתחילות הפאשלות האמיתיות.

פרס - תנועה יפה אין טענות בכלל לתנועה עצמה! רק ממליץ לך להכנס ברייג' לסט אני מרגיש שבפרס הרייג' עוזר לי הכי הרבה כי מבחינה פסיכולוגית קל לך יותר להסתכל על משקל נמוך ולהרים אותו כשאתה מורעל ועצבני ובפרס תמיד עובדים עם המשקלים הכי נמוכים.
יש דבר אחד שעזר לי בזמנו להוסיף משקל בפרס וזה אחיזה כמה שיותר צרה, אפילו ברוחב כתפיים, והמשקל אצלי עולה יותר טוב כשהמרפקים שואפים להיות מקבילים זה לזה בעליה. אני תופס בעובי הזה
זה אבל דיי אינדיוידואלי אז אם לא נוח לך אל תעשה.

בהצלחה!
(אם אתה שואל אני לא הבחור מהתמונות)

• פותח/ת השרשור
סקוואט - מהירות הירידה בסדר אבל בגלל שאתה לא מוציא את החזה מספיק החוצה הגב מתעגל בירידה. נראה גם שלא שיפרת את הדגש שאמרתי לגבי ה30 מעלות שאמורות להיות בכף הרגל, אתה פותח את כף הרגל יותר מדי מה שגורם לגלישה מיותרת של הברכיים ולבסיס לזה שהתנועה שלך נדפקת. לצורך הדגמה, 30 מעלות זה כמעט קדימה וקצת הצידה, כפות הרגליים שלך נמצאות באזור ה45 מעלות כרגע.
תראה בתמונה הזאת:
05.jpg

הרגליים שלו פתוחות טיפה, לא יותר מדי, והברכיים לא גולשות החוצה.

דד ליפט - לדעתי הסט אפ יחסית בסדר, יש כמה נקודות לשיפור שאני לא רוצה לדבר עליהם כי אני לא מומחה בדד ליפט ומישהו כמו @stitch יוכל להסביר לך את זה יותר טוב. התנועה של ההרמה בסדר גמור, אתה עולה יפה, שומר על מבט נכון ומוציא חזה כמו שצריך. אני מבין שאתה מחכה הרבה בין חזרות כי קשה מאוד להתרכז בכל המרכיבים האלה כשאתה רק לומד את התנועה, אבל כל הכבוד על הביצוע! אין לי עוד נקודות לשיפור לתת לך פה אבל תצלם עוד פעם כשתגיע למשקל שיהיה לך באמת קשה להרים כי שם מתחילות הפאשלות האמיתיות.

פרס - תנועה יפה אין טענות בכלל לתנועה עצמה! רק ממליץ לך להכנס ברייג' לסט אני מרגיש שבפרס הרייג' עוזר לי הכי הרבה כי מבחינה פסיכולוגית קל לך יותר להסתכל על משקל נמוך ולהרים אותו כשאתה מורעל ועצבני ובפרס תמיד עובדים עם המשקלים הכי נמוכים.
יש דבר אחד שעזר לי בזמנו להוסיף משקל בפרס וזה אחיזה כמה שיותר צרה, אפילו ברוחב כתפיים, והמשקל אצלי עולה יותר טוב כשהמרפקים שואפים להיות מקבילים זה לזה בעליה. אני תופס בעובי הזה
זה אבל דיי אינדיוידואלי אז אם לא נוח לך אל תעשה.

בהצלחה!
(אם אתה שואל אני לא הבחור מהתמונות)

תודה רבה על המענה, אני אוסיף את כל מה שכתבת לרשימת notes לטכניקה לאימונים הקרובים.

בקשר ללהרים חזה בסקוואט, אם יש לך זמן פנוי, אתה יכול לצפות בזה:

אני לא ממש מבין באיזה cue להחליף את הלהרים חזה.. כי לפי הסירטון הcue הזה לא מתאים להמון מתאמנים ואני חושב שהוא גם קצת מבלבל אותי. כי יכול להיות שהתנועה של להרים חזה ולעשות כאילו proud chest פוגע בתנועות האחרות של הסקוואט או בכיווץ אצלי...?

ובקשר לדדליפט, צדקתי בקשר לזה שהתחלתי עם הרגליים רחוקות מידי עם המוט בסט? או שאני סתם מתבלבל?

95% מהסרטון הזה זה זיון מוח. אתה צריך לעבור עוד פעם על סרטוני ההדגמה של ריפטו ועל שלך ולתפוס בדיוק את המקום שבו הגב שלך מתעגל ואז לעבוד על זה עם משקל גוף בבית לפני שתגיע למכון. מצידי לצלם את עצמך פעם הבאה מבצע תנועה טובה עם מוט ריק או מוט של מתאטא.

לגבי דד ליפט, המוט לא רחוק מדי עבדת יפה לדעתי.

• פותח/ת השרשור
95% מהסרטון הזה זה זיון מוח. אתה צריך לעבור עוד פעם על סרטוני ההדגמה של ריפטו ועל שלך ולתפוס בדיוק את המקום שבו הגב שלך מתעגל ואז לעבוד על זה עם משקל גוף בבית לפני שתגיע למכון. מצידי לצלם את עצמך פעם הבאה מבצע תנועה טובה עם מוט ריק או מוט של מתאטא.

לגבי דד ליפט, המוט לא רחוק מדי עבדת יפה לדעתי.

סבבה, אחכה לעוד תגובות בקשר לסקוואט והדדליפט (או אפילו press אם אתם מוצאים משהו רע בטכניקת פרס שלי 😃 )

אני לא אסכים פה עם אנשים לגבי הסקוואט.... לא לגבי המהירות ולא לגבי מנח הגוף. אתה לא שופף, אתה נופל. גם בגלל מהירות הירידה, שבמשקל רציני תעשה לך הרבה נזק, וגם בגלל שאתה לא מספיק יושב אחורה. רשמתי לך את הנקודות בפעם שעברה, אני רוצה שתקפיד על הביצוע לפי זה:

- תסגור טיפה את הרגליים, כך שיהיה בערך 30-40 ס"מ בין העקבים (המספר המדויק תלוי בגוף שלך ובמה שנוח לך) - מפה זה נראה כאילו זה רחב יותר. הזוית החוצה של הנעליים דווקא נראית לי בסדר.

- כשאתה יורד - תחזיק חזק את הגב. חזק. תעשה לפני הסקוואט סט של שכיבה על הבטן והרמת רגליים וטורסו בו זמנית, כדי להרגיש את הכיווץ בזוקפים במיוחד במותניים. זה מה שאתה אמור להרגיש בירידה, ובמיוחד בבור. אחרת יש לך butt wink והצוואר יורד נמוך מדי ולכן אתה עולה בגוד מורנינג. תקפיד על זוקפים מוחזקים, תחזיק גב עליון מכווץ וזקוף יותר, ותוציא תחת החוצה כמו שרלילה שמנסה לעבור טסט.

- בירידה ובתחילת העליה תקפיד להוציא ברכיים החוצה. לא קדימה - החוצה. אתה עושה את זה לא רע, אבל עדיין הברכיים טיפה קדימה מדי. החוצה זה אומר הימנית ימינה והשמאלית שמאלה. חזק חזק.

אחרי שתעשה את זה יישארו רק פינישים של ישיבה אחורה בצורה נכונה.

הפרס: פרק כף היד שבור. תקפיד עליו ישר, שהמוט יישב על הרדיוס והאלנה, ולא על המבנה של כף היד - במשקל קצת יותר כבד זה יכאב לך מאד. המוט עובר לך רחוק מדי מהפנים. תכניס את הגוף פנימה יותר מהר, ותיעזר יותר בטרפזים (שראג). כשאתה מוריד, אל תחכה. תשתמש בבאונס כשהזרועות פוגעות בלטיסימוס דורסי.

הדדליפט: קח כתפיים טיפה קדימה. ואם אתה לא עושה דדליפט רומני, אז תוותר על החזרות השליליות, כשהמוט עוקף לאט את הברכיים. זה לא טוב. אלא אם אתה מנסה סט שלם לעשות את הרומני, או דימל דדליפט (תחפש), כדי לעזור לשמור על גב ולהגמיש.

• פותח/ת השרשור
אני לא אסכים פה עם אנשים לגבי הסקוואט.... לא לגבי המהירות ולא לגבי מנח הגוף. אתה לא שופף, אתה נופל. גם בגלל מהירות הירידה, שבמשקל רציני תעשה לך הרבה נזק, וגם בגלל שאתה לא מספיק יושב אחורה. רשמתי לך את הנקודות בפעם שעברה, אני רוצה שתקפיד על הביצוע לפי זה:

- תסגור טיפה את הרגליים, כך שיהיה בערך 30-40 ס"מ בין העקבים (המספר המדויק תלוי בגוף שלך ובמה שנוח לך) - מפה זה נראה כאילו זה רחב יותר. הזוית החוצה של הנעליים דווקא נראית לי בסדר.

- כשאתה יורד - תחזיק חזק את הגב. חזק. תעשה לפני הסקוואט סט של שכיבה על הבטן והרמת רגליים וטורסו בו זמנית, כדי להרגיש את הכיווץ בזוקפים במיוחד במותניים. זה מה שאתה אמור להרגיש בירידה, ובמיוחד בבור. אחרת יש לך butt wink והצוואר יורד נמוך מדי ולכן אתה עולה בגוד מורנינג. תקפיד על זוקפים מוחזקים, תחזיק גב עליון מכווץ וזקוף יותר, ותוציא תחת החוצה כמו שרלילה שמנסה לעבור טסט.

- בירידה ובתחילת העליה תקפיד להוציא ברכיים החוצה. לא קדימה - החוצה. אתה עושה את זה לא רע, אבל עדיין הברכיים טיפה קדימה מדי. החוצה זה אומר הימנית ימינה והשמאלית שמאלה. חזק חזק.

אחרי שתעשה את זה יישארו רק פינישים של ישיבה אחורה בצורה נכונה.

הפרס: פרק כף היד שבור. תקפיד עליו ישר, שהמוט יישב על הרדיוס והאלנה, ולא על המבנה של כף היד - במשקל קצת יותר כבד זה יכאב לך מאד. המוט עובר לך רחוק מדי מהפנים. תכניס את הגוף פנימה יותר מהר, ותיעזר יותר בטרפזים (שראג). כשאתה מוריד, אל תחכה. תשתמש בבאונס כשהזרועות פוגעות בלטיסימוס דורסי.

הדדליפט: קח כתפיים טיפה קדימה. ואם אתה לא עושה דדליפט רומני, אז תוותר על החזרות השליליות, כשהמוט עוקף לאט את הברכיים. זה לא טוב. אלא אם אתה מנסה סט שלם לעשות את הרומני, או דימל דדליפט (תחפש), כדי לעזור לשמור על גב ולהגמיש.

בקשר לדדליפט: איך אני אדע כמה לקחת את הכתפיים קדימה? (זתאמרת להרים גם קצת את הישבן יותר?)

סקוואט: אני אנסה את כל מה שרשמת לי פה באימון הקרוב.

פרס: אני אנסה את כל מה שכתבת באימון הבא שיהיה בו פרס.

בקשר לדדליפט: איך אני אדע כמה לקחת את הכתפיים קדימה? (זתאמרת להרים גם קצת את הישבן יותר?)
קצת. 5-10 ס"מ. אם הישבן עולה תוך כדי זה בסדר. רק שהשוקיים לא ידחפו את המוט קדימה.

• פותח/ת השרשור
אחרי הרבה זמן עידכון:

באימון האחרון, כרגיל לפני כל סט עברתי על מה שstitch ומיכל כתבו לי, וניסיתי להקפיד על הדגשים כמה שיכולתי, לא הרגשתי יותר מידי שיפור בטכניקה לצערי.. נקווה לטוב 😃

סקוואט:
נראה שאני לא ממש מתקן את מה שאמרתם לי, מוזר, כי זכרתי דווקא שהייתי עם stance הרבה פחות רחב מהרגיל ופחות קריסה

דדליפט:
הרגיש לי מוזר, טיפה התבלבלתי וזה הרגיש לי שניגשתי לסטאפ עם הרגל צמודה למוט.

@stitch @Tank

שמע אני לא יודע מה להגיד על הסקוואט שלך כי הוא נראה בדיוק אותו דבר אחרי כל הדגשים שהבאנו. עדיין אתה קורס למאטה ועדיין הגב מתעגל למאטה.
בשלב הזה אני חושב שכדאי לך לקחת אימון פרטי אצל אחד המאמנים האישיים פה בפורום מהאזור שלך שיתקן לך את התנועה וילמד אותך מחדש כי זה נראה שקשה לך ליישם את מה שאנחנו אומרים לך דרך האינטרנט. אין בזה שום בושה וזה בסדר גם לי נורא היה קשה ללמוד טכניקות לבד והייתי צריך אנשים שיתקנו אותי בזמן ביצוע התנועה ולא רק שיתנו לי דגשים כתובים באינטרנט.

דד ליפט נראה דיי בסדר אבל מעדיף להשאיר את ההערות על הדד ליפט ליוסי כי הוא הרבה יותר מבין ממני בתרגיל הזה.

בכל מקרה, באמת ממליץ לך לקחת אימון אישי פעם אחת ללמידת תרגילי הבסיס זה השקעה חד פעמית של בערך 150 שקל שבזכותה תבצע את התרגיל כמו שצריך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית