הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 2 שאלות על קפאין קריאטין ואמינו

• פותח/ת השרשור Henv90
  • פורסם בתאריך

Henv90

משתמש מתחיל
241
17
נק' מוניטין:
17
241
17
היי יש לי שאלה:
1.אפשר לקחת 5 גרם קריאטין ו200 מג של קפאין ביחד קקדם אימון?(אני שותה כל יום 3 ליטר מים, בימים שאני לוקח כדור קפאים אני נמנע מעוד קפאין כמו קולה או קפה)

2.לא מצאתי שום מאמר על חומצות אמינו בפורטל קילוגרם, כמה מנות לקחת ביום? תלוי במקל גוף?
אם יש למישהו מאמר טוב גם באנגלית להביא לי (רצוי בעברית) להביא או לענות פה זה יהיה נהדר 😃

תודה

1. לקריאטין אין אפקט מיוחד קקדם אימון. אפשר לקחת אותו מתי שבא לך. אם נוח לך לשלב אותו עם קפאין לפני אימון אז קח, רע זה לא יעשה.
2. זה כי חומצות אמינו זה בולשיט טהור ובזבוז כסף

1. לקריאטין אין אפקט מיוחד קקדם אימון. אפשר לקחת אותו מתי שבא לך. אם נוח לך לשלב אותו עם קפאין לפני אימון אז קח, רע זה לא יעשה.
2. זה כי חומצות אמינו זה בולשיט טהור ובזבוז כסף
אתה סתם מקובע לדעה שחומצות אמינו זה חרא טהור יש מקרים שזה כן עוזר כמו אירובי על בטן ריקה זה מונע פירוק שריר

אתה סתם מקובע לדעה שחומצות אמינו זה חרא טהור יש מקרים שזה כן עוזר כמו אירובי על בטן ריקה זה מונע פירוק שריר
בוא נעשה קצת סדר בדברים
1. חומצות אמינו זה חלבון מפורק, המטרה שלו היא לתת לך חלבון מפורק שאתה לא צריך לפרק בעצמך
2. חומצות אמינו נועדו לדאוג לכך שבמידה והגוף שלך לא מסוגל לפרק חלבון בעצמו אז אתה תקבל כבר את החלבון בצורה מפורקת
3. המחיר מאוד מופרך יחסית למה שאתה מקבל
4. הסיבה היחידה שהגוף שלך לא יוכל לפרק חלבון לבד היא אם אתה בגרעון ממש גדול ובמצב שבו הגוף צריך לנצל את כל האנרגיה בלהחזיק אותך בחיים אז אין לו את האנרגיה הדרושה להתעסק בפעולות פחות חשובות בגוף (ככה אני הבנתי מקריאה בנושא תקנו אותי אם אני טועה זה חומר קצת קשה בשבילי)
5. אין קשר בין אירובי לחומצות אמינו. במהלך אירובי הגוף מנצל את מאגרי הגליקוגן, אין קשר בין גליקוגן לחומצות אמינו.
6. אירובי לא עושים על בטן מלאה וגם לא עושים אחרי צום. בשני המקרים זה יעשה לך רע. בכל מקרה אין איזה משהו קסום שיעזור לך במקרה שאתה כן עושה אירובי על בטן ריקה חוץ מאולי פחמימה מאוד מהירה עם אינדקס גליקמי גבוה כמו סוכר ענבים

בוא נעשה קצת סדר בדברים
1. חומצות אמינו זה חלבון מפורק, המטרה שלו היא לתת לך חלבון מפורק שאתה לא צריך לפרק בעצמך
2. חומצות אמינו נועדו לדאוג לכך שבמידה והגוף שלך לא מסוגל לפרק חלבון בעצמו אז אתה תקבל כבר את החלבון בצורה מפורקת
3. המחיר מאוד מופרך יחסית למה שאתה מקבל
4. הסיבה היחידה שהגוף שלך לא יוכל לפרק חלבון לבד היא אם אתה בגרעון ממש גדול ובמצב שבו הגוף צריך לנצל את כל האנרגיה בלהחזיק אותך בחיים אז אין לו את האנרגיה הדרושה להתעסק בפעולות פחות חשובות בגוף (ככה אני הבנתי מקריאה בנושא תקנו אותי אם אני טועה זה חומר קצת קשה בשבילי)
5. אין קשר בין אירובי לחומצות אמינו. במהלך אירובי הגוף מנצל את מאגרי הגליקוגן, אין קשר בין גליקוגן לחומצות אמינו.
6. אירובי לא עושים על בטן מלאה וגם לא עושים אחרי צום. בשני המקרים זה יעשה לך רע. בכל מקרה אין איזה משהו קסום שיעזור לך במקרה שאתה כן עושה אירובי על בטן ריקה חוץ מאולי פחמימה מאוד מהירה עם אינדקס גליקמי גבוה כמו סוכר ענבים
מסכים בעיקר עם 3..
אך לא מסכים עם 6.
יש פעמים שכדאי לשרוף שומן עיקש אתה תיאלץ לעשות אירובי בצום קל

• פותח/ת השרשור
טוב חזרה לנושא בבקשה לא קיבלתי תשובה לשאלה השנייה ואני רוצה עוד דעות על שתי השאלות

תודה

• פותח/ת השרשור
סבבה אז תשובה לשאךה השנייה אני ישיג ממקום אחר..

עוד דעות לגבי הדבר הראשון ששאלתי בבקשה 😃

מסכים עם טנק, אם נוח לך לקחת את הקריאטין עם הקפאין לפני האימון אז קח, לא ידוע לי על איזה ניגוד ביניהם, אם יש אני אשמח לדעת כי אני לוקח את הקריאטין תמיד בבוקר אחרי הקפה של הבוקר 😃 וכמו שהוא אמר, אין לקריאטין איזה השפעה בתור קדם אימון, אין לו שום אפקט מיידי.

או במילים אחרות.אלך ואשאל עד שאשמע את התשובה שאני רוצה

חחח למה ככה?
התשובה שאני רוצה היא לשאלה הראשונה
אני מעריך ושמח על כל התשובוץ שנתנו לי

לפי איך שהתגובה הזאת נראית אתה לא מרוצה מזה שאנחנו לא מאמינים ביעילות שבלקנות חומצות אמינו אז אתה רוצה לקבל את התשובה שאתה רוצה לשמוע, שחומצות אמינו זה טוב ושכדאי לקנות את זה. אם אתה רוצה לשמוע את זה לך לכל חנות תוספי תזונה בארץ ותשאל אותם האם כדאי לך לקנות חומצות אמינו, תאמין לי שהם ימליצו לך על 5 סוגים + ידחפו לך גלוטמין וBCAA מהצד.

בנוגע לשאלה הראשונה ענינו לך עליה גם אני וגם @yujinius
קריאטין אפשר לשתות מתי שבא לך, אין בו יעילות יתר כקדם אימון כי הוא לא פועל ישירות אלה סופח מים לשריר במשך הזמן, קח אותו מתי שבא לך. זה לא משנה אם אתה נמנע מקפה ביום שאתה לוקח קפאין, לא רלוונטי בכלל אלה אם אתה מרגיש שזה יגרום לך להתמכרות לקפאין ולכך שתצטרך כמויות יותר גדולות כדי להרגיש את האפקט. החלטה אישית שלך, אני לדוגמא לא שותה קפה בכלל ולוקח קפאין לפני אימון כי אני פשוט לא אוהב קפה.

לא ידעתי שאם שתית באותו יום קפה אז הקפאין ישפיע פחות טוב אם תיקח אותו אחרי. טוב לדעת 😃
האמת שאני לא בטוח 100% בזה אבל נראה לי כן. מה שבטוח זה אם אתה לוקח הרבה קפאין כל יום (קפה, קולה, כדורי קפאין), אז עם הזמן זה משפיע פחות ורצוי לקחת כמה שבועות בלי שום קפאין ואז כשאתה חוזר זה שוב משפיע "כמו פעם"

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית