הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אירובי אחרי אימון משקולות

itaymadddd

משתמש פעיל
993
16
נק' מוניטין:
20
993
16
האם זה משנה אם אני יעשה אירובי אחרי אימון משקולות לצורך העינן הליכה מהירה במשך 30 דקות ויוצא לי 300 לשרוף קלוריות או
לבין 15 דקות ריצה מהירה ולשרוף 300 קלוריות

או שעדיף על בטן ריקה בבוקר
יש הרבה שאומרים שכן וכאלה שלא

עדיף לעשות את הריצה אחרי אימון אנאירובי כדי שאחר כך יהיה לך מקסימום זמן התאוששות. לגבי הליכה או ריצה אז אני אישית תומך בריצה גם כי אז אתה מסיים יותר מהר וגם כי זה משפר סיבולת לב ריאה וכל בנאדם צריך סיבולת לב ריאה, פגשתי מספיק אנשים שאין להם והם מתנשפים כמו קיטור אחרי שהם עולים 5 מדרגות.

עדיף לעשות את הריצה אחרי אימון אנאירובי כדי שאחר כך יהיה לך מקסימום זמן התאוששות
זו הנחה לוא דווקא נכונה, העומס פשוט יהיה גדול יותר באימון וידרוש זמן התאוששות ארוך יותר, לכן בסופו של דבר העומס יהיה שווה בשתי המקרים.
או שעדיף על בטן ריקה בבוקר
על בטן ריקה בטוח לא, ואין עדיפות לשום זמן ביום, בצע מתי שנוח לך.

זו הנחה לוא דווקא נכונה, העומס פשוט יהיה גדול יותר באימון וידרוש זמן התאוששות ארוך יותר, לכן בסופו של דבר העומס יהיה שווה בשתי המקרים.

על בטן ריקה בטוח לא, ואין עדיפות לשום זמן ביום, בצע מתי שנוח לך.
אתה לא חושב שעדיף לתת מקסימום זמן רצוף להתאוששות? זה כמו השאלה האם לבצע אירובי לאחר אימון אנאירובי או לבצע אותו ביום מנוחה, בגלל שמנוחה רציפה של יומיים עדיפה על מנוחה במקטעים של 20 שעות אז מומלץ לחבר את האימונים.

אתה לא חושב שעדיף לתת מקסימום זמן רצוף להתאוששות? זה כמו השאלה האם לבצע אירובי לאחר אימון אנאירובי או לבצע אותו ביום מנוחה, בגלל שמנוחה רציפה של יומיים עדיפה על מנוחה במקטעים של 20 שעות אז מומלץ לחבר את האימונים.
אני חושב שאם ריצה פוגעת למתאמן כלשהו בהתאוששות בגלל שהוא לא מאומן וזה עומס שגדול עליו אז זה לא משנה מתי הריצה תבוצע בין אם זה אחרי האימון או יום למחרת, התוצאה תהיה שווה, הוא פשוט לא התאושש, צריך להכניס את הריצה בהדרגה כדי שהשריר הסתגל לעומס לאט לאט והתאוששות תהיה טובה.

• פותח/ת השרשור
אני בעיקרון עושה 6 אימונים בשבוע ולאחר כל אימון עושה 30 דקות על מהירות גבוה אבל לא יותר מידי אינסטינקטיבית.
בקטע של התאוששות במה זה יכל להתבטא ?

אני בעיקרון עושה 6 אימונים בשבוע ולאחר כל אימון עושה 30 דקות על מהירות גבוה אבל לא יותר מידי אינסטינקטיבית.
בקטע של התאוששות במה זה יכל להתבטא ?
אתה מתכוון בקטע של חוסר התאוששות. אין סיבה שבעולם (חוץ מסטרואידים) להתאמן אנאירובי 6 פעמים בשבוע. הכמות האידיאלית של אימונים שבועיים היא 3-4 במסה ו3 בחיטוב

• פותח/ת השרשור
אני מתאמן דרך מאור זרדז ואני נעזר בא וגם פה מידי פעם.אז אתה חושב שכמות האימונים גדולה מידי

• פותח/ת השרשור
ממ אני מכיר הרבה שמתאמנים בתדירות זה לא משהו חדש אבל לא ניכנס לזה .כל אחד מה שהוא חושב .בכל מקרה נעשה לפי מה שהמלצתם תודה

נראה לי התכוונת אינטנסיבית, נשמע דומה אבל משמעות מאוד שונה 😃
לא מכיר את המאור הזה
images

ממ אני מכיר הרבה שמתאמנים בתדירות זה לא משהו חדש
זה שהרבה מתאמנים ככה לא אומר שזה הדבר האידיאלי לעשות

• פותח/ת השרשור
התרגלתי ל 6 -5 בשבוע אני רואה התקדמות יפה ולא מרגיש עיפות או מרגיש עומס . קשה לי לומר לך איך ההתקדמות תיהיה בפחות אימונים אבל אני אוהב להתאמן ופעיל הרבה במיוחד בסופש אני מעמיס הרבה אז אני יודע שבגלל כמות האימונים אני נשורף הרבה קלוריות מיותרות.
בכל מקרה אני חושב ובעד לעשות את האירובי לאחר אימון משקולות םלאכל משהו בין ואפם אפשר גם להפריד בינהם בכמה שעות גם יתרון ותמיד לאכל קצת לפני.לאומת לקום ולרוץ בבוקר על בטן ריקה שגורם ליותר עיפות ותחושה שדווקא נשרף שריר.אני אומר לצאת לאירובי על בטן זה כמו לצאת למלחמה ללא נשק 😵‍💫🥊

התרגלתי ל 6 -5 בשבוע אני רואה התקדמות יפה ולא מרגיש עיפות או מרגיש עומס . קשה לי לומר לך איך ההתקדמות תיהיה בפחות אימונים אבל אני אוהב להתאמן ופעיל הרבה במיוחד בסופש אני מעמיס הרבה אז אני יודע שבגלל כמות האימונים אני נשורף הרבה קלוריות מיותרות.
בכל מקרה אני חושב ובעד לעשות את האירובי לאחר אימון משקולות םלאכל משהו בין ואפם אפשר גם להפריד בינהם בכמה שעות גם יתרון ותמיד לאכל קצת לפני.לאומת לקום ולרוץ בבוקר על בטן ריקה שגורם ליותר עיפות ותחושה שדווקא נשרף שריר.אני אומר לצאת לאירובי על בטן זה כמו לצאת למלחמה ללא נשק 😵‍💫🥊
המטרה היא לא לשרוף כמה שיותר קלוריות אלה לעשות את זה בצורה חכמה ומבוקרת.
בכל מקרה קשה לי לייעץ לך כשאתה קוטל אותי ובכוח רוצה להתאמן 5-6 פעמים בשבוע למרות שזה לא לטובתך. שיהיה לך בהצלחה חבר.

• פותח/ת השרשור
מצטער לא מחפש לקטול אם זה נראה כך. אם אפשר לשמוע מה אתה ממליץ אני בתוכנית ABCD הכמות קלוריות נמדדות רק הבעיה בסופש אני הורס לי עם האוכל אז אני לפעמים מעלה הילוך בשביל לשרוף את האקסטרה

אין שום קסם בלהתאמן 3 או 6 פעמים. בטח שלא אוניברסלי לכל מטרה ולכל רמת מתאמן. זה תלוי בנפח, עצימות, רמת המתאמן ואופן התכנון של התכנית.

לשאלתך, לדעתי עדיף אירובי בעצימות נמוכה - בינונית בגלל עניין ההתאוששות וגם להימנע מריצות שעשויות לפגוע בתוצאות האימונים (ייתכן שנובע מהנזק השרירי כפועל יוצא של טבעו האקצנטרי של הריצה).

אין סיבה שבעולם (חוץ מסטרואידים) להתאמן אנאירובי 6 פעמים בשבוע
בטח שכן, מכיר הרבה מתאמנים טבעיים בשלבים בינוני - מתקדם שנותנים ABCABCX וזה לגיטימי לחלוטין.
מאיפה הבאת את השטות הזו?
זה נכון אולי למתאמנים בשלבים היותר מוקדמים שלהם

בטח שכן, מכיר הרבה מתאמנים טבעיים בשלבים בינוני - מתקדם שנותנים ABCABCX וזה לגיטימי לחלוטין.

מאיפה הבאת את השטות הזו?
זה נכון אולי למתאמנים בשלבים היותר מוקדמים שלהם
נעשה קצת סדר בדברים:
1) יש מתאמנים עם גנטיקה שתאפשר להם להתאושש מהר בין אימונים והם יוכלו להתאושש ולהתקדם מABCABCX. השאלה היא האם המקסימום שהם יוכלו להפיק מהאימונים שלהם יקרה כתוצאה מ6 אימונים בשבוע? התשובה היא לא. אין אף מתאמן טבעי שיתקדם יותר מ6 פעמים בשבוע מהאשר מ3-4 והסיבה לכך היא מפני ששריר גדל במנוחה וגם אם ההתאוששות הטבעית שלך ממש מהירה אתה לא תוכל לגדול ולהתקדם בצורה טובה עם התאוששות של פחות מ24 שעות קבוע אחרי כל אימון. דיי בטוח שרוב אותם מתאמנים טבעיים שאתה מדבר עליהם לא עוברים אפילו אותי במשקלי העבודה, ומתאמנים הרבה יותר זמן.
2) יש לי קריירת אימונים לא קצרה גם כן וראיתי הרבה אנשים שהתאמנו 6 פעמים בשבוע. רובם עושים תוכניות אימונים כמעט ולא עצימות, עובדים ב12-15 חזרות גם בתרגילים מורכבים ומרימים משקלים נמוכים מדי בשבילם. ראיתי לא פעם את האנשים האלה לוחצים חזה 60 קילו ל12 חזרות קלות, כשרואים עליהם שאם הם ירצו הם יוכלו לסגור חמישיות עם 90-100, הם פשוט לא רוצים לעשות את זה. ואז הם אומרים "אני יכול להסתדר עם אימונים 6 פעמים בשבוע". יודע מה? שים אותם בSS, אחרי חודש של התקדמות משבוע לשבוע כשהם יגיעו למשקלים כבדים באמת הם פתאום יבינו עד כמה קשה זה להתאמן אפילו 3 פעמים בשבוע בעצימות מקסימלית. כל אחד רוצה לגדול ולהתחזק ולעשות את המינימום בשביל זה, והרבה יותר קל לחשוב שאם תתאמן יותר פעמים באימון פחות עצים אתה תתקדם. לא חסר אנשים מפגרים במכוני כושר גם בקטגוריית אלה שמרימים כבד לצערי.
3) בחיטוב מתאמן נמצא בגערון קלורי, כאשר אתה בגרעון קלורי המטרה שלך היא לשמר כמה שיותר מסת שריר תוך הורדה מקסימלית של שומן. שימור מקסימלי של מסת שריר מתבצע על ידי שימור מקסימלי על משקלי העבודה. איך עושים את זה? מורידים נפח ומעלים עצימות. על מנת שכל אימון יבוצע עם משקלים מקסימליים גם בתקופת גרעון קלורי עליך להתאמן במינימום, שזה אומר 3 פעמים בשבוע. אם תרצה להתאמן 5 פעמים בשבוע ולתת יותר נפח לכל השרירים אז בהצלחה לך, אבל אתה תאבד הרבה ממשקלי העבודה שלך והחיים שלך בתקופה הזאת יהיו גהינום של חוסר התאוששות.

בסופו של דבר אתה מחליט למי להקשיב וממי ללמוד. אני החלטתי שאני לומד מפורום LBS כי אני מאמין שפה נמצאת הקהילה המבינה ביותר בתחום. כל מה שכתבתי לך פה זה מה שאני למדתי מהפורום ומה שמביא אותי לתוצאות של התקדמות שבועית במשקלי העבודה ובמסת השריר.
אתה רוצה ללמוד מהאנשים שמתאמנים 6 פעמים בשבוע? בהצלחה לך. נראה לאן תגיע.

נערך לאחרונה:
נעשה קצת סדר בדברים:
1) יש מתאמנים עם גנטיקה שתאפשר להם להתאושש מהר בין אימונים והם יוכלו להתאושש ולהתקדם מABCABCX. השאלה היא האם המקסימום שהם יוכלו להפיק מהאימונים שלהם יקרה כתוצאה מ6 אימונים בשבוע? התשובה היא לא. אין אף מתאמן טבעי שיתקדם יותר מ6 פעמים בשבוע מהאשר מ3-4 והסיבה לכך היא מפני ששריר גדל במנוחה וגם אם ההתאוששות הטבעית שלך ממש מהירה אתה לא תוכל לגדול ולהתקדם בצורה טובה עם התאוששות של פחות מ24 שעות קבוע אחרי כל אימון. דיי בטוח שרוב אותם מתאמנים טבעיים שאתה מדבר עליהם לא עוברים אפילו אותי במשקלי העבודה, ומתאמנים הרבה יותר זמן.
2) יש לי קריירת אימונים לא קצרה גם כן וראיתי הרבה אנשים שהתאמנו 6 פעמים בשבוע. רובם עושים תוכניות אימונים כמעט ולא עצימות, עובדים ב12-15 חזרות גם בתרגילים מורכבים ומרימים משקלים נמוכים מדי בשבילם. ראיתי לא פעם את האנשים האלה לוחצים חזה 60 קילו ל12 חזרות קלות, כשרואים עליהם שאם הם ירצו הם יוכלו לסגור חמישיות עם 90-100, הם פשוט לא רוצים לעשות את זה. ואז הם אומרים "אני יכול להסתדר עם אימונים 6 פעמים בשבוע". יודע מה? שים אותם בSS, אחרי חודש של התקדמות משבוע לשבוע כשהם יגיעו למשקלים כבדים באמת הם פתאום יבינו עד כמה קשה זה להתאמן אפילו 3 פעמים בשבוע בעצימות מקסימלית. כל אחד רוצה לגדול ולהתחזק ולעשות את המינימום בשביל זה, והרבה יותר קל לחשוב שאם תתאמן יותר פעמים באימון פחות עצים אתה תתקדם. לא חסר אנשים מפגרים במכוני כושר גם בקטגוריית אלה שמרימים כבד לצערי.
3) בחיטוב מתאמן נמצא בגערון קלורי, כאשר אתה בגרעון קלורי המטרה שלך היא לשמר כמה שיותר מסת שריר תוך הורדה מקסימלית של שומן. שימור מקסימלי של מסת שריר מתבצע על ידי שימור מקסימלי על משקלי העבודה. איך עושים את זה? מורידים נפח ומעלים עצימות. על מנת שכל אימון יבוצע עם משקלים מקסימליים גם בתקופת גרעון קלורי עליך להתאמן במינימום, שזה אומר 3 פעמים בשבוע. אם תרצה להתאמן 5 פעמים בשבוע ולתת יותר נפח לכל השרירים אז בהצלחה לך, אבל אתה תאבד הרבה ממשקלי העבודה שלך והחיים שלך בתקופה הזאת יהיו גהינום של חוסר התאוששות.

בסופו של דבר אתה מחליט למי להקשיב וממי ללמוד. אני החלטתי שאני לומד מפורום LBS כי אני מאמין שפה נמצאת הקהילה המבינה ביותר בתחום. כל מה שכתבתי לך פה זה מה שאני למדתי מהפורום ומה שמביא אותי לתוצאות של התקדמות שבועית במשקלי העבודה ובמסת השריר.
אתה רוצה ללמוד מהאנשים שמתאמנים 6 פעמים בשבוע? בהצלחה לך. נראה לאן תגיע.
נה, אני בספק אם מתאמן טבעי בינוני + יגדל יותר על 3 ימים בשבוע מאשר 6..
בדרך כלל מתאמנים בינוניים + עושים 5-6 ימים בשבוע בהתאם להם, בab אין לך הרבה נפח לכל שריר והם להגביר את נפח האימונים בהתאם לפזם שלהם.
בחיטוב 3 ימים בשבוע יכול להיות אחלה למתחילים אבל למתאמנים אפילו ברמה שלי (שאני לא מתקדם בכלל) בשביל לשמור שריר בחיטוב יהיה יעיל יותר ab 4 ימים בשבוע עם לא הרבה נפח וחזרות 6-8 בתרגילי בסיס.

• פותח/ת השרשור
מה שכתבת נכון אולי אני צריך להוריד קצת הילוך
אני עושה 5 לבין 6 אימונים בשבוע תוכנית abcd נח בסופש אני בתקופת חיטוב עובד בין 10 ל6 חזרות וואלה מתקדם יפה..אני לא יודע איך הייתה ההתקדמות בפחות אימונים יש מצב מתקדם יותר אולי לא הרבה שנוי קשה לי לדעת מה הכי טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית