עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני לא מבין בזה, אבל אם זמן מחצית החיים הרדיו-אקטיבי הוא 8 ימים, זמן החיים המלא הוא 16. 3\4 מזה הם 12 ימים, לא?
אאלט פשוט תציב את התשובות בחישוב של כמה חומר נשאר (מכפלה של הביולוגי והרדיואקטיבי
^0.5*(I=100*0.5^(T/2
(T/8)
יש לזה נוסחה (first-order law)
תעביר את Ao לשמאל וקח ln משני הצדדיםA = Aoe^(-kt)
ln (A/Ao) = -kt
k = the decay constant
Ao = initial activity (when t = 0)
A = activity at time t
מפה אפשר לשחק עם זה כמה שרוצים.ln (A) = ln(Ao)-kt
לדוגמה, תפרק אתln (A/A0)לln(A) - ln(Ao)ואז הנוסחה תהיה
זמן מחצית החיים מוגדר כש A=1 ו Ao=2 (כי התחלת עם סייקל מלא (2) ובסיום סייקל נשאר לך 1). אז יוצא לך
t1/2=-ln(1/2)/k
t1/2 = ln(2)/k
אני לא מכפיל בחצי אלא משתמש בזה כסאב סקריפט.
יש לך את t1/2, בודד את k ותציב במשוואה המקורית (יש לך גם את A/Ao בתרגיל שהבאת)
אתה יכול לחבר את היחסים כי אלו הנתונים של אותו החומר. מכנה משותף בין 1/2 ו1/8 נותנים לך 5/8. אתה יכול לראות את זה בנוסחה שפרסמתי, 2 המרכיבים נמצאים בנוסחה כך שניתן ליצור בינהם יחסלא מצליח להבין כיצד הוא קבע שהמכנה דעיכה המשותף הוא 5/8 - משהו בחישוב נראה לי אלגנטי מדיי.
אתה יכול לחבר את היחסים כי אלו הנתונים של אותו החומר. מכנה משותף בין 1/2 ו1/8 נותנים לך 5/8. אתה יכול לראות את זה בנוסחה שפרסמתי, 2 המרכיבים נמצאים בנוסחה כך שניתן ליצור בינהם יחס
A = Aoe^(-kt)T = Effective half-life
Tb = Biological half-life
Tr= Radioactive half-life
T=1/Tb + 1/Tr (נזרום עם המרצה שלך)
1/2+1/8=0.625
k=0.693 (ידוע ל half life (אם תפתור את ה ln שפרסמתי למעלה תקבל את זה ותוכל לשנן את זה או לפתור את ה ln למעלה שוב. במצב של GRE זה כמובן לא אידאלי, אני רק מראה לך את היסוד שעליו המרצה שלך נשען).
ההוכחה נמצאת גם כאן:
http://www.chemteam.info/Radioactivity/HO1-Radioactivity.pdf
תגיד תודה ל-Ernest Rutherford
מהנוסחה שלפני כן
t1/2 = 0.693/k
k=0.433
מציב עכשיו כאן
A = Aoe^(-kt)
A/Ao=0.25 (כי נשאר לך 25% מ 75%)
k קיבלת לפני כן ועכשיו אתה יכול לפתור ל t, מה שיצא לך 3.2. כמובן שמה שהמרצה שלך אמר זה טריק נחמד, אבל זה נשען על הנ"ל.
נ.ב הלוואי ויכלתי לעשות GRE ולא MCAT. נולדתי לסבול.