הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה סיום תקופת מסה שלי

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך
@Ofek Malka לדעתי מסה מלוכלכת מתאימה למתאמן אחרי השלב ההתחלתי, לדוגמא, כדי לקדם את הסקווט מ 100 ל 140 כנראה ששווה לעשות מסה מלוכלכת. בעיקר כי זה מתאמן שכבר יודע לאכול ולהתאמן.
מתאמן מתחיל לגמרי יכול להסתפק במאזן קלורי חיובי קטן יותר כדי להתקדם.
בדיוק מה שאמרתי במילים אחרות כדי לתת מסה מלוכלכת איכותית שהיחס לטובת השריר יהיה גבוהה צריך לדעת להתאמן ברמה גבוהה שדרך אגב גם מתאמנים ותיקים של עשרות שנים לא יודעים להתאמן בנפח כזה,רוב מי שמורגל להתאמן בכאלה נפחים אלה סייקליסטים

@Ofek Malka לדעתי מסה מלוכלכת מתאימה למתאמן אחרי השלב ההתחלתי, לדוגמא, כדי לקדם את הסקווט מ 100 ל 140 כנראה ששווה לעשות מסה מלוכלכת. בעיקר כי זה מתאמן שכבר יודע לאכול ולהתאמן.
מתאמן מתחיל לגמרי יכול להסתפק במאזן קלורי חיובי קטן יותר כדי להתקדם.

בדיוק להפך. מתאמן מתחיל גדל בקצב הרבה יותר גבוה וצריך להיות בפלוס גבוה יותר. מי שכבר פחות או יותר על משקל גוף נורמלי יכול להשאר בפלוס קטן. ו-100 סקוואט זה עדיין מתחיל לגבר ממוצע.

אני חושב שזה דבילי לעשות דבר כזה אלא אם כן המטרה היחידה שלך זה להיות פאוורליפטר שמן.
גם אני הגעתי לאחוזי שומן גבוהים, פחות משלך אבל גבוהים, ואני כרגע עם עור עודף.
דבילי...
הגזמת קצת (הרבה)... אחוז השומן גבוה והמראה בסוף המסה לא כ"כ נקי, אבל זה זמני, לא נורא בכלל וברגע שיתפנו נוזלים (מה שיתרחש מיד בפתיחת החיטוב), יראה אפילו טוב יותר.
1.70 86KG אולי זה נראה מהתמונות שאני רק שמן משום מה לא רואים גם את השרירים.

בנוגע למשקלים - היום אני עושה אימון עצימות אחרון אז כשאעשה אותו - אעדכן.

סקוואט 110KG ל-5
בנץ' 97.5KG ל-5
דדליפט 150KG ל-5
פרס 60KG ל-5(62.5KG ל-3)

צפה בקובץ המצורף 25382 צפה בקובץ המצורף 25383 צפה בקובץ המצורף 25385
עדיף היה להתמיד במסה עד הנקודה שאליה הגעת, בשלב הזה רק כך מתחזקים.
לא הייתי מתכסח עם גירעון קלורי רצחני, חיטוב יהיה הרבה יותר קל ונוח והתוצאות (במראה) יגיעו מהר מאוד. יהיה חבל לאבד מסת שריר וכח בצורה מוגזמת. בהצלחה... 👏

בדיוק להפך. מתאמן מתחיל גדל בקצב הרבה יותר גבוה וצריך להיות בפלוס גבוה יותר. מי שכבר פחות או יותר על משקל גוף נורמלי יכול להשאר בפלוס קטן. ו-100 סקוואט זה עדיין מתחיל לגבר ממוצע.
אני לא יודע איך להגדיר זאת במדויק, אבל לדעתי ככל שהמתאמן פחות מנוסה יש פער בין תחושת המאמץ לעומס ה'אמיתי'. לכן גם אם המתאמן מרגיש שהיה לו נורא קשה, בפועל ההתאוששות קלה יחסית ואין צורך בכמות קלוריות גדולה.
אני חושב שרואים את זה בתגובות לסרטונים בסגנון 'היה לך קל'

אני לא יודע איך להגדיר זאת במדויק, אבל לדעתי ככל שהמתאמן פחות מנוסה יש פער בין תחושת המאמץ לעומס ה'אמיתי'. לכן גם אם המתאמן מרגיש שהיה לו נורא קשה, בפועל ההתאוששות קלה יחסית ואין צורך בכמות קלוריות גדולה.
מה שתיארת קורה בדרך כלל דווקא בקרב מתאמנים מתקדמים.

המאמץ לא רלוונטי, ההתקדמות הכי מהירה וגם הגדילה. ההרגשה שאתה מדבר עליה יכולה להיות נכונה במשך תקופה קצרה מאוד (פחות מחודש) אם הכל נעשה נכון.

@Tom @coldfire מכיוון שיש לכם הרבה יותר נסיון ממני ובטח יותר קילוגרמים על המוט. אני אקבל את דעתכם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית