נק' מוניטין:
58,709
- 103,293
- 12,432
- פותח/ת השרשור
יעיל למה ? להיפוטרפיה ?
עד כמה שאני יודע המחקרים מראים שהטווח הכי יעיל להיפוטרפיה זה בין 8-12 חזרות
ומנוחה שבין חצי דקה ל דקה וחצי.
אפשר לראות את המחקרים?
אבל נגיד בתוכנית כמו ABC
אתה לא אמור לעבוד בטווחי חזרות גבוהים אתה אמור לעבוד בתרגילים מורכבית חזרות נמוכות 4-8
ולא הבנתי איך קבעת שב SS עולים פחות שומן מתוכנית מפוצלת
כשתנסה תבין, אתה גם תהיה הרבה אבל הרבה יותר רעב ב SS מאשר ב ABC עוד מדד לכך שהגוף דורש הרבה יותר אנרגיה בשביל ההתאוששות מאשר תוכניות מפוצלות ABC ודומיו.
שוב אני חושב שלך ספציפית SS אולי לא יתאים, אבל אתה גם עושה הרבה שטויות כמו 14 שעות אירובי בשבוע ודברים הזויים שבטח ובטח לא יקדמו אותך יחד עם SS ורק יתקעו אותך ובגלל זה אתה לא תתקדם, שוב אתם לוקחים SS ומשנים מיליון פרמטרים ואומרים שהכל חרא וחוזרים ל ABCDEFG, אם תעשו הכל BY THE BOOK אולי תבינו על מה כל המהומה, אם תכניסו פרמטרים משלכם וכל מיני "תוספות" לא רצויות אז לא תבינו שום דבר.
אותו עיקרון אני יכול לתת לך דוגמא, איך 14 שעות באירובי אני יכול לקצר לחצי מכך באימונים אינטרוולים ולשרוף יותר קלוריות + זה יהיה יותר יעיל מלהירקב על ההליכון? מוכח יש מיליון מחקרים ש HIIT פי כמה וכמה יותר יעיל מאימונים אירובים רגילים, מבחינת זמן VS תועלת.
אימון HIIT של 20 דקות יכול להיות שווה ערך לאימון אירובי של 40 דקות, בגלל ההתאוששות שהגוף דורש מעצמו לאחר אימונים שכאלו בניגוד לאימונים רקובים כמו לדווש שעה ולחכות למשיח.