הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגילים להוספה ב-SS בשביל הידיים

iamnewatthegym

משתמש קבוע
1,451
646
נק' מוניטין:
1,215
1,451
646
היוש.
אז אני כבר מתאמן 4-5 חודשים ב-SS וכל הגוף שלי גדל יופי (בעיקר הרגליים מן הסתם). אבל הידיים שלי לעומת כל השאר נאשרו די דקות (בעיקר בגלל הבייספס שכמעט ואינו קיים). אילו תרגילים עליי להוסיף? אני עושה את התוכנית הרגילה ובמקום פווארקלין אני עושה מתח. באימון האחרון של השבוע אני עושה מקבילים וכיפוף מרפק עם מוט אולימפי אבל כפי שזה נראה, זה אינו מספיק..
המשקלים שלי כרגע בתרגילי בסיס הם:

סקוואט עם מוט מונח גבוה: 117.5 קילו
דדליפט: 120 קילו
מיליטרי פרס: 52.5 קילו
בנצ': 85 קילו

3 סטים בייספס באימון A ו3 סטים טרייספס באימון B. נראה לי יספיק. הייתי עושה משהו כזה בתקופת הSS שלי.

• פותח/ת השרשור
3 סטים בייספס באימון A ו3 סטים טרייספס באימון B. נראה לי יספיק. הייתי עושה משהו כזה בתקופת הSS שלי.

מה זה האימון A בשבילך? הבנצ' ודדליפט או המיליטרי והמתח/פווארקלין?

בנץ' ודד ליפט זה אימון A מיליטרי ומתח אימון B.
בעצם עזוב את זה, תשים לפי נוחות. לי נוח לשים יד אחורית באימון חזה ויד קדמית באימון גב. שים איך שאתה מרגיש שיותר נוח לך.

תוסיף צין אפס לאימון A, מקבילים תעשה בB שניהם ל2X8-10
ובאימון האחרון תעשה 3-4 סטים לטרייספס ובייספס
אני לא עשיתי מיליון שנה SS אבל לפי מה שאני זוכר כשאתה עובד בנפח של 3x5 עם משקלי RM אז להוסיף 4 תרגילי עזר זה כבר מוגזם. לדעתי אין צורך במקבילים או בצ'ין אפס כל עוד הוא מתקדם במתח ובבנץ' כמו שצריך

אני לא עשיתי מיליון שנה SS אבל לפי מה שאני זוכר כשאתה עובד בנפח של 3x5 עם משקלי RM אז להוסיף 4 תרגילי עזר זה כבר מוגזם. לדעתי אין צורך במקבילים או בצ'ין אפס כל עוד הוא מתקדם במתח ובבנץ' כמו שצריך

מקבילים וצין אפס הם התרגילי עזר הראשונים שצריך להוסיף הבידוד לידיים זה רק באימון האחרון של השבוע וזה לא חייב בכלל אפשר לוותר

מקבילים וצין אפס הם התרגילי עזר הראשונים שצריך להוסיף הבידוד לידיים זה רק באימון האחרון של השבוע וזה לא חייב בכלל אפשר לוותר
זה אם אתה עובד במתכונת של ריפטו. אתה יכול גם לעשות AB עם עבודת 3x5 RM בתרגילי בסיס ולהוסיף בידוד לפי נוחות שלך והעדפה אישית שלך כל עוד זה לא מפריע להתקדמות לינארית.

זה אם אתה עובד במתכונת של ריפטו. אתה יכול גם לעשות AB עם עבודת 3x5 RM בתרגילי בסיס ולהוסיף בידוד לפי נוחות שלך והעדפה אישית שלך כל עוד זה לא מפריע להתקדמות לינארית.

אם הוא עובד בתוכנית של ריפטו למה שהוא לא יעשה גם מה שהוא ממליץ? זה עבד על דיי הרבה אנשים

• פותח/ת השרשור
אם הוא עובד בתוכנית של ריפטו למה שהוא לא יעשה גם מה שהוא ממליץ? זה עבד על דיי הרבה אנשים

אז רגע.. להוסיף את הצ'ינאפס לאחר שאני עושה את הדדליפט ואת המקבילים לאחר שאני עושה את המתח?

שיעשה אולי יעבוד 😃
רק אמרתי שיש עוד אופציות למי שרוצה ולא חייב לעבוד בדיוק לפי המתכונת של ריפטו כל הזמן

כמו שזה נראה מה שאתה רוצה זה להפוך את הss לתכנית ab קלאסית.. באמת מזל שריפטו לא בפורום הייתי מוחק את המשתמש שלי מעלבון

כמו שזה נראה מה שאתה רוצה זה להפוך את הss לתכנית ab קלאסית.. באמת מזל שריפטו לא בפורום הייתי מוחק את המשתמש שלי מעלבון
למה פתאום להוסיף 3 סטים לבייספס/טרייספס במקום מקבילים/צ'ין אפס לאותו נפח זה חוסר כבוד לריפטו? מה רע בלעשות AB שמבוססת על SS עם עבודה על שרירים שנמצאים בפיגור?
עוד פעם שכחת סמיילי כשאתה מטריל אותי או שאתה רציני?

למה פתאום להוסיף 3 סטים לבייספס/טרייספס במקום מקבילים/צ'ין אפס לאותו נפח זה חוסר כבוד לריפטו? מה רע בלעשות AB שמבוססת על SS עם עבודה על שרירים שנמצאים בפיגור?
עוד פעם שכחת סמיילי כשאתה מטריל אותי או שאתה רציני?
זה כמו שתלך למסעדה ותבקש את מנת השף אבל רק עם כמה שינויים במקום כורכום תשים כמון ובמקום גבינת חלומי תשים גבינת פטה, אז זה כבר לא מנת השף.. אתה מבין, כשאתה מבצע תכנית כוח תתמקד בכוח, פעם אמרו לי משפט יפה "mix training mix results"

• פותח/ת השרשור
זה כמו שתלך למסעדה ותבקש את מנת השף אבל רק עם כמה שינויים במקום כורכום תשים כמון ובמקום גבינת חלומי תשים גבינת פטה, אז זה כבר לא מנת השף.. אתה מבין, כשאתה מבצע תכנית כוח תתמקד בכוח, פעם אמרו לי משפט יפה "mix training mix results"

אבל חברה שלי אמרה לי שההבדל בין הידיים לשאר הגוף בולט מידי!!!!

קצת הטעתי את פותח הפוסט כי מה שאני מציע זה משהו שמתאים יותר למתאמנים מתקדמים.
כשאתה מתאמן מתחיל והמשקלים שלך דו ספרתיים או שואפים להיות דו ספרתיים אתה צריך להתמקד נטו בכוח. כשאתה מתקדם יותר, כמו מתאמן ברמה שלי לדוגמא, אפשר לעשות וריאציות של התוכנית עם התמקדויות על מקומות חלשים כי ככל שאתה מתחזק יותר הפיגור שקיים גדל

קצת הטעתי את פותח הפוסט כי מה שאני מציע זה משהו שמתאים יותר למתאמנים מתקדמים.
כשאתה מתאמן מתחיל והמשקלים שלך דו ספרתיים או שואפים להיות דו ספרתיים אתה צריך להתמקד נטו בכוח. כשאתה מתקדם יותר, כמו מתאמן ברמה שלי לדוגמא, אפשר לעשות וריאציות של התוכנית עם התמקדויות על מקומות חלשים כי ככל שאתה מתחזק יותר הפיגור שקיים גדל
אני מבין מה אתה אומר, השאלה שנשאלת זה האם התרגילי עזר האלו יבלמו את ההתקדמות, כי ברוב המקרים כל המוסיף גורע, אם זה לא יפגע בהתקדמות אז תפדל, ממה שאני הבנתי מחבר שהוא וויטליפטר, "כשמדובר ברמות המקצועיות תרגילי עזר הם לא מקצועיים". אבל פותח הפוסט לא ברמה הזאת אז זה שונה..

אני מבין מה אתה אומר, השאלה שנשאלת זה האם התרגילי עזר האלו יבלמו את ההתקדמות, כי ברוב המקרים כל המוסיף גורע, אם זה לא יפגע בהתקדמות אז תפדל, ממה שאני הבנתי מחבר שהוא וויטליפטר, "כשמדובר ברמות המקצועיות תרגילי עזר הם לא מקצועיים". אבל פותח הפוסט לא ברמה הזאת אז זה שונה..
שאלה מעולה. התשובה היא אולי כן אולי לא. תלוי במתאמן. זה למה בשלב מסוים אתה מפסיק לקחת תוכניות מוכנות מהאינטרנט ומתחיל לשלב את התוכניות האלה עם מה שלדעתך ישפר את ההרמות בסיס שלך או מה שאתה מתאמן עליו. שים לב שלא בSS לא בלינארית ולא בטקסס רשום "תעשו פרונט סקוואט אם אתם מרגישים שצריך". לפעמים כשתעבוד עם 4 פלטות בסקוואט תרגיש שה4 ראשי בפיגור לאומת שאר הגוף ותרצה להוסיף פרונט סקוואט כדי לעבוד עליו יותר ואז לחזור לבאק סקוואט ולהמשיך להתקדם (או לעשות רוטציה).

אתה צודק אבל הדיון הזה לא שייך לפה כי פותח הפוסט הוא לא מתאמן ברמה הזאת אז הוא צריך להשאר עם תוכנית כוח בסיסית, למרות שאם הוא ממש אוהב לפמפם בייספס לדעתי 3 סטים בשבוע לא יהרגו אותו ולא ידפקו לו את ההתקדמות ואולי אפילו יעזרו לו להתפתח קצת.

היוש.
אז אני כבר מתאמן 4-5 חודשים ב-SS וכל הגוף שלי גדל יופי (בעיקר הרגליים מן הסתם). אבל הידיים שלי לעומת כל השאר נאשרו די דקות (בעיקר בגלל הבייספס שכמעט ואינו קיים). אילו תרגילים עליי להוסיף? אני עושה את התוכנית הרגילה ובמקום פווארקלין אני עושה מתח. באימון האחרון של השבוע אני עושה מקבילים וכיפוף מרפק עם מוט אולימפי אבל כפי שזה נראה, זה אינו מספיק..
המשקלים שלי כרגע בתרגילי בסיס הם:

סקוואט עם מוט מונח גבוה: 117.5 קילו
דדליפט: 120 קילו
מיליטרי פרס: 52.5 קילו
בנצ': 85 קילו
תשב ותחשוב מה אתה רוצה. בתכנית כח המטרה העיקרית היא כח. במידה והבייספס/טרייספס עלובים לדעתך וזה מאוד מפריע לך הוסף משהו כמו 5 סטים לבייספס וטרייספס, באמעות כפיפת מרפקים או סקאל קראשר למשל.
שוב, בסופו של דבר חשוב שתקבע מטרות ותרכיב רת האימון עפי"הם.
מקבילים ומתח ממש לא תרגילים מבודדים לידיים.
אחד האלמנטים הבעייתים לטעמי ב-SS הוא שילוב "תרגילי עזר" (לזרוק בסוף האימון מספר תרגילים מעט יותר מבודדים ללא סדר) במקום בידוד שמתחייב כשמפצלים את האימון. אין בזה בעיה אלא אם זה נוגד את המטרה (מיקוד בידיים במקרה של פותח הפוסט).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית