הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפוחי אדמה או מקרוני

• פותח/ת השרשור yuval13
  • פורסם בתאריך

yuval13

משתמש פעיל
547
22
נק' מוניטין:
56
547
22
עד עכשיו אכלתי מקרוני ואני רוצה לשנות ולאכול במקום תפוחי אדמה אפויים, השאלה שלי היא אם זה בסדר להחליף מקרוני( לא מקמח מלא) לתפוחי אדמה אפויים או שעדיף להשאיר את המקרוני?

המטרה שלך היא שבתפריט הערכים הסופיים יהיו נכונים בהתאם למטרה. איך אתה מחליט לבנות אותו ומה אתה מחליט לאכול זה החלטה שלך וזה לא משנה איזה אוכל אתה לוקח כל עוד אתה מגיע מבחינת הערכים הסופיים למה שצריך.

עד עכשיו אכלתי מקרוני ואני רוצה לשנות ולאכול במקום תפוחי אדמה אפויים, השאלה שלי היא אם זה בסדר להחליף מקרוני( לא מקמח מלא) לתפוחי אדמה אפויים או שעדיף להשאיר את המקרוני?
זה ממש לא משנה.
מה שחשוב הוא לגוון, בעיקר לנפש.

• פותח/ת השרשור
זה ממש לא משנה.
מה שחשוב הוא לגוון, בעיקר לנפש.
ראיתי בפורום שאומרים שתפוחי אדמה הם פחמימות פשוטות בגלל הערך הגלקמלי שלהם, לא צריך להתייחס לזה?

שמע, למטרה הסופית של בניית השריר אין כל כך הבדל אבל מבחינה בריאותית ומבחינת צבירת השומן בתהליך יש הבדל. הגוף שלך מורכב ככה שהוא לא מעוניין "לבזבז" שום אנרגיה ולאגור כמה שיותר ל"זמנים קשים". פחמימות פשוטות מפורקות מאוד מהר ולגוף יש נטייה לאכסן אותם בתור שומן, זאת בניגוד לפחממות מורכבות שלוקח לגוף הרבה זמן לעכל ולכן הוא מאכסן אותם פחות במאגרי שומן ומשתמש בהם יותר לאנרגיה שהגוף צריך. הגוף שלך צריך בכל רגע כמות אנרגיה מסויימת ואתה מקבל אותה או מהמזון שאתה אוכל/ או ממאגרי שומן שנמצאים לך בגוף. יש גם תהליך של פירוק חלבון לאנרגיה אבל הוא לא יעיל בצורה מגוחכת ולכן הגוף לא משתמש בתהליך הזה אלא בפעמים נדירות- המטרה של הגוף בסופו של דבר היא לבזבז כמה שפחות אנרגיה ולאגור כמה שיותר וזאת כדי לשרוד- היה יותר אקטואלי בעבר לא בעידן שלנו של השפע.

פחממות פשוטות לעיתים עדיפות על מורכבות במצבים שבהם אתה רוצה אנרגיה זמינה ומהירה. לדוגמא, אחרי אימון אתה תרצה לאכול פחממות פשוטות.

אם אתה אוכל את התפוחי אדמה/מקרוני סתם ככה במהלך היום אמליץ לך להחליפם בפחמימות מורכבות כדוגמת- שיבולת שועל (קוואקר), אורז מלא שאפשר לשלב עם עדשים/שעועית, יוצא מדהים.

כמו כן שיקול נוסף, שהעלו פה מקודם, הוא ההנאה מהאוכל. אתה לא צריך להרוג את עצמך אבל לדעתי ישנם פחממות מורכבות שאפשר לעשות מהם מטעמים ולכן זה עדיף.

בכבוד רב ובידידות, מלך המוניטין.

• פותח/ת השרשור
שמע, למטרה הסופית של בניית השריר אין כל כך הבדל אבל מבחינה בריאותית ומבחינת צבירת השומן בתהליך יש הבדל. הגוף שלך מורכב ככה שהוא לא מעוניין "לבזבז" שום אנרגיה ולאגור כמה שיותר ל"זמנים קשים". פחמימות פשוטות מפורקות מאוד מהר ולגוף יש נטייה לאכסן אותם בתור שומן, זאת בניגוד לפחממות מורכבות שלוקח לגוף הרבה זמן לעכל ולכן הוא מאכסן אותם פחות במאגרי שומן ומשתמש בהם יותר לאנרגיה שהגוף צריך. הגוף שלך צריך בכל רגע כמות אנרגיה מסויימת ואתה מקבל אותה או מהמזון שאתה אוכל/ או ממאגרי שומן שנמצאים לך בגוף. יש גם תהליך של פירוק חלבון לאנרגיה אבל הוא לא יעיל בצורה מגוחכת ולכן הגוף לא משתמש בתהליך הזה אלא בפעמים נדירות- המטרה של הגוף בסופו של דבר היא לבזבז כמה שפחות אנרגיה ולאגור כמה שיותר וזאת כדי לשרוד- היה יותר אקטואלי בעבר לא בעידן שלנו של השפע.

פחממות פשוטות לעיתים עדיפות על מורכבות במצבים שבהם אתה רוצה אנרגיה זמינה ומהירה. לדוגמא, אחרי אימון אתה תרצה לאכול פחממות פשוטות.

אם אתה אוכל את התפוחי אדמה/מקרוני סתם ככה במהלך היום אמליץ לך להחליפם בפחמימות מורכבות כדוגמת- שיבולת שועל (קוואקר), אורז מלא שאפשר לשלב עם עדשים/שעועית, יוצא מדהים.

כמו כן שיקול נוסף, שהעלו פה מקודם, הוא ההנאה מהאוכל. אתה לא צריך להרוג את עצמך אבל לדעתי ישנם פחממות מורכבות שאפשר לעשות מהם מטעמים ולכן זה עדיף.

אז אחרי אימון עדיף לאכול את התפוחי אדמה במקום אורז?

מה הקשר? למה אתה רושם חפירה על ההבדל בין פחמימה פשוטה לפחמימה מורכבת כשגם פסטה וגם תפוח אדמה הן פחמימות מורכבות??

מה הקשר? למה אתה רושם חפירה על ההבדל בין פחמימה פשוטה לפחמימה מורכבת כשגם פסטה וגם תפוח אדמה הן פחמימות מורכבות??
למען האמת פסטה פשוטה היא לא יותר מורכבת מלחם לבן רגיל..
אורז לעומת זאת נחשב כפחמימה מורכבת.
למיטב ידיעתי.

אני לא מאמין שקראת לעצמך מלך המוניטין.

למען האמת פסטה פשוטה היא לא יותר מורכבת מלחם לבן רגיל..
אורז לעומת זאת נחשב כפחמימה מורכבת.
למיטב ידיעתי.

אני לא מאמין שקראת לעצמך מלך המוניטין.
דיי בטוח שלחם לבן הוא פחמימה מורכבת עם אינדקס גליקמי יחסית גבוה. פסטה היא גם כן פחמימה מורכבת. פחמימות פשוטות זה פירות/דבש/סוכר לפי ידיעתי.

דיי בטוח שלחם לבן הוא פחמימה מורכבת עם אינדקס גליקמי יחסית גבוה. פסטה היא גם כן פחמימה מורכבת. פחמימות פשוטות זה פירות/דבש/סוכר לפי ידיעתי.
לחם לבן מפוצץ בסוכר גם.
אבל אני לא רוצה סתם להתווכח, אולי אני טועה.

נשאל את המנהל לתזונה.. הכי טוב ;)
@SweetBamba

הייתי נמנע מכל דבר שמכיל גלוטן ולוקח תפו"א\בטטה בכל הזדמנות במקום - בתפו"א אדמה ובבטטה יש המון מיקרו נוטריאנטים וויטמינים ומנירלים
אם אתה מודאג בקשר לאינדקס הגליקמי - תאכל בטטה קרה או תפו"א קר (חלק מהעמילנים הופכים לRESISTANT STARCH)

ועוד לא הזכרתי את המחקר שמשה הביא שגלוטן מפריע למוח לקלוט את הלפטין שמפרישים תאי השומן :

https://www.lbs.co.il/threads/63124/

הייתי נמנע מכל דבר שמכיל גלוטן ולוקח תפו"א\בטטה בכל הזדמנות במקום - בתפו"א אדמה ובבטטה יש המון מיקרו נוטריאנטים וויטמינים ומנירלים
אם אתה מודאג בקשר לאינדקס הגליקמי - תאכל בטטה קרה או תפו"א קר (חלק מהעמילנים הופכים לRESISTANT STARCH)

ועוד לא הזכרתי את המחקר שמשה הביא שגלוטן מפריע למוח לקלוט את הלפטין שמפרישים תאי השומן :

לחם מלא זה הרע במיעוטו.
ומה לגביי אורז?
כמו כן שיבולת שועל היא דלה בגלוטן- מומלץ

לחם מלא זה הרע במיעוטו.
ומה לגביי אורז?
כמו כן שיבולת שועל היא דלה בגלוטן- מומלץ
אורז זה בסדר גמור,
גם שיבולת שועל היא מותרת לרגישים לגלוטן, למרות שלרב לא ממליצים לאכול אותה לרגישים\אלרגיים לגלוטן מכיוון
שייתכן והיא עברה עיבוד במפעל\פס ייצור שמועבדים בו דגנים המכילים גלוטן ולכן היא גם יכולה להכיל גלוטן.

לא צריכים להיות קיצוניים כל כך בכל הנוגע לגלוטן.
אורז זה יותר מ"בסדר גמור".

המחקר הזה היה "in vitro" שזה אומר בתנאי מבחנה. יכול להיות שעלו על משהו אבל זה עדיין לא חד משמעי
אין כזה באמת דבר פחמימה מורכבת או פחמימה פשוטה... לפסטה למשל יש ערך גליקמי וערך אינסולמי נמוך מאוד על אף העובדה שמדובר בלא יותר מקמח... לתפו"א יש ערך גליקמי וערך אינסולמי מאוד מאוד מאוד גבוה ואני לא הייתי ממליץ על אכילה שלו.

Back
למעלה תחתית