ייעוץ דל בפחמימה ונוזלים בגוף

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך

Ohad

משתמש משקיע
3,289
859
נק' מוניטין:
2,714
3,289
859
בבית 😃
הייי,

התחלתי חיטוב שהוא דל בפחמימה...
אני מרגיש שלמרות שאני שותה אני עדיין צמה, למה מה איך וכמה ?

כמה אתה שותה במהלך היום? האם התפריט שלך מכיל המון נתרן? נתרן גורם לצימאון.
בהנחה ואתה משלב אירובי(במיוחד בעצימות גבוהה) תקפיד להשלים נוזלים.

• פותח/ת השרשור
כמה אתה שותה במהלך היום? האם התפריט שלך מכיל המון נתרן? נתרן גורם לצימאון.
בהנחה ואתה משלב אירובי(במיוחד בעצימות גבוהה) תקפיד להשלים נוזלים.

הבנתי,
אבל אין סכנה מסויימת בדל פחמימה ואיבוד נוזלים?

כל עוד הכל בטווח הנורמה הגוף יכול להסתדר ללא פחמימה. שומן וחלבון נחוצים הרבה יותר. אבל כמובן שיש סכנה ברגע שהגוף מאבד נוזלים, זו סכנה בכל מצב.

• פותח/ת השרשור
כל עוד הכל בטווח הנורמה הגוף יכול להסתדר ללא פחמימה. שומן וחלבון נחוצים הרבה יותר. אבל כמובן שיש סכנה ברגע שהגוף מאבד נוזלים, זו סכנה בכל מצב.

הבנתי אבל אם אני מקפיד על שתיה, אז הכל תקין?

הבנתי אבל אם אני מקפיד על שתיה, אז הכל תקין?

דל פחמימה=דל אינסולין=פחות ספיגה חוזרת של מים ומינרלים בכליה=יותר שתן=יותר צימאון.
שתה הרבה מים אבל תאכל מאכלים שמכילים הרבה נתרן ואשלגן כי אתה מאבד הרבה מהם בשתן. אם אתה לא יכול לאכול אז קח תוסף לשהם.

דל פחמימה=דל אינסולין=פחות ספיגה חוזרת של מים ומינרלים בכליה=יותר שתן=יותר צימאון.
שתה הרבה מים אבל תאכל מאכלים שמכילים הרבה נתרן ואשלגן כי אתה מאבד הרבה מהם בשתן. אם אתה לא יכול לאכול אז קח תוסף לשהם.
ממה שידוע לי גליקוגן הוא זה שסופח נוזלים. לא האינסולין
וממש ממש לא צריך להגיע לרמת הלתסף אשלגן ונתרן בדל פחמימה..אל תגזים,לא לקחת פוסיד עכשיו.

ממה שידוע לי גליקוגן הוא זה שסופח נוזלים. לא האינסולין
וממש ממש לא צריך להגיע לרמת הלתסף אשלגן ונתרן בדל פחמימה..אל תגזים,לא לקחת פוסיד עכשיו.

אני לא מתכוון סופח נוזלים "יותר מידי".
אחד מתפקידי האינסולין הוא גם לעודד ספיגה חוזרת של מים ואלקטרוליטים באבובית המקורבת בכלייה. זאת אחת הסיבות לכאבי ראש וחולשה בדיאטה דלת פחמימות. ללא אינסולין יש רמה מאוד נמוכה של אלקטרוליטים. אני לא מדבר על תוספים כבדים... מספיק להוסיף טיפה יותר מלח באוכל ולאכול קיווי בשביל לחפר על ההפסד או לאכול מרק עצם (יאם יאם)

אני לא מתכוון סופח נוזלים "יותר מידי".
אחד מתפקידי האינסולין הוא גם לעודד ספיגה חוזרת של מים ואלקטרוליטים באבובית המקורבת בכלייה. זאת אחת הסיבות לכאבי ראש וחולשה בדיאטה דלת פחמימות. ללא אינסולין יש רמה מאוד נמוכה של אלקטרוליטים. אני לא מדבר על תוספים כבדים... מספיק להוסיף טיפה יותר מלח באוכל ולאכול קיווי בשביל לחפר על ההפסד או לאכול מרק עצם (יאם יאם)
מעניין,מאיפה הבאת את זה? הייתי רוצה לקרוא בעצמי מהמקור אם אפשר (לא נאחס,פשוט מעוניין לראות כדי לדעת אם להבא,אציג זאת כעובדה)

מעניין,מאיפה הבאת את זה? הייתי רוצה לקרוא בעצמי מהמקור אם אפשר (לא נאחס,פשוט מעוניין לראות כדי לדעת אם להבא,אציג זאת כעובדה)

אתה יכול להסתכל על תפקידי אינסולין בויקיפדיה (זה אחד האחרונים).. אבל טעיתי.. הוא רק "מוריד את הפרשת הנתרן בשתן". לכן אם אין אותו, יותר נתרן מופרש והגוף, על מנת לשמור על הנתרן מפריש יותר אשלגן (ספגית נתרן באה על חשבון אשלגן ולהפך, כל גם עם הזרחן/סידן).

אתה יכול להסתכל על תפקידי אינסולין בויקיפדיה (זה אחד האחרונים).. אבל טעיתי.. הוא רק "מוריד את הפרשת הנתרן בשתן". לכן אם אין אותו, יותר נתרן מופרש והגוף, על מנת לשמור על הנתרן מפריש יותר אשלגן (ספגית נתרן באה על חשבון אשלגן ולהפך, כל גם עם הזרחן/סידן).
אוקיי אבל לא בכמויות שדל פחמימה דורש לתסף אשלגן פרט למולטי.אני חושב שהגזמת

כן....התכוונתי לדברים כמו מולטי. אני לא חושב שגם קיים תוסף של אשלגן בלבד...זה מסוכן
קיים
לוקחים אותו במידה ואתה לוקח פוסידים (לפחות מומלץ).
ראיתי גם המלצות עם GH

כי הגוף הרי שומר אותו בריכוז מאוד מאוד מסויים. וסטייה קלה כלפיי מעלה עלולה לגרום לבעיות קצב בלב. בדרך כלל נותנים תוספים כאלו למי שיש מחלות כלשהן ולא סתם ככה.
יש לך סימוכין למה שאתה אומר ?

יש לך סימוכין למה שאתה אומר ?

אני אומר את זה על סמך זה שבסבבים בבתי חולים (בעיקר במחלקת כליות ופנימית) שמים דגש זהירות על רמות האשלגן. וכל סטייה (אפילו קלה) כלפיי מעלה, מקבלת תשומת לב מירבית ובדרך כלל נותנים לבנאדם תרופה לתוך הווריד על מנת לגרום לכך שהכליות יפרישו את האשלגן..
חוסר באשלגן הוא מאוד נדיר..

אני אומר את זה על סמך זה שבסבבים בבתי חולים (בעיקר במחלקת כליות ופנימית) שמים דגש זהירות על רמות האשלגן. וכל סטייה (אפילו קלה) כלפיי מעלה, מקבלת תשומת לב מירבית ובדרך כלל נותנים לבנאדם תרופה לתוך הווריד על מנת לגרום לכך שהכליות יפרישו את האשלגן..
חוסר באשלגן הוא מאוד נדיר..
מה ההגדרה של סטייה קלה?
לדוג' כדור של סולג'ר = 90מ"ג אשלגן,זו סטייה.?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית