עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה ממש לא משנה.עד עכשיו אכלתי מקרוני ואני רוצה לשנות ולאכול במקום תפוחי אדמה אפויים, השאלה שלי היא אם זה בסדר להחליף מקרוני( לא מקמח מלא) לתפוחי אדמה אפויים או שעדיף להשאיר את המקרוני?
ראיתי בפורום שאומרים שתפוחי אדמה הם פחמימות פשוטות בגלל הערך הגלקמלי שלהם, לא צריך להתייחס לזה?זה ממש לא משנה.
מה שחשוב הוא לגוון, בעיקר לנפש.
לאראיתי בפורום שאומרים שתפוחי אדמה הם פחמימות פשוטות בגלל הערך הגלקמלי שלהם, לא צריך להתייחס לזה?
אז אחרי אימון עדיף לאכול את התפוחי אדמה במקום אורז?שמע, למטרה הסופית של בניית השריר אין כל כך הבדל אבל מבחינה בריאותית ומבחינת צבירת השומן בתהליך יש הבדל. הגוף שלך מורכב ככה שהוא לא מעוניין "לבזבז" שום אנרגיה ולאגור כמה שיותר ל"זמנים קשים". פחמימות פשוטות מפורקות מאוד מהר ולגוף יש נטייה לאכסן אותם בתור שומן, זאת בניגוד לפחממות מורכבות שלוקח לגוף הרבה זמן לעכל ולכן הוא מאכסן אותם פחות במאגרי שומן ומשתמש בהם יותר לאנרגיה שהגוף צריך. הגוף שלך צריך בכל רגע כמות אנרגיה מסויימת ואתה מקבל אותה או מהמזון שאתה אוכל/ או ממאגרי שומן שנמצאים לך בגוף. יש גם תהליך של פירוק חלבון לאנרגיה אבל הוא לא יעיל בצורה מגוחכת ולכן הגוף לא משתמש בתהליך הזה אלא בפעמים נדירות- המטרה של הגוף בסופו של דבר היא לבזבז כמה שפחות אנרגיה ולאגור כמה שיותר וזאת כדי לשרוד- היה יותר אקטואלי בעבר לא בעידן שלנו של השפע.
פחממות פשוטות לעיתים עדיפות על מורכבות במצבים שבהם אתה רוצה אנרגיה זמינה ומהירה. לדוגמא, אחרי אימון אתה תרצה לאכול פחממות פשוטות.
אם אתה אוכל את התפוחי אדמה/מקרוני סתם ככה במהלך היום אמליץ לך להחליפם בפחמימות מורכבות כדוגמת- שיבולת שועל (קוואקר), אורז מלא שאפשר לשלב עם עדשים/שעועית, יוצא מדהים.
כמו כן שיקול נוסף, שהעלו פה מקודם, הוא ההנאה מהאוכל. אתה לא צריך להרוג את עצמך אבל לדעתי ישנם פחממות מורכבות שאפשר לעשות מהם מטעמים ולכן זה עדיף.
בכבוד רב ובידידות, מלך המוניטין.
מה הקשר? למה אתה רושם חפירה על ההבדל בין פחמימה פשוטה לפחמימה מורכבת כשגם פסטה וגם תפוח אדמה הן פחמימות מורכבות??שמע, למטרה הסופית של בניית השריר אין כל כך הבדל אבל מבחינה בריאותית ומבחינת צבירת השומן בתהליך יש הבדל. הגוף שלך מורכב ככה שהוא לא מעוניין "לבזבז" שום אנרגיה ולאגור כמה שיותר ל"זמנים קשים". פחמימות פשוטות מפורקות מאוד מהר ולגוף יש נטייה לאכסן אותם בתור שומן, זאת בניגוד לפחממות מורכבות שלוקח לגוף הרבה זמן לעכל ולכן הוא מאכסן אותם פחות במאגרי שומן ומשתמש בהם יותר לאנרגיה שהגוף צריך. הגוף שלך צריך בכל רגע כמות אנרגיה מסויימת ואתה מקבל אותה או מהמזון שאתה אוכל/ או ממאגרי שומן שנמצאים לך בגוף. יש גם תהליך של פירוק חלבון לאנרגיה אבל הוא לא יעיל בצורה מגוחכת ולכן הגוף לא משתמש בתהליך הזה אלא בפעמים נדירות- המטרה של הגוף בסופו של דבר היא לבזבז כמה שפחות אנרגיה ולאגור כמה שיותר וזאת כדי לשרוד- היה יותר אקטואלי בעבר לא בעידן שלנו של השפע.
פחממות פשוטות לעיתים עדיפות על מורכבות במצבים שבהם אתה רוצה אנרגיה זמינה ומהירה. לדוגמא, אחרי אימון אתה תרצה לאכול פחממות פשוטות.
אם אתה אוכל את התפוחי אדמה/מקרוני סתם ככה במהלך היום אמליץ לך להחליפם בפחמימות מורכבות כדוגמת- שיבולת שועל (קוואקר), אורז מלא שאפשר לשלב עם עדשים/שעועית, יוצא מדהים.
כמו כן שיקול נוסף, שהעלו פה מקודם, הוא ההנאה מהאוכל. אתה לא צריך להרוג את עצמך אבל לדעתי ישנם פחממות מורכבות שאפשר לעשות מהם מטעמים ולכן זה עדיף.
בכבוד רב ובידידות, מלך המוניטין.
למען האמת פסטה פשוטה היא לא יותר מורכבת מלחם לבן רגיל..מה הקשר? למה אתה רושם חפירה על ההבדל בין פחמימה פשוטה לפחמימה מורכבת כשגם פסטה וגם תפוח אדמה הן פחמימות מורכבות??
אני לא מאמין שקראת לעצמך מלך המוניטין.בכבוד רב ובידידות, מלך המוניטין.
דיי בטוח שלחם לבן הוא פחמימה מורכבת עם אינדקס גליקמי יחסית גבוה. פסטה היא גם כן פחמימה מורכבת. פחמימות פשוטות זה פירות/דבש/סוכר לפי ידיעתי.למען האמת פסטה פשוטה היא לא יותר מורכבת מלחם לבן רגיל..
אורז לעומת זאת נחשב כפחמימה מורכבת.
למיטב ידיעתי.
אני לא מאמין שקראת לעצמך מלך המוניטין.
לחם לבן מפוצץ בסוכר גם.דיי בטוח שלחם לבן הוא פחמימה מורכבת עם אינדקס גליקמי יחסית גבוה. פסטה היא גם כן פחמימה מורכבת. פחמימות פשוטות זה פירות/דבש/סוכר לפי ידיעתי.
הייתי נמנע מכל דבר שמכיל גלוטן ולוקח תפו"א\בטטה בכל הזדמנות במקום - בתפו"א אדמה ובבטטה יש המון מיקרו נוטריאנטים וויטמינים ומנירלים
אם אתה מודאג בקשר לאינדקס הגליקמי - תאכל בטטה קרה או תפו"א קר (חלק מהעמילנים הופכים לRESISTANT STARCH)
ועוד לא הזכרתי את המחקר שמשה הביא שגלוטן מפריע למוח לקלוט את הלפטין שמפרישים תאי השומן :
https://www.lbs.co.il/threads/63124/
אורז זה בסדר גמור,לחם מלא זה הרע במיעוטו.
ומה לגביי אורז?
כמו כן שיבולת שועל היא דלה בגלוטן- מומלץ
רשמתי שזה בסדר גמור כי תפו"א ובטטה בחירות יותר טובות מבחינה תזונתית.לא צריכים להיות קיצוניים כל כך בכל הנוגע לגלוטן.
אורז זה יותר מ"בסדר גמור".
אני מכיר עוד מישהו שחושב כמוך.לפי ידיעתי.
הייתי נמנע מכל דבר שמכיל גלוטן ולוקח תפו"א\בטטה בכל הזדמנות במקום - בתפו"א אדמה ובבטטה יש המון מיקרו נוטריאנטים וויטמינים ומנירלים
אם אתה מודאג בקשר לאינדקס הגליקמי - תאכל בטטה קרה או תפו"א קר (חלק מהעמילנים הופכים לRESISTANT STARCH)
ועוד לא הזכרתי את המחקר שמשה הביא שגלוטן מפריע למוח לקלוט את הלפטין שמפרישים תאי השומן :
https://www.lbs.co.il/threads/63124/
😃אין כזה באמת דבר