ייעוץ למה אירובי כל כך חשוב בחיטוב?

shayhayun

משתמש מתחיל
26
0
נק' מוניטין:
0
26
0
חוץ מהערך הקלורי(נגיד 350 קלוריות בריצה) הוא תורם לעוד משהו בחיטוב?

אירובי תורם לסיבולת לב-ריאה, בעבודה נכונה יש לו שלל תכונות בריאותיות.
אבל הוא ממש לא חשוב בחיטוב, וניתן להגיע בלעדיו גם לתוצאות יפות.

אם כי תמיד מומלץ לעסוק באירובי, לאו דווקא רק בחיטוב.

• פותח/ת השרשור
אירובי תורם לסיבולת לב-ריאה, בעבודה נכונה יש לו שלל תכונות בריאותיות.
אבל הוא ממש לא חשוב בחיטוב, וניתן להגיע בלעדיו גם לתוצאות יפות.

אם כי תמיד מומלץ לעסוק באירובי, לאו דווקא רק בחיטוב.

במידה ואני נמצא בתקופת חיטוב, מבצע 4 אימוני כח בשבוע (AB), כמה אירובי מומלץ לי לעשות, והאם עדיף לי לעשות אותם אחרי האימון כח או ביום נפרד משלו? אין לי בעיה של זמן

עוד שאלה
הריצות אמורות לאבד לי שריר?
השאיפה שלי בגדול היא להוריד את השומן, בעיקר בבטן(לא כזה שמן או משהו) 72קילו גובה 1.71 אחרי חודשיים של AB ועוד איזה חודשיים של FBW
אני יוצא נורא מבולבל ומרגיש שאני סותר את עצמי
כי מצד אחד אני מתאמן כח, ומצד שני "שובר" את השריר בריצות? או שזה לא שבירה כזאת קריטית?

נערך לאחרונה:
אתה לא צריך להרבות באירובי בכלל - פעם בשבוע מספיק, פעמים גג אם אחת הפעמים קלה. אם תאבד שריר או לא - תלוי בתזונה וכמה חלבון אתה מכניס.

במידה ואני נמצא בתקופת חיטוב, מבצע 4 אימוני כח בשבוע (AB), כמה אירובי מומלץ לי לעשות, והאם עדיף לי לעשות אותם אחרי האימון כח או ביום נפרד משלו? אין לי בעיה של זמן

עוד שאלה
הריצות אמורות לאבד לי שריר?
השאיפה שלי בגדול היא להוריד את השומן, בעיקר בבטן(לא כזה שמן או משהו) 72קילו גובה 1.71 אחרי חודשיים של AB ועוד איזה חודשיים של FBW
אני יוצא נורא מבולבל ומרגיש שאני סותר את עצמי
כי מצד אחד אני מתאמן כח, ומצד שני "שובר" את השריר בריצות? או שזה לא שבירה כזאת קריטית?

אי אפשר לדעת איפה תרד בשומן, מה שיירד יירד וגם זה לא מובטח. אם תרוץ בעצימות גבוהה מדי ובמיוחד ביום של אימון משקולות אתה לא תתאושש מספיק ולא ייצא לך שום דבר טוב מכך.ועוד משהו, אל תגיע לגרעון קלורי גדול מדי.

האירובי תורם בין היתר לאפשרות להעלות את צריכת הקלוריות כאשר מתקשים לעמוד בתפריט.

* תוצאות טובות יותר מבחינת הרזיה והרכב גוף (כנראה כי מאפשר להגיע לגרעון קלורי ולאכול מספיק מקרו ומיקרו-נוטריאנטים)

* התאוששות אקטיבית - מעלה את פעילות המערכת הפרה-סימפתטית\מוריד את פעילות מערכת העצבים הסימפתטית (דבר שעוזר להעלות קיבולת עבודה והתאוששות שירדו כתוצאה מגרעון קלורי)

צריך לקחת בחשבון שמאחר ויש במקביל אימונים (stressors) חזקים על הגוף כדאי להתחיל ב1-2 אימוני אירובי שבועיים 20-40 דק' בעצימות קלה-בינונית ולהוסיף בהדרגה, בנוסף כדאי להמנע מאירובי high impact כמו ריצה, ולהעדיף אלטרנטיבות כמו אופניים, אליפטיקלי וrower.
כנראה שעדיף לוותר על אינטרוולים אלא אם היכולת האירובית גבוהה וזה לא פוגע באימונים (או במטרתם).

סדר חשיבות הדברים בעת חיטוב:
1.תזונה
2. אימוני משקולות
3. אימון אינטרוולים HIIT
4. אירובי

מסקנה - אירובי לא כל כך חשוב

נערך לאחרונה:
כנראה שעדיף לוותר על אינטרוולים
בכלל כדאי לזכור שאינטרוולים נמצאים די קרוב ל"אנאירובי" בסקאלה. אני יודע שהם הצעקה האחרונה בהמלצות לציבור הרחב, אבל דווקא לאוכלסיית המשקולנים ייתכן שהם פחות אפקטיביים בגלל שממילא הפעילות העיקרית שלה היא אנאירובית, ובתור פעילות משלימה כדאי להתקרב יותר לקצה האירובי בסקאלה.

(נכתב בעקבות ההרהור על מג'דרה :-ׂׂ))

לפחד שאירובי יהרוס לך את השריר קצת דומה לאילו שמפחדים להתאמן חזק, כי הם מפחדים לגדול יותר מדי והם ישארו ככה לנצח.
כנראה שgym rat מצוי לא ירוץ מספיק כדי להגיע למצב כזה.
חוץ מזה,בכל הספרות שקראתי, הסכמה גורפת היא שאימוני אינטרוואלים בסגנון hiit או פרוטוקול טבאטה תורם יותר וחסכוני בזמן לאומת אירובי מתמשך רגיל.אני למשל עושה פרוטוקול טבאטה על מכשיר כבלים,ואני באמת מרגיש שזה יותר כיף מאירובי,חוסך זמן,ואני ממשיך לעבוד על שרירים בפלג גוף עליון גם 😃

@berdan לרוב משווים את ה hiit לפעילות בעצימות נמוכה 50-60% מאמץ שזה ריצה קלה/הליכה מהירה, כאשר מדברים על עצימות בינונית 75-80%0 או עצימות של 90% הנתונים פחות ברורים.
מה שבטוח שהאימפקט על הגוף מ hiit מאוד בעייתי בעיקר למי שלא מיומן בכך.
עיקר ההתלהבות מה hiit היא שמרגישים שזה 'מעייף'

ההשוואה בין hiit ל-liss צריכה להיעשות בהקשר לאימונים (התמונה הגדולה).
אין צורך להפגיז בhiit שאתה לא בכושר אירובי בכלל או\ו מתאמן בעצימות גבוהה בסמיכות.

* התאוששות אקטיבית - מעלה את פעילות המערכת הפרה-סימפתטית\מוריד את פעילות מערכת העצבים הסימפתטית (דבר שעוזר להעלות קיבולת עבודה והתאוששות שירדו כתוצאה מגרעון קלורי)
איך?

תורם רבות לבריאות הכללית שלך בנוסף.

Back
למעלה תחתית