הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב חד בגב תחתון

Majin Buu

משתמש משקיע
2,798
1,872
נק' מוניטין:
4,840
2,798
1,872
שלום, בלי הקדמות מיותרות, ביצעתי חימום לפאוורקלין עם מוט ריק ובעת הקפיצה הרגשתי כאב חד מאוד באחת מהעצמות באיזור הגב התחתון, הכאב מורגש בעמוד השדרה.
אני ככה כבר כמה ימים, חשבתי שזה יעבור אבל זה לא. אני לא תמיד מרגיש את זה ועכשיו זה כאב שאפשר לסבול אבל זה עדיין מפחיד אותי.
מה לעשות? ומה זה יכול להיות?
הכאב לא מקרין לשום מקום אלא כאב חד בעצם עצמה.
@yonizarkh

נ.ב- לפי כמה תמונות שראיתי באינטרנט הכאב באיזור החולייה המותנית
Screenshot_15.png

האיזור הכואב מסומן בחץ

מאוד קשה להגיד מה זה מתמונה ומהסבר הדל שהבאת...
תצטרך להסביר יותר טוב מה הכאב עצמו, האם היה כאב באיזור לפני התנועה עצמה? באיזה תנועות או תרגילים אתה ממש מרגיש את הכאב?
חבל שלא צילמתי את עצמך עם הפאוורקלין.

• פותח/ת השרשור
מאוד קשה להגיד מה זה מתמונה ומהסבר הדל שהבאת...
תצטרך להסביר יותר טוב מה הכאב עצמו, האם היה כאב באיזור לפני התנועה עצמה? באיזה תנועות או תרגילים אתה ממש מרגיש את הכאב?
חבל שלא צילמתי את עצמך עם הפאוורקלין.
זה היה פאוורקלין סתם להרגיש את התנועה לטכניקה
לא היה שום כאב לפני זה
אני מרגיש את הכאב רק כשאני עושה אנטריור פלויק טילט וסוג של "מוחץ" את האיזור

שלום, בלי הקדמות מיותרות, ביצעתי חימום לפאוורקלין עם מוט ריק ובעת הקפיצה הרגשתי כאב חד מאוד באחת מהעצמות באיזור הגב התחתון, הכאב מורגש בעמוד השדרה.
אני ככה כבר כמה ימים, חשבתי שזה יעבור אבל זה לא. אני לא תמיד מרגיש את זה ועכשיו זה כאב שאפשר לסבול אבל זה עדיין מפחיד אותי.
מה לעשות? ומה זה יכול להיות?
הכאב לא מקרין לשום מקום אלא כאב חד בעצם עצמה.
@yonizarkh

נ.ב- לפי כמה תמונות שראיתי באינטרנט הכאב באיזור החולייה המותנית
צפה בקובץ המצורף 24992
האיזור הכואב מסומן בחץ

מה לעשות? לנוח , לחמם/לקרר את האזור מספר פעמים ביום , לבצע פעילות אירובית קלה במיוחד ( הליכה / אליפטי וכו' ) . אפשר לקחת משכחי כאבים בהמלצת רופא/ תרופות ללא מרשם לפי אחריותך.
ומה זה יכול להיות? ברוב המקרים המקור הוא שרירי.

• פותח/ת השרשור
מה לעשות? לנוח , לחמם/לקרר את האזור מספר פעמים ביום , לבצע פעילות אירובית קלה במיוחד ( הליכה / אליפטי וכו' ) . אפשר לקחת משכחי כאבים בהמלצת רופא/ תרופות ללא מרשם לפי אחריותך.
ומה זה יכול להיות? ברוב המקרים המקור הוא שרירי.
אני עושה הרבה סקוואטים ודדליפטים, בדכ כשאני עושה אירובי לזמן ממושך המייצבים מתחילים להציק.. אתה בטוח שזה רעיון טוב?
תודה

אני עושה הרבה סקוואטים ודדליפטים, בדכ כשאני עושה אירובי לזמן ממושך המייצבים מתחילים להציק.. אתה בטוח שזה רעיון טוב?
תודה

אתה עושה הרבה סקוואטים ודדליפטים אבל 15 דקות באליפטיקל קשה לך? 😃
אתה יכול גם ללכת ולעשות סיבוב בקניון. אותו אפקט.

אתה יכול גם ללכת ולעשות סיבוב בקניון. אותו אפקט
לפחות הגב האישי שלי חושב אחרת. הליכה מהירה הוא מקבל בלי מחאות, הליכה איטית כמו בקניון או עמידה הוא ממש לא אוהב. בשעתו היו לי בעיות לשכנע את מי שהיתה אשתי שהסלידה שלי ממוזיאונים היא לא (רק) בגלל שאני אידיוט חסר רגש לאמנות אלא גם בגלל הגב המעצבן הזה.

לפחות הגב האישי שלי חושב אחרת. הליכה מהירה הוא מקבל בלי מחאות, הליכה איטית כמו בקניון או עמידה הוא ממש לא אוהב. בשעתו היו לי בעיות לשכנע את מי שהיתה אשתי שהסלידה שלי ממוזיאונים היא לא (רק) בגלל שאני אידיוט חסר רגש לאמנות אלא גם בגלל הגב המעצבן הזה.

זאת טענה שאני שומע הרבה - הליכה איטית "קשה" יותר מהליכה מהירה.
זה לרוב יותר רלוונטי אצל אנשים עם כאבים כרוניים , ופחות אצל אנשים עם פגיעה אקוטית יותר.

אגב , כקוריוז וכהמלצת פעילות גופנית לאנשים עצלנים במיוחד , אני ממליץ ללכת כמה פעמים בשבוע לקניון ללא ארנק.
חלקם באמת ובתמים עושים את זה , והולכים בקניון הזהב כמה קילומטרים טובים.

זה לרוב יותר רלוונטי אצל אנשים עם כאבים כרוניים
אכן, זה המצב שלי.

אגב, אימוני המשקולות הורידו (כנראה) את תדירות הפעמים של "תפיסת גב" אקוטית אצלי, הכוונה לכאב חד ופתאומי שמחייב מנוחה מוחלטת המשך כמה ימים , אבל לא היטיבו את המצב של הכאב הכרוני המתמשך שמלווה אותי כמעט באופן קבוע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית