הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגילים להוספה ב-SS בשביל הידיים

iamnewatthegym

משתמש קבוע
1,451
646
נק' מוניטין:
1,215
1,451
646
היוש.
אז אני כבר מתאמן 4-5 חודשים ב-SS וכל הגוף שלי גדל יופי (בעיקר הרגליים מן הסתם). אבל הידיים שלי לעומת כל השאר נאשרו די דקות (בעיקר בגלל הבייספס שכמעט ואינו קיים). אילו תרגילים עליי להוסיף? אני עושה את התוכנית הרגילה ובמקום פווארקלין אני עושה מתח. באימון האחרון של השבוע אני עושה מקבילים וכיפוף מרפק עם מוט אולימפי אבל כפי שזה נראה, זה אינו מספיק..
המשקלים שלי כרגע בתרגילי בסיס הם:

סקוואט עם מוט מונח גבוה: 117.5 קילו
דדליפט: 120 קילו
מיליטרי פרס: 52.5 קילו
בנצ': 85 קילו

• פותח/ת השרשור
תשב ותחשוב מה אתה רוצה. בתכנית כח המטרה העיקרית היא כח. במידה והבייספס/טרייספס עלובים לדעתך וזה מאוד מפריע לך הוסף משהו כמו 5 סטים לבייספס וטרייספס, באמעות כפיפת מרפקים או סקאל קראשר למשל.
שוב, בסופו של דבר חשוב שתקבע מטרות ותרכיב רת האימון עפי"הם.

מקבילים ומתח ממש לא תרגילים מבודדים לידיים.
אחד האלמנטים הבעייתים לטעמי ב-SS הוא שילוב "תרגילי עזר" (לזרוק בסוף האימון מספר תרגילים מעט יותר מבודדים ללא סדר) במקום בידוד שמתחייב כשמפצלים את האימון. אין בזה בעיה אלא אם זה נוגד את המטרה (מיקוד בידיים במקרה של פותח הפוסט).

הקטע הוא שבתוכנית הכוח הזאת כן עליתי במאסה מכובדת ברגליים, חזה, גב וכתפיים וגם ביד האחורית שמתפתחת יחסית בעקבות המיליטרי פרס והבנצ'. אבל עדיין, בעקבות זאת שאיני מאמן מנוסה או מתאמן מנוסה אני לא רוצה סתם להוסיף תרגילים שעלולים לגרום לכך שלא אצליח להמשיך בהתקדמות הלינארית.

הקטע הוא שבתוכנית הכוח הזאת כן עליתי במאסה מכובדת ברגליים, חזה, גב וכתפיים וגם ביד האחורית שמתפתחת יחסית בעקבות המיליטרי פרס והבנצ'. אבל עדיין, בעקבות זאת שאיני מאמן מנוסה או מתאמן מנוסה אני לא רוצה סתם להוסיף תרגילים שעלולים לגרום לכך שלא אצליח להמשיך בהתקדמות הלינארית.
שוב, תצטרך להחליט מה יותר חשוב לך. להמתין מעט עד שלב שבו קצב העלייה יתמתן ואז לתת דגש על הידיים מטעמי מראה או לתת דגש כבר כעת במטרה להוסיף מעט מסה בידיים כשייתכן שההתקדמות תואט במקצת.באופן כללי זה לא כ"כ משנה.
חשוב להבין שכל מתאמן, מתקדם ככל שיהיה, בין אם הוא PL או BB ירוויח מאימוני ידיים ממוקדים, מבודדים ומסודרים ככל שזה קשור בתוספת מסה. לידיים. הרבה יותר מאשר מתוספת אימון מתח או מקבילים אחת לשבוע.

היוש.
אז אני כבר מתאמן 4-5 חודשים ב-SS וכל הגוף שלי גדל יופי (בעיקר הרגליים מן הסתם). אבל הידיים שלי לעומת כל השאר נאשרו די דקות (בעיקר בגלל הבייספס שכמעט ואינו קיים). אילו תרגילים עליי להוסיף? אני עושה את התוכנית הרגילה ובמקום פווארקלין אני עושה מתח. באימון האחרון של השבוע אני עושה מקבילים וכיפוף מרפק עם מוט אולימפי אבל כפי שזה נראה, זה אינו מספיק..
המשקלים שלי כרגע בתרגילי בסיס הם:

סקוואט עם מוט מונח גבוה: 117.5 קילו
דדליפט: 120 קילו
מיליטרי פרס: 52.5 קילו
בנצ': 85 קילו

לדעתי בSS אל תוסיף תרגילי עזר בכלל, אחרי הSS תוסיף פעם בשבוע דאמבלים 2-3 סטים ובכבל עוד 2-3 סטים (אל תעבור את ה10 סטים כולל מתח). ואל תעשה יד אחורית! רק קידמית, וכמובן שרק בסוף האימון.

• פותח/ת השרשור
שוב, תצטרך להחליט מה יותר חשוב לך. להמתין מעט עד שלב שבו קצב העלייה יתמתן ואז לתת דגש על הידיים מטעמי מראה או לתת דגש כבר כעת במטרה להוסיף מעט מסה בידיים כשייתכן שההתקדמות תואט במקצת.באופן כללי זה לא כ"כ משנה.
חשוב להבין שכל מתאמן, מתקדם ככל שיהיה, בין אם הוא PL או BB ירוויח מאימוני ידיים ממוקדים, מבודדים ומסודרים ככל שזה קשור בתוספת מסה. לידיים. הרבה יותר מאשר מתוספת אימון מתח או מקבילים אחת לשבוע.

העניין הוא כזה. אני נהנה הרבה יותר באימוני כוח מאשר באימוני מאסה... אני לא רוצה להיות ענק. מספיק לי "הלוק" של המתאמן... כל מה שאני רוצה זאת קצת פרופורציה לא יותר ולא פחות.

לדעתי בSS אל תוסיף תרגילי עזר בכלל, אחרי הSS תוסיף פעם בשבוע דאמבלים 2-3 סטים ובכבל עוד 2-3 סטים (אל תעבור את ה10 סטים כולל מתח). ואל תעשה יד אחורית! רק קידמית, וכמובן שרק בסוף האימון.
מה הסיבה לטענה שכזאת?

תמשיך עם הזילזול..
ככה אתה מראה לכולם שאתה הגבר
איפה ראית כאן זלזול?
נתת רפרנס שמוביל למאמן או מתאמן מסויים (לא מכיר אותו), ואין כאן שום הסבר לגביי למה לא לעשות תרגיל עזר ליד האחורית.

זה כמו שאכתוב ש SS זה מעולה כי ריפטו אמר שכך.

איפה ההסבר ל-למה לא לעבוד עליהן?
אני די רוצה להאמין שקראת הסבר מסויים ושהוא נמצא לך בראש לגביי אותו עניין.

טוב,
ההסבר שהוא מביא לזה, זה שאין בעיה שליפטר יעבוד על יד קידמית אם הוא רוצה כל עוד זה לא בא על חשבון תרגילי המפתח. הסטים שרשמתי זה פחות או יותר מה שהוא ממליץ. הסיבה שלא מוסיפים עזר לאחורית זה שהתלת ראשי עובד מספיק התרגילים הבסיסיים.
חוץ מזה, גם אני עושה את זה וזה לא פוגע לי ההתאוששות, ואני לא סתם"לועס ופולט" כמו שכמובן לא היה מזלזול.

ומורן, אני ממליץ בחום לצפות בו ביוטיוב

טוב,
ההסבר שהוא מביא לזה, זה שאין בעיה שליפטר יעבוד על יד קידמית אם הוא רוצה כל עוד זה לא בא על חשבון תרגילי המפתח. הסטים שרשמתי זה פחות או יותר מה שהוא ממליץ. הסיבה שלא מוסיפים עזר לאחורית זה שהתלת ראשי עובד מספיק התרגילים הבסיסיים.
חוץ מזה, גם אני עושה את זה וזה לא פוגע לי ההתאוששות, ואני לא סתם"לועס ופולט" כמו שכמובן לא היה מזלזול.

אחלה,
אצפה בהזדמנות. (אוסיף לרשימה)

טוב,

בייספס עובד מספיק לצורך התקדמות בתרגילי הבסיס, תלת גם נניח. שים לב לשאלה שהעלה פותח הפוסט. לא מדובר כאן בתרומה לתרגילי המפתח או לאי פגיעה בהם, אלא ברצון אישי של פותח הפוסט לצבור מסה נוספת ורבה יותר באופן יחסי דווקא בביספס.

טוב,

בחיים לא ראיתי מישהו שגדלה לו היד הקדמית בSS מבלי להוסיף תרגילים.

• פותח/ת השרשור
בייספס עובד מספיק לצורך התקדמות בתרגילי הבסיס, תלת גם נניח. שים לב לשאלה שהעלה פותח הפוסט. לא מדובר כאן בתרומה לתרגילי המפתח או לאי פגיעה בהם, אלא ברצון אישי של פותח הפוסט לצבור מסה נוספת ורבה יותר באופן יחסי דווקא בביספס.

פשוט כבר חברים שלי העירו לי על זה שרק שם שום דבר לא השתנה וזה כבר ממש נראה לעין.... אני כן שם בעדיפות ראשונה עלייה במשקלי העבודה כי זה מה שמביא לי הכי הרבה סיפוק... אבל אני לא רוצה להיות עם ידי דחליל... (והתלת שלי מתפתח יחד עם הבנצ' והמיליטרי אבל בשביל שהיד תגדל צריך גם את הבייספס)... ובאמת אין אף תרגיל בתוכנית שמשתמש בבייספס בתור שריר משני כמו שצריך (רק המתח וגם זה לא הכי כי אני עושה אותו רחב)

למה אתה מתכוון שאתה אומר אחרי SS? לאחר מכן אני ארצה להמשיך בטקסס או לינארית

למה אתה מסתבך? תעשה ככה:
A
סקוואט
בנץ
דדליפט
צין אפס 2X8

B
סקוואט
פרס
מתח
מקבילים 2X8

ובאימון האחרון של השבוע תעשה 3-4 סטים לבייספס

• פותח/ת השרשור
למה אתה מסתבך? תעשה ככה:
A
סקוואט
בנץ
דדליפט
צין אפס 2X8

B
סקוואט
פרס
מתח
מקבילים 2X8

ובאימון האחרון של השבוע תעשה 3-4 סטים לבייספס

אני מסתבך כי כל אחד אומר משהו אחר...

נכון, אני לא דיברתי על עבודה היפוטרופית על הבייספס לשיפור תרגילי הבסיס, אלה עבודה על הבייספס בשביל "האגו" (אין דבר רע בזה), ומבלי לפגועה בהתאוששות

למה אתה מתכוון שאתה אומר אחרי SS? לאחר מכן אני ארצה להמשיך בטקסס או לינארית
הבנתי, התכוונתי ללינארית או טקסס, לדעתי לא כדי לך להוסיף תרגילי עזר בSS, גם ככה תוכנית קשה.
בלינארית או בטקסס ההתקדמות שבועוית ולא יומית, ולכן אפשר להתחיל להכניס קצת יד קידמית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית