הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגילי עזר בלינארית

בר פייגנברג

משתמש מתחיל
251
12
נק' מוניטין:
29
251
12
פורמה חדרה
התחלתי עכשיו לינארית במטרה מרכזית של כוח, כמובן, מאמין שמאזן בערך ניטרלי, לא ממש עובד על תזונה אבל אוכל מספיק חלבון(או לפחות מנסה).
בעיקר רציתי לדעת האם אני יכול להוסיף תרגילי עזר לידיים נגיד בלי לפגוע בכוח, בן 16, מ"ג בערך 80, משקלי עבודה: סקוואט-100, בנץ'-85, חתירה-מאמין שבערך 70, לא עבדתי על זה בתכנית האחרונה, פרס ודדליפט כנ"ל, מאמין ש-50 ולפחות 120 בהתאם.
"ההמלצה של ביל סטאר: 2 סטים של פשיטות גו ו-4 של כפיפות בטן לאימון A, 3 סטים של כפיפות בטן לאימון B, 3 סטים של מקבילים, 3 סטים של פשיטות מרפקים ו-3 סטים של כפיפות מרפקים לאימון C."
זה אומר בA שני סטים של פשיטות גו ו-4 של כפיפות בטן
בB 3 סטים של כפיפות בטן ו3 של מקבילים
ובC שלושה סטים של פשיטות מרפקים ו-3 סטים של כפיפות מרפקים?
ואם כן, מה הטווח חזרות בערך? וכפיפות בטן ופשיטת גו עם משקל?
תודה מראש:s29:

דיברת על עצמך, זה מדגם בגודל של 1, אלא אם התרבית לאחרונה ולא סיפרת לנו. גם המדגם שלי מייצג יותר מאשר אותי, תהיה בטוח.
ולא שללת שום טענה שלי. אם לא הבנת, אמרתי שיש מספיק משתנים אחרים שיכלו להשפיע על העובדה שגדלת דווקא עם המבודדים, אם זה תזונה אחרת, עומס שהפחתת או הגברת בצורה תתאים לך, וכדומה.

לדעתי, המורכבים עושים את העבודה עבור רוב מוחלט של המתאמנים, וכמו שאני לא רואה סיבה לבודד את הגב או החזה, כך גם לא את הבייספס או הטרייספס, שממילא עובדים בלחיצות ובמשיכות. זאת הדעה שלי, היא מבוססת על הניסיון שלי, על ההיגיון שלי, ועל דעות של מאמנים גדולים ממני. אמרתי אותה מספיק פעמים, מי שהשתכנע השתכנע, מי שלא לא. אין לי מה להוסיף יותר.

דיברתי על עצמי והתכוונתי לכך שאני ממש לא היחיד. כמו שאתה לא היחיד שמדווח ההפך.
נכון, יש משתנים אחרים שיכלו להשפיע, ואני לא יכול להוכיח את זה בשום צורה, אבל אני מרגיש שזה לא הם שהשפיעו על התוצאה, והחלק הארי היה דווקא הוספת תרגילים מבודדים.
בסופו של דבר, זאת באמת הדעה שלך (ושל מאמנים גדולים ממך), כמו שלי יש את הדעה שלי (ושל מאמנים גדולים ממני). אין שום דבר רע בזה.
הרע בעיניי הוא להצהיר ש"אף מתאמן לא צריך תרגילים מבודדים" בלי שום ביסוס אמיתי על גבי הפורום. אני לא יודע ממתי אתה גולש פה, אבל מתחילת דרכו של הפורום ועד יחסית לא מזמן, זאת הייתה הדעה הרווחת פה והיא פומפמה בלי הפסקה, מה שהוביל לזה שילדים השתכנעו שהיא תורה מסיני ומצאו את עצמם עם מראה לא מאוזן בכלל, לחיצות חלשות להחריד והיום אתה רואה אותם נותנים סקוואט ודדליפט של פעמיים משקל גוף ויותר, ובנץ' של 80 קילו (כמובן שחלקם עדיין לא מוכנים לבלוע את הגאווה ה so called ליפטרית שלהם, אבל זה יקרה מתישהו בעתיד, כמו שלי זה קרה, וחלקם כבר מפמפמים ידיים יפה מאוד).

אל תתקשה, זה מהמאמר שלו "כך תשיגו ידיים גדולות". הוא דיבר על תרגילי ידיים באופן כללי:

לשני החבר'ה ההיפותטים במאמר הוא המליץ להפסיק לגמרי עם בידודים, וזה נכון לכל מתאמן מתחיל או בינוני. ראית תרגילי בידוד ב-SS, בטקסס או בליניארית המקורית?

דיברת על עצמך, זה מדגם בגודל של 1, אלא אם התרבית לאחרונה ולא סיפרת לנו. גם המדגם שלי מייצג יותר מאשר אותי, תהיה בטוח.
ולא שללת שום טענה שלי. אם לא הבנת, אמרתי שיש מספיק משתנים אחרים שיכלו להשפיע על העובדה שגדלת דווקא עם המבודדים, אם זה תזונה אחרת, עומס שהפחתת או הגברת בצורה תתאים לך, וכדומה.

לדעתי, המורכבים עושים את העבודה עבור רוב מוחלט של המתאמנים, וכמו שאני לא רואה סיבה לבודד את הגב או החזה, כך גם לא את הבייספס או הטרייספס, שממילא עובדים בלחיצות ובמשיכות. זאת הדעה שלי, היא מבוססת על הניסיון שלי, על ההיגיון שלי, ועל דעות של מאמנים גדולים ממני. אמרתי אותה מספיק פעמים, מי שהשתכנע השתכנע, מי שלא לא. אין לי מה להוסיף יותר.
העניין הוא לא "לעשות את העבודה" אלא לעשות אותה בצורה הטובה ביותר. אני מכיר את ה"מאמר", שהוא בעצם יותר כמו סיפור ובשום מקום בו לא רשום שהתרגילים המבודדים מיותרים ושכדאי לוותר עליהם לחלוטין...
בתגובה הקודמת הגשת את הדיעה הפרטית שלך באופן כ"כ לא מסוייג שנדמה שמדובר במשפט מתמטי. בסופו של דבר, מתאמן צריך לבצע את שיגרת האימון שהוא מוצא כמתאימה ביותר וישנם די והותר סיבות לביצוע תרגילים מבודדים. אין כאן ויכוח על החשיבות והיעילות של תרגילי הבסיס בפרט או של תרגילים מורכבים באופן כללי.
בנוגע לפציעות, אני לגמרי לא משוכנע שהסיכוי לפציעה מתרגיל מבודד גבוה יותר ככלל אלא שהדבר תלוי בביצוע ובהתאמות שמבצעים כשניגשים לתרגיל מבודד.

בסופו של דבר, זאת באמת הדעה שלך (ושל מאמנים גדולים ממך), כמו שלי יש את הדעה שלי (ושל מאמנים גדולים ממני). אין שום דבר רע בזה.
הרע בעיניי הוא להצהיר ש"אף מתאמן לא צריך תרגילים מבודדים" בלי שום ביסוס אמיתי על גבי הפורום. אני לא יודע ממתי אתה גולש פה, אבל מתחילת דרכו של הפורום ועד יחסית לא מזמן, זאת הייתה הדעה הרווחת פה והיא פומפמה בלי הפסקה, מה שהוביל לזה שילדים השתכנעו שהיא תורה מסיני ומצאו את עצמם עם מראה לא מאוזן בכלל, לחיצות חלשות להחריד והיום אתה רואה אותם נותנים סקוואט ודדליפט של פעמיים משקל גוף ויותר, ובנץ' של 80 קילו (כמובן שחלקם עדיין לא מוכנים לבלוע את הגאווה ה so called ליפטרית שלהם, אבל זה יקרה מתישהו בעתיד, כמו שלי זה קרה, וחלקם כבר מפמפמים ידיים יפה מאוד).
לא אמרתי שאסור להוסיף נפח ללחיצות ולמשיכות, להפך. וגם אני לא בדיוק משוגע על היחס שיש לאנשים בין הדדליפט והסקוואט לחלק גוף עליון שלהם. זה לא קשור למבודדים. נפח אפשר להוסיף בכיף במורכבים.
בתגובה הקודמת הגשת את הדיעה הפרטית שלך באופן כ"כ לא מסוייג שנדמה שמדובר במשפט מתמטי. בסופו של דבר, מתאמן צריך לבצע את שיגרת האימון שהוא מוצא כמתאימה ביותר וישנם די והותר סיבות לביצוע תרגילים מבודדים. אין כאן ויכוח על החשיבות והיעילות של תרגילי הבסיס בפרט או של תרגילים מורכבים באופן כללי
אין משפטים מתמטיים באימונים, אין שום מחקר בנושא ששווה את הנייר שעליו הוא רשום. הכל ענין של דעות ושל ניסיון, והתעייפתי לרשום "לדעתי" בתחילת כל משפט. מעכשיו, ובעצם ממזמן, כולם צריכים לדעת שכשאני כותב משהו הוא תמיד דעתי.
ולגבי "מוצא כמתאימה ביותר" - ראיתי די והותר אנשים שמתאמנים כפי שהם מוצאים לנכון, ולא מתקדמים ולו מילימטר. כל הויכוח שלנו הוא על מה באמת מתאים ביותר, ואני לא חושב שזה אינדיבידואלי כמו שאנשים מנסים להציג את זה. לדעתי - למתאמן מתחיל-בינוני אין שום סיבה לפמפם שום תרגיל מבודד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית