הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה בסקוואט

מצב
השרשור נעול

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
אוקיי, אז אחרי שהתאפשר לי להיכנס למחשב, אחרי שהעליתי את הייעוץ בנוגע לאח"ש, עכשיו גם ייעוץ של הטכניקה בסקוואט.

לא הצלחתי משום מה ליישר את הסרטון, לא משנה מה ניסיתי, אז מצטער אבל תצטרכו לאלתר בשבילי.

[

מצטער שזו הזווית היחידה שיש, לא הייתה לי ברירה כי הסט הראשון צולם קרוב מדי, השני נעצר באמצע ורק השלישי צולם נורמלי.
ובנוגע לאי שבירת מקביל, הסרטון מכלפני שבועיים, מאז שיפרתי ואני יורד עמוק וכמו שצריך.

ייעוץ בנוגע לטכניקה?
נ.ב. חייב להזכיר שהסרטון הזה מהתקופה שלא העליתי את המשקל כי הגב עוד כאב לי, אבל בסרטון עצמו זה היה האימון השני שהכאב גב עבר בסקוואט ככה שנשארתי עם אותו משקל יחסית שבועיים בערך ככה שהמשקל היה יחסית קל, אימון אחר כך כבר העליתי.

נ.ב. מצטער על השיר ברקע, פרופיט ( ועוד פתח תקווה! ) אז בכל זאת...

הכל טוב רק תיזהר על הצוואר, הוא חייב להיות מכווץ אחרת אתה תימתח אותו.
לגבי העומק אתה אומר שאתה שיפרת.
זהירות לא לרדת לעומק יותר מדי נמוך. פשוט תישבור מקביל אבל בקטנה. לא ממש עד הסוף כי זה מסוכן לברכיים!

זווית נוראית לשפיטת טכניקה. תצלם כמו כולם מהצד

אי אפשר לראות כלום ככה.
נראה שאתה קצת קורס קדימה.
ואולי אני טועה בגלל הזווית

הכל טוב רק תיזהר על הצוואר, הוא חייב להיות מכווץ אחרת אתה תימתח אותו.
לגבי העומק אתה אומר שאתה שיפרת.
זהירות לא לרדת לעומק יותר מדי נמוך. פשוט תישבור מקביל אבל בקטנה. לא ממש עד הסוף כי זה מסוכן לברכיים!

ידידי ממזמן לא שמעתי שטות שכזאת...
אני מניח אז שכל מי שמסקביט ATG יהיה עם נזקי ברכיים?לא.

• פותח/ת השרשור
אבל זה מסוכן עחי...

בכל מקרה למורן ולטנק, אני אשפר את הטכניקה עוד שניים שלושה אימונים ואמלם סרטון חדש.

אני חשבתי בדיוק כמוך עד שקיבלתי דלקת בברך(במזל זה היה רק זה) והושבתתי ל4 חודשים.
אני גם בעד סקוואט עמוק, אבל לא להוריד את התחת ממש עד לקרקעית התנועה.
פשוט במקום 50 מעלות בין הירך לשוק אפשר לרדת ל30 שזה ממש עוד טיפה ירידה ממה שהוא הדגים בסירטון.
אם תגיע לזווית של 5-15 יש סיכון לפציעה.
יש הרבה אנשים יגידו "אם אתה יודע לעשות ת'טכניקה אז תמשיך לעשות התנועה. אבל מה יקרה שאני אגיע עייף לאימון ולא מרוכז?
בשנייה אחת אני יכול לדפוק את הברך, והמטרה בעיניי זה כמה שיותר להימנע מהסיכון.

• פותח/ת השרשור
אני חשבתי בדיוק כמוך עד שקיבלתי דלקת בברך(במזל זה היה רק זה) והושבתתי ל4 חודשים.
פשוט במקום 50 מעלות בין הירך לשוק אפשר לרדת ל30 שזה ממש עוד טיפה ירידה ממה שהוא הדגים בסירטון.
יש הרבה אנשים יגידו "אם אתה יודע לעשות ת'טכניקה אז תמשיך לעשות התנועה. אבל מה יקרה שאני אגיע עייף לאימון ולא מרוכז?
90 מעלות זו זווית ישרה, משמע מקביל, אני בסרטון שברתי מקביל אולי בחזרה הראשונה ( טופל מאז ), אז WTF?
אין בעיה עם ATG, ראה ערך מייק רוזנר.

כן ,החזרה הראשונה זה סקוואט עמוק וזה מה שאתה אמור לעשות בתוכנית. לא לרדת יותר מזה

• פותח/ת השרשור
כן ,החזרה הראשונה זה סקוואט עמוק וזה מה שאתה אמור לעשות בתוכנית. לא לרדת יותר מזה
נגיד בחימום ( שעדיין קל ) אני יורד כמה שיותר עמוק כדי שהתנועה תזרום לי חלק עד כמה שאפשר כשאגיע למשקלים הכבדים, ככה לי נוח אישית להתחמם ( כי אני לא עושה חימום, רק חימום דינאמי לכל הגוף ואז ישר מתחיל חימום סקוואט ).
בעבודה עצמה אני לא אעשה ATG כי אין לי יותר מדי סיבה למה וכי אין לי מדריך שיסביר לי באמת את ה ATG כמו שצריך כדי שאעשה אותו כמה שיותר טוב ( אין אצלנו מדריך אחד שיודע מה זה פאקינג לואו בר ).
אם היה, סבבה, אבל עד אז אני אצטרך להסתמך על סרטונים של ריפטו ועל הייעוץ של חברי הפורום.

@MikeRozner @StarDust
שני אנשים שעולים לי לראש ישירות שאני חושב ATG ואני לא רואה אותם עם דלקות ופצועים מסקוואט.

70153

התמונה הימנית למטה זה העומק הנכון לסקוואט
ולא התמונה הבאה

Oly-Squat.jpg

כי הבחורה יורדת יותר מדי ויש סיכון לפציעה.
לזה לפחות אתם מסכימים?

אתה טוען שהסקוואט הנכון הוא של הבחורה ולא התמונה של הבחור בתמונה הימנית למטה?

לא.
אין יותר מדי עמוק.
אני דיי בטוח שגם בDEEP SQUAT שמגיע לרמה של ASS TO GRASS אתה לא אמור לגעת עם החלק האחורי של הירך בתאומים.
הבחורה מגיעה למצב של נגיעה מה שמקשה מאוד את העליה, צריך להגיע לרמה של "כמעט נגיעה" שזה ס"מ אחד גבוה יותר. גם בהיי באר.

סבבה, אני מרגיש על עצמי עומס מטורף על הברכיים בתמונה של הבחורה.
מבחינת היפרטרופיה מה ההבדל בין טווח התנועה של הבחורה לבחור? כי הבנתי שזה גם עניין של גמישות..

סבבה, אני מרגיש על עצמי עומס מטורף על הברכיים בתמונה של הבחורה.
מבחינת היפרטרופיה מה ההבדל בין טווח התנועה של הבחורה לבחור? כי הבנתי שזה גם עניין של גמישות..
התנועה היותר מדי עמוקה כמו בתמונה של הבחורה לא קשורה לפציעה או להיפרטרופיה או לעומס על הברכיים אלה רק לקושי לעלות בחזרה ולהוסיף משקלים לסקוואט. אם הברכיים לא גולשות והתנועה שלך נכונה לא יעלה הסיכוי לפציעה בתנועה הזאת מעבר לתנועה הקצת פחות עמוקה.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית