הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם בנץ׳ פרס מסוכן?

YarinWorkout

מושעה
135
6
נק' מוניטין:
5
135
6
טוב אז ראיתי בכמה מקומות גם עם מתאמנים מתקדמים שמזהירים מתרגיל הבנץ׳ פרס מכיוון שיש המון פציעות, וזה כמעט בלתי נמנע כי דוגרי לא תמיד הטכניקה שלנו טובה, ויש סיכוי גבוה לפריקת כתף. השאלה שלי אם אפשר לוותר על הבנץ׳ או אולי לעשות בנץ׳ עם משקולות יד? יהיה הבדל? אשמח לדעת. כנ״ל לגבי מיליטרי פרס, אני לוחץ כתפיים עם דאמבלים בישיבה בגלל שהעמידה עם מוט, וואלה חשוב לי העמוד שדרה שלי.

טוב אז ראיתי בכמה מקומות גם עם מתאמנים מתקדמים שמזהירים מתרגיל הבנץ׳ פרס מכיוון שיש המון פציעות, וזה כמעט בלתי נמנע כי דוגרי לא תמיד הטכניקה שלנו טובה, ויש סיכוי גבוה לפריקת כתף. השאלה שלי אם אפשר לוותר על הבנץ׳ או אולי לעשות בנץ׳ עם משקולות יד? יהיה הבדל? אשמח לדעת. כנ״ל לגבי מיליטרי פרס, אני לוחץ כתפיים עם דאמבלים בישיבה בגלל שהעמידה עם מוט, וואלה חשוב לי העמוד שדרה שלי.
בכל תרגיל אפשר להיפצע, אם תעשה אותו לא נכון.
מלחיצות כתפיים עם דאמבלים נתפס לי הצוואר אין ספור פעמים.

עבודה עם משקלים חופשיים היא לא משחק, היא דורשת למידה וריכוז.
אם תלמד את הטכניקה, תוכל למזער את כמות הנזקים שעלולים לקרות ברמה מקסימלית.
עדיין לא שמעתי על מישהו שפרק את הכתף מלחיצת כתף, אבל אוקיי.
עבודה עם מוט חופשי בעמידה לא גורמת לשום נזק לעמוד השדרה, היא מחזקת את שרירי הליבה והמייצבים.
אני מניח שסקוואט לא בא בחשבון עבורך גם בגלל הפחד מפציעה, כן?

אפשר לעשות לחיצת חזה עם דאמבלים. אין בזה פסול.
אבל הסיכוי להיפצע עדיין קיים, כך שלא עשית כלום בעצם.

אם אתה מפחד מעבודה עם מוט חופשית, יש לך מכשירים בחד"כ. תשתמש בהם.
אבל אל תצפה להתחזק באותה מידה שיכלת.

בכל תרגיל אפשר להיפצע, אם תעשה אותו לא נכון.
מלחיצות כתפיים עם דאמבלים נתפס לי הצוואר אין ספור פעמים.

עבודה עם משקלים חופשיים היא לא משחק, היא דורשת למידה וריכוז.
אם תלמד את הטכניקה, תוכל למזער את כמות הנזקים שעלולים לקרות ברמה מקסימלית.
עדיין לא שמעתי על מישהו שפרק את הכתף מלחיצת כתף, אבל אוקיי.
עבודה עם מוט חופשי בעמידה לא גורמת לשום נזק לעמוד השדרה, היא מחזקת את שרירי הליבה והמייצבים.
אני מניח שסקוואט לא בא בחשבון עבורך גם בגלל הפחד מפציעה, כן?

אפשר לעשות לחיצת חזה עם דאמבלים. אין בזה פסול.
אבל הסיכוי להיפצע עדיין קיים, כך שלא עשית כלום בעצם.

אם אתה מפחד מעבודה עם מוט חופשית, יש לך מכשירים בחד"כ. תשתמש בהם.
אבל אל תצפה להתחזק באותה מידה שיכלת.
אני פרקתי את הכתף מלחיצת כתף. ואז פרקתי את הכתף עוד פעם מבנץ' פרס שנה-שנתיים אחרי (זה היה עוד בגיל 14-16 כשהייתי צעיר). חייב לציין שאלו לא היו מקרים נעימים אבל למדתי מהם ומאז שלמדתי לא נפצעתי יותר.

הרמת משקולות זה ספורט שאין מה לעשות, רוב הסיכויים שבאיזשהו שלב של הקריירה שלך אתה תפצע בו לא משנה כמה תשקיע בטכניקה. אבל עם למידה ונסיון הסיכוי לפציעה מתמזער והתועלת מביצוע נכון של תרגילים מורכבים עולה.
אל תוותר על בנץ' פרס. תלמד את הטכניקה טוב. תלמד אותה כל אימון כי בחיים לא תדע אותה 100% ותמיד יהיה מקום לשיפור. אם תחליט שאתה לא מבצע תרגילים מורכבים כי הם מעלים סיכוי לפציעה אז אתה לא תגיע לשום מקום תאמין לי.

אני פרקתי את הכתף מלחיצת כתף. ואז פרקתי את הכתף עוד פעם מבנץ' פרס שנה-שנתיים אחרי (זה היה עוד בגיל 14-16 כשהייתי צעיר). חייב לציין שאלו לא היו מקרים נעימים אבל למדתי מהם ומאז שלמדתי לא נפצעתי יותר.

הרמת משקולות זה ספורט שאין מה לעשות, רוב הסיכויים שבאיזשהו שלב של הקריירה שלך אתה תפצע בו לא משנה כמה תשקיע בטכניקה. אבל עם למידה ונסיון הסיכוי לפציעה מתמזער והתועלת מביצוע נכון של תרגילים מורכבים עולה.
אל תוותר על בנץ' פרס. תלמד את הטכניקה טוב. תלמד אותה כל אימון כי בחיים לא תדע אותה 100% ותמיד יהיה מקום לשיפור. אם תחליט שאתה לא מבצע תרגילים מורכבים כי הם מעלים סיכוי לפציעה אז אתה לא תגיע לשום מקום תאמין לי.
כמו שאמרתי, תמיד אפשר להיפצע.

קשה להפצע עם מוט ולא משנה באיזה תרגיל, גם אם תנסה להפצע לא תצליח ב100 אחוז. יש לנו גוף מדהים! הסיכוי לפציעות מגיע כשמרימים כבד מדי, יותר מדי, מהר מדי + חוסר ריכוז ונשימה לא נכונה. תלמד את הטכניקה היטב כמה שתוכל ותעלה לאט לאט במשקל כי לפעמים הטכניקה משתפרת עם המשקל שאתה מוסיף למוט. כך או כך, תרגילים עם משקל חופשי יותר בטוחים מתרגילים במכונות ומכשירים.
בהצלחה!

הבוס שלי פצע את הכתף שלו במכונה של הפרפר לחזה, ולכן אין אותה בחדר כושר אצלנו, כל פעם שאני אומר לו שכדי להביא את המכונה הזאת לחדר כושר וזה אחלה תרגיל עזר הוא מתעצבן עלי, כל תרגיל יכול לגרום לפציעה, אני נפצעתי בשוקיים מריצת מרתון והיום אני לא יכול לרוץ בלי לבצע ניתוח שחותך לי את כל השוק לאורך. לכן אלו החיים אתה לא תבצע תרגיל כי יכול לגרום לפציעה, אלא אם כן הוא מועד בצורה חד משמעית לפציעות ובנצ פרס הוא תרגיל מומלץ לביצוע.

אני לא יכול לחשוב על תרגיל שלא קיים בו סיכון לפציעה ברמה כזו או אחרת, בין סנאץ' לבין כפיפת מרפקים. מהסיבה הפשוטה הזו אתה שם לעצמך דגש מהיום הראשון שבו אתה דורך בחדר הכושר שטכניקה קודמת לכל. לא מוסיפים עוד משקל ולא מבצעים עוד חזרה אם הטכניקה תיפגם. נצל את התקופה הראשונית בחדר הכושר בעיקר לשיפור קואורדינציה וטכניקה. בסיס טוב בטכניקה ראויה יקדם אותך בצורה מהירה ובטוחה יותר, זה הכל.

בנצ פרס מסוכן, ולא לא בגלל פריקות כתף ובעיות כאלה.
בנצ פרס מסוכן מכיוון שאם הוא נופל עלייך אפשר לסיים במוות... מה שכמעט ואי אפשר להגיד על שום תרגיל אחר במכון.

לגבי פריקות כתף וכאלה אני פחות בקיא...

בנצ פרס מסוכן, ולא לא בגלל פריקות כתף ובעיות כאלה.
בנצ פרס מסוכן מכיוון שאם הוא נופל עלייך אפשר לסיים במוות... מה שכמעט ואי אפשר להגיד על שום תרגיל אחר במכון.

לגבי פריקות כתף וכאלה אני פחות בקיא...
ואם בסקוואט המוט קורס עליך? אם החלקת או נפלת קדימה?

ציינתי למעלה "כמעט ואי אפשר"

ההסתייגות של כמעט התייחסה לסקוואט...
בסקוואט יש כמה דברים שהם שונים ביחס לבנצ :
רוב המקומות שבהם תוכל לעשות סקוואט, יהיה גם מוטות ביטחון. למעט מקרים בהם בנאדם מאלתר.
את זה אי אפשר להגיד על בנצ פרס, שזה ספה בפני עצמה .

חוץ מזה שבמקרה ונתקעת בסקוואט אתה יכול להעיף את המוט/לקפוץ קדימה...
בבנצ פרס המצב קצת יותר עצוב.

ההסתייגות של כמעט התייחסה לסקוואט...
מאיפה לי לדעת.. 😉
רוב המקומות שבהם תוכל לעשות סקוואט, יהיה גם מוטות ביטחון. למעט מקרים בהם בנאדם מאלתר.
אצלנו אין...... בכל המכון.
רק כלובים. 🙄
חוץ מזה שבמקרה ונתקעת בסקוואט אתה יכול להעיף את המוט/לקפוץ קדימה...
או ליפול לאחור ואז לקרוס קדימה עם הגב כשהמוט מתגלגל על הצוואר.
ראיתי, לצערי.
יכול לומר שזה יותר מפחיד אותי...

בבנצ פרס המצב קצת יותר עצוב.
למה?
אם אתה בכשל, ואין לך תופסנים בצדדים.. אתה מטה את המוט הצידה ומפיל את כל הפלטות. אח"כ לצד השני.

בקיצור,
כל התרגילים מסוכנים וכן כמה יכולים להיות קטלניים.
אבל כך גם לנהוג.. או לטוס...
😃

צריכים להיות אחראיים ולהשאיר את האגו בכניסה לאימון.

מאיפה לי לדעת.. 😉

אצלנו אין...... בכל המכון.
רק כלובים. 🙄

או ליפול לאחור ואז לקרוס קדימה עם הגב כשהמוט מתגלגל על הצוואר.
ראיתי, לצערי.
יכול לומר שזה יותר מפחיד אותי...

למה?
אם אתה בכשל, ואין לך תופסנים בצדדים.. אתה מטה את המוט הצידה ומפיל את כל הפלטות. אח"כ לצד השני.

בקיצור,
כל התרגילים מסוכנים וכן כמה יכולים להיות קטלניים.
אבל כך גם לנהוג.. או לטוס...
😃

צריכים להיות אחראיים ולהשאיר את האגו בכניסה לאימון.

באמת יצא לך לראות מקרה כזה בסקוואט ? איך זה נגמר ?

נכון אם אין תופסנים בצדדים, אתה צודק.
גם במקרה שאין תופסנים אתה עלול לשחרר את הפלטות על רגל של מישהו :/

זה בידיוק מה שקרה לאח שלי לפני 4 שנים הוא עשה סקוואט 190 קילו והוא החליק טיפה קדימה עד עכשיו יש לו פציעות וקריעות בגב עליון וכתפיים

זה בידיוק מה שקרה לאח שלי לפני 4 שנים הוא עשה סקוואט 190 קילו והוא החליק טיפה קדימה עד עכשיו יש לו פציעות וקריעות בגב עליון וכתפיים
שלא נדע.
ושידע רק בריאות....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית