הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגילי עזר בלינארית

בר פייגנברג

משתמש מתחיל
251
12
נק' מוניטין:
29
251
12
פורמה חדרה
התחלתי עכשיו לינארית במטרה מרכזית של כוח, כמובן, מאמין שמאזן בערך ניטרלי, לא ממש עובד על תזונה אבל אוכל מספיק חלבון(או לפחות מנסה).
בעיקר רציתי לדעת האם אני יכול להוסיף תרגילי עזר לידיים נגיד בלי לפגוע בכוח, בן 16, מ"ג בערך 80, משקלי עבודה: סקוואט-100, בנץ'-85, חתירה-מאמין שבערך 70, לא עבדתי על זה בתכנית האחרונה, פרס ודדליפט כנ"ל, מאמין ש-50 ולפחות 120 בהתאם.
"ההמלצה של ביל סטאר: 2 סטים של פשיטות גו ו-4 של כפיפות בטן לאימון A, 3 סטים של כפיפות בטן לאימון B, 3 סטים של מקבילים, 3 סטים של פשיטות מרפקים ו-3 סטים של כפיפות מרפקים לאימון C."
זה אומר בA שני סטים של פשיטות גו ו-4 של כפיפות בטן
בB 3 סטים של כפיפות בטן ו3 של מקבילים
ובC שלושה סטים של פשיטות מרפקים ו-3 סטים של כפיפות מרפקים?
ואם כן, מה הטווח חזרות בערך? וכפיפות בטן ופשיטת גו עם משקל?
תודה מראש:s29:

מה ההשכלה שלך? מה הניסיון שלך? לאן הגעת? את מי אימנת? לאילו הישגים הגיעו הספורטאים? מה המסקנות שלך לניסויים שלך?

אל תיקח את זה אישית, אבל אתה סתם זורק דברים לאוויר כי הם נשמעים לך יפים.
קרעת אותי, בחיי. אני מתאפק שלא לענות לגופו של אדם, כמו שאתה ענית.
וגם שלא לשחק אתך למי יש יותר גדול, שוב, כמוך. בשני המקרים אתה תפסיד.
בכל מקרה, לא בא לי לדון אתך יותר.

מה ההשכלה שלך? מה הניסיון שלך? לאן הגעת? את מי אימנת? לאילו הישגים הגיעו הספורטאים? מה המסקנות שלך לניסויים שלך?

אל תיקח את זה אישית, אבל אתה סתם זורק דברים לאוויר כי הם נשמעים לך יפים.
בינינו, לא כל אחד עם תעודה הוא בהכרח מאמן שמבין.. כך שלא הייתי מנפנף דווקא בקלף הזה.
הדברים שסטיץ' אומר אכן הגיוניים לרוב המקרים.
מה דעתך בנושא?
אבל בצורה מפורטת קצת יותר.

זהו נושא מעניין, שלרוב יש עליו הרבה סטיגמות.
יהיה נחמד לשמוע דעות משני צידי המתרס 😃

אתה שואל את מר תפר או את ביל סטאר? במקרה הראשון אין בכך הגיון כי הוא מצטט בערך את מה שמר סטאר כתב, ובמקרה השני אין בכך הגיון כי הבחור כבר לא עונה על שאלות, לפחות לא כאלה שנשאלות מהעולם הזה.

קרעת אותי, בחיי. אני מתאפק שלא לענות לגופו של אדם, כמו שאתה ענית.
וגם שלא לשחק אתך למי יש יותר גדול, שוב, כמוך. בשני המקרים אתה תפסיד.
בכל מקרה, לא בא לי לדון אתך יותר.
רק מציין שאתה כמו כבש הולך אחרי הכתוב בלי להתנסות בכלל. יש מספר מאמנים, מהמאוד מובילים בתחום הכוח והספורט בעולם, שמשתמשים בתרגילים מבודדים או בתנועות חד מפרקיות כחלק אינטגרלי ובלתי נפרד מתוכנית האימונים שלהם. אתה סתם שולל דרכים שונות, ועל סמך מה? על סמך כתוב, וחבל.

רק מציין שאתה כמו כבש הולך אחרי הכתוב בלי להתנסות בכלל. יש מספר מאמנים, מהמאוד מובילים בתחום הכוח והספורט בעולם, שמשתמשים בתרגילים מבודדים או בתנועות חד מפרקיות כחלק אינטגרלי ובלתי נפרד מתוכנית האימונים שלהם. אתה סתם שולל דרכים שונות, ועל סמך מה? על סמך כתוב, וחבל.
בלי להתנסות בכלל? לפי ממוצע הגילאים פה, רוב הסיכויים שאני פמפמתי בייספס כשאתה עוד למדת תושב"ע למבחני סיום בית ספר יסודי. בחרת לענות כמו שבחרת בתגובה ההיא, הדיון בינינו הסתיים.

בלי להתנסות בכלל? לפי ממוצע הגילאים פה, רוב הסיכויים שאני פמפמתי בייספס כשאתה עוד למדת תושב"ע למבחני סיום בית ספר יסודי. בחרת לענות כמו שבחרת בתגובה ההיא, הדיון בינינו הסתיים.
עכשיו גרמת לי להרגיש זקן.
😵

אני לא מנסה להתנצח, התגובה שלי הייתה מאוד שחצנית אבל די דרשת את זה. אני חושב שאני נמצא במעיוט של מאמנים שמרחיבים את האופקים מעבר לתורות הבסיסיות והמקובלות ומאפשרות לעוד דרכים שאולי אינן כה-פופולריות או מקובלות לקבל צאנס.

אני לא מעוניין לזלזל באף אחד ואם התגובה שלי הייתה שחצנית מדי, אז אני מתנצל מראש.

כבר אמרתי כמה פעמים, אני אחזור שוב אם דעתי מעניינת מישהו:
אני מאמין גדול בדברים שביל סטאר כתב במאמרים שלו. גם מניסיון, וגם מהיגיון. עד שלב מאד מתקדם, אף מתאמן לא צריך תרגילים מבודדים. הם לא עוזרים בכלום, הם מהווים סכנה לא קטנה לפציעה, והם מבזבזים את הזמן והאנרגיה של מתאמן. בשלב של טום, יש בסיס חזק של הגוף (מבחינת מפרקים, גידים ורצועות) שיעמוד בעומסים של לחיצה צרפתית, וגם יש בכלל סיבה לחזק נקודתית את הטרייספס, בין אם מנקודת מבט של בילדר (פרופורציות), ובין אם של ליפטר (נקודות חולשה בלחיצות). כנ"ל כמובן לכל שריר ותרגיל מבודד אחר. לרוב מוחלט של האוכלוסיה - אין טעם ויש רק פוטנציאל לנזק.

תרגילים מבודדים זה אכן בזבוז זמן, אבל למה נראה לך שהם מהווים סכנה גדולה מבחינת פציעות?

תרגילים מבודדים זה אכן בזבוז זמן, אבל למה נראה לך שהם מהווים סכנה גדולה מבחינת פציעות?
תשאל את ביל סטאר, מה אני מבין. את מי אימנתי, לאן הגיעו הספורטאים שלי, איזה ניסיון בכלל יש לי.

לא זוכר שביל סטאר טען דבר כזה.
עוד פעם תחרות ציטוטים מהמאמרים של ביל סטאר? יאללה.
לחיצות צרפתיות מוסיפות לחץ עצום על המרפקים שלכם; אולי אתלטים מתקדמים יוכלו לעשות את זה ולא להפגע, אבל לא מתחילים.

מה יש לך להגיד על זה שהייתי עושה במשך תקופה ארוכה רק תרגילי בסיס כמו בנץ' פרס, פרס, מתח ומקבילים (ולא במשקלי ילדות באף אחד מהם, במתח ובמקבילים שכביכול אמורים לתת ידיים גדולות אפילו רחוק מאוד מזה), ורק כשהתחלתי לבצע תרגילים מבודדים לידיים הן התחילו לגדול באמת?

מה יש לך להגיד על זה שהייתי עושה במשך תקופה ארוכה רק תרגילי בסיס כמו בנץ' פרס, פרס, מתח ומקבילים (ולא במשקלי ילדות באף אחד מהם, במתח ובמקבילים שכביכול אמורים לתת ידיים גדולות אפילו רחוק מאוד מזה), ורק כשהתחלתי לבצע תרגילים מבודדים לידיים הן התחילו לגדול באמת?
אתה מבין שמדגם בגודל 1 לא בדיוק מייצג משהו? אתה מבין שאלף משתנים אחרים יכלו להשפיע על התוצאה הזאת? ומה אם אני אגיד שרק כשהפסקתי לפמפם הידיים גדלו, זה מוכיח משהו?

עוד פעם תחרות ציטוטים מהמאמרים של ביל סטאר? יאללה.

אני מתקשה להאמין שזה מאמר אמיתי של ביל סטאר, כי ביל סטאר לא כתב שום דבר באינטרנט, אף פעם. אבל גם אם נניח שזה נכון, זו טענה לגבי תרגיל ספציפי.

אתה מבין שמדגם בגודל 1 לא בדיוק מייצג משהו? אתה מבין שאלף משתנים אחרים יכלו להשפיע על התוצאה הזאת? ומה אם אני אגיד שרק כשהפסקתי לפמפם הידיים גדלו, זה מוכיח משהו?

לא, זה לא מוכיח כלום, וזאת בדיוק הנקודה. זה רק שולל את הטענה שלך של "עד שלב מאוד מתקדם, אף מתאמן לא צריך תרגילים מבודדים".
אם אתה חושב שהמדגם הוא בגודל 1 אתה טועה ובגדול.

אני מתקשה להאמין שזה מאמר אמיתי של ביל סטאר, כי ביל סטאר לא כתב שום דבר באינטרנט, אף פעם. אבל גם אם נניח שזה נכון, זו טענה לגבי תרגיל ספציפי.
אל תתקשה, זה מהמאמר שלו "כך תשיגו ידיים גדולות". הוא דיבר על תרגילי ידיים באופן כללי:
בעיה נוספת שמתעוררת אצל אלה שמתרכזים רק באימוני ידיים היא, שאנשים אלו משקיעים בידיים יותר מדי עבודה ספציפית, וברוב המקרים עושים זאת לפני שנבנה להם בכלל בסיס גופני חזק על מנת שיוכלו להתמודד עם לחץ המופעל על שרירים, גידים ורצועות. מכך נובעים כאבי מרפק, או כתפיים, או שניהם, כתוצאה מאימון יתר.
לשני החבר'ה ההיפותטים במאמר הוא המליץ להפסיק לגמרי עם בידודים, וזה נכון לכל מתאמן מתחיל או בינוני. ראית תרגילי בידוד ב-SS, בטקסס או בליניארית המקורית?
לא, זה לא מוכיח כלום, וזאת בדיוק הנקודה. זה רק שולל את הטענה שלך של "עד שלב מאוד מתקדם, אף מתאמן לא צריך תרגילים מבודדים".
אם אתה חושב שהמדגם הוא בגודל 1 אתה טועה ובגדול.
דיברת על עצמך, זה מדגם בגודל של 1, אלא אם התרבית לאחרונה ולא סיפרת לנו. גם המדגם שלי מייצג יותר מאשר אותי, תהיה בטוח.
ולא שללת שום טענה שלי. אם לא הבנת, אמרתי שיש מספיק משתנים אחרים שיכלו להשפיע על העובדה שגדלת דווקא עם המבודדים, אם זה תזונה אחרת, עומס שהפחתת או הגברת בצורה תתאים לך, וכדומה.

לדעתי, המורכבים עושים את העבודה עבור רוב מוחלט של המתאמנים, וכמו שאני לא רואה סיבה לבודד את הגב או החזה, כך גם לא את הבייספס או הטרייספס, שממילא עובדים בלחיצות ובמשיכות. זאת הדעה שלי, היא מבוססת על הניסיון שלי, על ההיגיון שלי, ועל דעות של מאמנים גדולים ממני. אמרתי אותה מספיק פעמים, מי שהשתכנע השתכנע, מי שלא לא. אין לי מה להוסיף יותר.

אל תתקשה, זה מהמאמר שלו "כך תשיגו ידיים גדולות". הוא דיבר על תרגילי ידיים באופן כללי:

אני יודע. ועדיין אני מתקשה להאמין שזה באמת של ביל סטאר. איך בדיוק זה הגיע לאינטרנט?

וכל זה עדיין לא עונה על השאלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית