הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה יותר אפקטיבי ויעיל על ההליכון?

DanielNoni

משתמש מתחיל
48
11
נק' מוניטין:
14
48
11
מה יותר אפקטיבי ויעיל על ההליכון? לרוץ דקה על מהירות 14.0 ואז דקה מנוחה או לרוץ 30 שניות על מהירות 14.0 ו30 שניות מנוחה?

לפי דעתי דקה-דקה, כי הלב-ראה עובד יותר זמן כל פעם ומצד שני הוא גם מתאושש יותר טוב בדקה מנוחה.
חייב להגיד שעדיף לעשות דקה מנוחה בריצה קלה ולא בעמידה, ודבר שני צריכה לבדקות שאת מסוגלת לרוץ דקה במהירות הזאת.

• פותח/ת השרשור
לפי דעתי דקה-דקה, כי הלב-ראה עובד יותר זמן כל פעם ומצד שני הוא גם מתאושש יותר טוב בדקה מנוחה.
חייב להגיד שעדיף לעשות דקה מנוחה בריצה קלה ולא בעמידה, ודבר שני צריכה לבדקות שאת מסוגלת לרוץ דקה במהירות הזאת.
כן אני מסוגלת 😃 אני עושה פעם בשבוע על ההליכון ריצה של דקה במהירות 14.0 והליכה מהירה של דקה על מהירות 6.5 ככה במשך 5-8 פעמים.
תודה על התשובה 😃

@DanielNoni
שתי האפשרויות שהצגת לא מקבילות אחת לשניה.
אינטרוולים כאלה מבצעים בעצימות מרבית (הכי מהר שאת יכולה) ולכן המהירות ב 30 שניות צריכה להיות יותר גבוהה מהמהירות לדקה.

בנוסף ככל שהמאמץ גבוה יותר צריך יותר התאוששות, 30 שניות מהר ו 30 שניות קל, יהיה אימון מאוד קשה.

ההמלצה שלי להתחיל בחימום של 5-10 דקות, ואז 10 פעמים, 15 שניות בקצב מהיר ועוד 45 שניות קל.
אחרי שזה הופך להיות סביר לעבור ל- 20 קשה + 40 קל.
השלב הבא 30 מהיר + 45 שניות קל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית