הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתח או חתירה

• פותח/ת השרשור Daniel1
  • פורסם בתאריך

Daniel1

משתמש קבוע
1,390
903
נק' מוניטין:
2,143
1,390
903
טוב, העניין הוא כזה, אני מתאמן עוד מעט שנה שבהם עשיתי מתח גם בSS וגם בטקסס ואת המשקולות הייתי שם על שרשרת ברזל דקה סביב המותניים והייתי משעין את השרשרת "על עצמות האגן". הבעיה שיש לי לאחרונה כאבים דיי רציניים באגן ואני כמעט בטוח שזה מזה.
אין לנו במכון את החגורה המיוחדת עם השרשראות למשקולות (אז כדי להשתמש בא אצטרך לקנות).
לא עשיתי אף פעם חתירה אבל עכשיו אני שוקל לעבור לזה גלל הכאבים.

מה דעתכם?

• פותח/ת השרשור
אתמול הגבתי לך מהפלאפון ובכלל לא קלטתי שדיברת על שרשרת ברזל. אני בהלם שהגעת ל-23 קילו עם שרשרת כזאת. תקנה חגורה נורמלית, כמו ש- @yanivgoft ו- @yujinius המליצו לך. החל מ-7 קילו המשקל לא נופל ולא כלום, הוא מותח את החגורה כנגד המותניים. בלי קשר, הייתי ממליץ גם לנסות חתירה, ולראות איך אתה מרגיש איתה. תרגיל נחמד, הלטיסימוס מגיב יפה לכוח מתפרץ.
אני כרגע עושה 5*5 עם משקל באימון הראשון ובאימון השלישי 3 סטים של משקל גוף וכל שבוע מנסה להעלות בכמות החזרות לסט. איך אתה מציעה לעבוד בחתירה?
אגב, מזה לטיסימוס? זה הרחב גבי?

לטיסימוס דורסי זה הרחב גבי.

מה שאתה עושה זה רעיון מצוין. אני מציע להשאיר את ה-5x5 של מתח בתוספת משקל, ובאימון השלישי לעשות שלשות של חתירה. תנסה שלוש שלשות, כשבכל שבוע תעלה ב2.5 קילו, ותראה אם אתה מצליח להקפיד על טכניקה מדויקת כמו שפירטתי פה (רק שהגזמתי עם המרחק של המוט מהנעליים). אם אתה מתחיל לזייף בשלשות המאוחרות, תוריד כמות. ואם אתה מרגיש ש-9 חזרות לא נתנו לך מספיק נפח באימון הזה, תוסיף מסור (חתירה בדאמבל), משהו כמו 2-3x8.

• פותח/ת השרשור
לטיסימוס דורסי זה הרחב גבי.

מה שאתה עושה זה רעיון מצוין. אני מציע להשאיר את ה-5x5 של מתח בתוספת משקל, ובאימון השלישי לעשות שלשות של חתירה. תנסה שלוש שלשות, כשבכל שבוע תעלה ב2.5 קילו, ותראה אם אתה מצליח להקפיד על טכניקה מדויקת כמו שפירטתי פה (רק שהגזמתי עם המרחק של המוט מהנעליים). אם אתה מתחיל לזייף בשלשות המאוחרות, תוריד כמות. ואם אתה מרגיש ש-9 חזרות לא נתנו לך מספיק נפח באימון הזה, תוסיף מסור (חתירה בדאמבל), משהו כמו 2-3x8.
קודם כל תודה על עזרה,
דבר שני הבעיה במתח זה האימון של המשקל (5*5) [בגלל השרשרת], ואני דיי נהנה מהמתח.
אתה ממליץ בכל זאת לעבוד לחתירה? כי חשבתי שאם לשלב חתירה זה יהיה במקום ה5*5..

אני לא יודע. 5x5 בחתירה נראה לי יותר מדי לחץ על הזוקפים, ויותר מדי אפשרות לזייף בטכניקה, דבר שהוא מאד קטלני לעמוד השדרה במקרה של חתירה. אמרתי לך מה אני ממליץ. תקנה חגורה נורמלית ותנסה את התוכנית שהצעתי לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית