הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בחירת מאכלים להרכבת התפריט

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
שאלות מודגשות
רציתי לשאול כמה דברים עקרוניים לפני הרכבת התפריט.
בן 18, שוקל 62.5(172), רוצה באזור ה250 מעל הניטרלי, אפילו 200.
חשוב לי להדגיש, את התפריט אבנה לבד-רק אשמח להבין איזה מאכלים מומלצים, ומה עדיף
*אין לי גיינר או אבקות, בעיקר בגלל תקציב.בנוסף הבנתי מאנשים שאף על פי העובדה שאין שום נזק באבקות חלבון, עדיף לקבל את החלבון מאוכל רגיל(יש סיבה?)
זה מה שאני רוצה שירכיב את התפריט שלי, אשמח להצעות נוספות+שתגידו איזה פחמימות עדיפות:

חלבונים:
קופסאת טונה(הבנתי שאפשר עד 3 בשבוע, כי אחרת הכמויות כספית מוגזמות.. זה נכון?)
חזה עוף
לבבות?(איך זה במחיר\קלוריות\חלבון\ערכים לעומת בשרים אחרים?)
בשר נוסף?(בקר? כבד?)
2 ביצים ביום(יותר מידי ביצים, או שאין עם זה בעיה?)
סלמון(בעיקר בגלל האומגה 3, זה קריטי? המחירים פשוט בשמיים..)
דגים נוספים(יש המלצה? וכמה ימים לאכול דגים וכמה בשר, גם יעזור..)
מוצרי חלב

שומנים:
אבוקדו
טחינה
אגוזים(יש המלצה למה עדיף? יש הבדל משמעותי?)
גבינה צהובה
מיונז(עד כמה זה נורא אם פעם בכמה ימים אוכל איזו כף?)
שמן זית(שם טיפה בסלט,מטגן חזה עוף או חביתה, שם על בטטה ותפוחי אדמה..)

פחמימות
אשמח לדירוג מה עדיף, ומה כדאי בכלל לא לכלול:
אורז מלא\לבן(עד כמה ההבדל משמעותי?)
בטטה
תפוחי אדמה
פסטה מלאה(?)\רגילה
כוסמת
קינואה
קוואקר כמובן
ירקות(לספור אותם בכלל? אני נוטה לאכול די הרבה ביום, באזור ה4 מלפפונים, 2 גזרים, 2 עגבניות,3 קולורבי וגמבה)
פירות(עד כמה מותר? נחשב לבעייתי כמו ממתקים?)

-בנוסף, האם להכניס את הציטים מראש לתפריט, או פשוט לקבוע שמתי ש"אני לא יוכל יותר" , באופן ספונטני אבחר משהו?
-וכמה ציטים, ובאיזה גודל סביר להכניס? קשה לי לדעת אם עדיף פעמיים בשבוע אורז לבן, או פעם בשבוע כדור גלידה.. כלומר עדיף מידי פעם לבחור פחמימות פחות מורכבות(נגיד פעמיים בשבוע פיתה לבנה) במקום איזה פסק זמן אחד?
-ואני זוכר מהתפריט הקודם שלי, שהסתיים שבמשך חצי שנה כל יום אכלתי אורז מלא עם חזה עוף, ופשוט נמאס לי.. יש עצות איך לגוון, כי קשה לבנות 5 תפריטים שונים.. נגיד אני מחליף אורז עם חזה עוף לבולונז, פתאום יהיה לי עודף בפחמימות, פחות חלבון.. ואז אצטרך לשנות הכל לא?
-בנוסף, אם באופן "פתאומי" אחליט ללכת לשחק טניס עם חברים, איך אדע מה להוסיף לתפריט? הרי זה היה לא מתוכנן, מה גם שאני לא בטוח כמה קלוריות שרפתי(באיזו עצימות שיחקתי, כמה רצתי וכמה ישבנו ודיברנו..) לכן נשמע לי מאוד בעייתי "לקלוע" ל250 קלוריות- זאת לעומת מצב שאוכלים לפי תחושה, ואז אתה יודע כמה אכלת "מעבר למה שהגוף ביקש"
-ודבר אחרון, במידה ואני ביום מסוים אוכל קצת יותר, יום אחר קצת פחות, זה קריטי? בטוח יהיו ימים שאהיה יותר ופחות רעב

תודה מראש, איתי.

נערך לאחרונה:
קופסאת טונה(הבנתי שאפשר עד 3 בשבוע, כי אחרת הכמויות כספית מוגזמות.. זה נכון?)
ממה שאני קראתי שאין עם זה בעיה עם הטונה שבארץ, אבל בוא נחכה לתשובה יותר ודאית.
לבבות?(איך זה במחיר\קלוריות\חלבון\ערכים לעומת בשרים אחרים?)
לבבות עוף? מחיר דומה לחזה עוף, ערכים גם דומים (נראה לי 20 ומשהו חלבון ו-6 שומן ל 100 גרם), אני מאוד אוהב.
בשר נוסף?(בקר? כבד?)
בקר זה טוב, יש חלקים שונים עם כמויות מאוד שונות של שומן אז מה שאתה לוקח תבדוק במחשבוני תזונה את הערכים. אני בדרך כלל לוקח מה שבמבצע 😃 כבד בקר גם סבבה לגוון, הרבה חלבון, מעט שומן, עשיר בברזל. בשרים אחרים - פרגיות, הודו אם אתה אוהב גם זורם טוב, ערכים דומים לעוף.
2 ביצים ביום(יותר מידי ביצים, או שאין עם זה בעיה?)
עם 2 ביצים אין שום בעיה, גם עם יותר. אני מניח שאתה שואל בגלל כולסטרול, אז היום ידוע שכולסטרול בתזונה הוא ממש לא כמו שחשבו פעם, ומחלות לב לא נגרמות ממנו. עכשיו אני לא הייתי הולך לקיצוניות לכיוון שני של לאכול 20 ביצים ועוד מלא מאכלים עם כולסטרול גבוה, אבל כמה ביצים ובשר בקר ביום זה בסדר.
סלמון(בעיקר בגלל האומגה 3, זה קריטי? המחירים פשוט בשמיים..)
אם אתה רוצה לאכול סלמון רק בשביל האומגה 3 אז הייתי מציע לקנות כדורי אומגה 3, זה ייצא לך הרבה יותר זול.
מיונז(עד כמה זה נורא אם פעם בכמה ימים אוכל איזו כף?)
אני לא חושב שכף פעם בכמה ימים זה נורא, באופן כללי לא הייתי מתבסס על מיונז כמקור שומן טוב.
בנוסף למקורת שומן שאמרת הייתי מוסיף עוד שומן מהחי, שזה ביצים (כבר יש בתפריט שלך), בשר שמן (בהתאם לערכי שומן הרצויים כמובן) מוצרי חלב (נגיד גבנ"צ, גבינה לבנה 5% וכו).
לגבי זה שהתפריט יימאס עליך, אז אתה יכול לעשות חלופות, למשל יש לך אורז עם חזה עוף, תחליף את זה ביום מסויים בפרגית עם כוסמת בכמויות שייתנו לך אותם ערכים של חלבון ופחמימה (בפרגית יש קצת יותר שומן אז תוריד קצת מארוחה אחרת במשך היום)

• פותח/ת השרשור
ממה שאני קראתי שאין עם זה בעיה עם הטונה שבארץ, אבל בוא נחכה לתשובה יותר ודאית.

לבבות עוף? מחיר דומה לחזה עוף, ערכים גם דומים (נראה לי 20 ומשהו חלבון ו-6 שומן ל 100 גרם), אני מאוד אוהב.

בקר זה טוב, יש חלקים שונים עם כמויות מאוד שונות של שומן אז מה שאתה לוקח תבדוק במחשבוני תזונה את הערכים. אני בדרך כלל לוקח מה שבמבצע 😃 כבד בקר גם סבבה לגוון, הרבה חלבון, מעט שומן, עשיר בברזל. בשרים אחרים - פרגיות, הודו אם אתה אוהב גם זורם טוב, ערכים דומים לעוף.

עם 2 ביצים אין שום בעיה, גם עם יותר. אני מניח שאתה שואל בגלל כולסטרול, אז היום ידוע שכולסטרול בתזונה הוא ממש לא כמו שחשבו פעם, ומחלות לב לא נגרמות ממנו. עכשיו אני לא הייתי הולך לקיצוניות לכיוון שני של לאכול 20 ביצים ועוד מלא מאכלים עם כולסטרול גבוה, אבל כמה ביצים ובשר בקר ביום זה בסדר.

אם אתה רוצה לאכול סלמון רק בשביל האומגה 3 אז הייתי מציע לקנות כדורי אומגה 3, זה ייצא לך הרבה יותר זול.

אני לא חושב שכף פעם בכמה ימים זה נורא, באופן כללי לא הייתי מתבסס על מיונז כמקור שומן טוב.
בנוסף למקורת שומן שאמרת הייתי מוסיף עוד שומן מהחי, שזה ביצים (כבר יש בתפריט שלך), בשר שמן (בהתאם לערכי שומן הרצויים כמובן) מוצרי חלב (נגיד גבנ"צ, גבינה לבנה 5% וכו).
לגבי זה שהתפריט יימאס עליך, אז אתה יכול לעשות חלופות, למשל יש לך אורז עם חזה עוף, תחליף את זה ביום מסויים בפרגית עם כוסמת בכמויות שייתנו לך אותם ערכים של חלבון ופחמימה (בפרגית יש קצת יותר שומן אז תוריד קצת מארוחה אחרת במשך היום)
ממש תודה על התגובה המושקעת והמהירה !
מספר שאלות נוספות רק 😃
1.ציטים-לקבוע מראש "ציטים" בשבילי\מספר ימים קבוע עד לציט, או שפשוט באופן ספונטני?
2.יש המלצה לדגים, וכמה מהם בשבוע לעומת הבשר?
3.עד כמה חשוב זה לאכול פחמימות מורכבות?

1.ציטים-לקבוע מראש "ציטים" בשבילי\מספר ימים קבוע עד לציט, או שפשוט באופן ספונטני?
לדעתי עדיף שיהיה לך צ'יט ביום קבוע, ותשתדל להכניס את זה בהתאם לערכים בתפריט.
2.יש המלצה לדגים, וכמה מהם בשבוע לעומת הבשר?
אני לא ממש יודע, נראה לי כל עוד זה מסתדר לך עם הערכים בסוף יום אז אין המלצה מסויימת. אני שונא דגים אז אין לי את הדילמה הזאת 😃
3.עד כמה חשוב זה לאכול פחמימות מורכבות?
ממה שראיתי יש דעות חלוקות בנושא. יש שממליצים לאכול פחמימות מורכבות תמיד ויש שאומרים שאם אין סכרת אז זה לא משנה והעיקר כמות הפחמימות שאתה מגיע אליה בסוף יום. מה מהם נכון קשה לי להגיד, נחכה לתגובות של יותר מבינים בנושא. אני אישית מעדיף לאכול דברים כמו כוסמת, שיבולת שועל ואורז, מהסיבה שראיתי שזה משאיר אותי שבע ליותר זמן מאשר למשל לחם לבן או דברים מתוקים, וגם קוסקוס או פסטה בד"כ משאיר אותי שבע פחות זמן (בכמויות שנותנות אותו ערך של פחמימה כמו ש"ש, כוסמת או אורז אני מתכון). אני לא בטוח כמה פשוטה וכמה מורכבת כל פחמימה אבל זה התחושה שלי. לתקופת מסה אולי ההפך, עדיף לאכול משהו שאחריו אתה לא נשאר מלא הרבה זמן.

• פותח/ת השרשור
אשמח לעוד תגובות 😃

@yujinius צודק בכל מילה (כרגיל).
תרכיב תפריט עם חלבון 1.8 גרם לקילו מ"ג ממקורות מגוונים, שומן 1 גרם לקילו מ"ג כשהעיקר מגיע משמן זית, טחינה, אבוקדו ושומן מן החי, הרבה ירקות (כמו שאתה אוכל זה מצוין), מעט פירות, תרפד בפחמימות כשעדיף מורכבות אבל גם גלידה לא תהרוג אותך (אני עד). עזוב אותך מצ'יטים, תשלב כל מאכל שאתה רוצה בתוך הערכיים היומיים.

תרכיב תפריט עם חלבון 1.8 גרם לקילו מ"ג ממקורות מגוונים, שומן 1 גרם לקילו מ"ג כשהעיקר מגיע משמן זית, טחינה, אבוקדו ושומן מן החי, הרבה ירקות (כמו שאתה אוכל זה מצוין), מעט פירות, תרפד בפחמימות כשעדיף מורכבות אבל גם גלידה לא תהרוג אותך (אני עד). עזוב אותך מצ'יטים, תשלב כל מאכל שאתה רוצה בתוך הערכיים היומיים.
עדיף שהוא יעשה צ'יט אחת לשבוע/שבועיים מאשר שיאכל כל יום בתפריט מה שהוא רוצה ושישלב אותם בערכים היומיים

עדיף שהוא יעשה צ'יט אחת לשבוע/שבועיים מאשר שיאכל כל יום בתפריט מה שהוא רוצה ושישלב אותם בערכים היומיים
וזה למה? מה הבעיה לאכול פיצה כל יום ולספור אותה כפחמימה, שומן וחלבון?

אני לא בטוח כמה פשוטה וכמה מורכבת כל פחמימה
זאת לא המורכבוּת שמשנה אלא הערך הגליקמי. התופעה שאתה מתאר של שובע לזמן ארוך יותר נובעת מכך שאכילת פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה גורמת לתגובה אינסולינית חריפה(1) שבעקבותיה הסוכר עלול לרדת יותר מדי בתהליך שמזכיר תנועת מטוטלת (מרוסנת, אם רוצים לדקדק), ומחסור בסוכר בדם הוא אחד הגורמים להרגשת רעב. ממדגם אקראי של אנשים מסביבי אני לומד שזה לא משהו אוניברסלי, יש כאלה שדווקא מזונות אג"גיים משביעים אותם לזמן ארוך, השד יודע איך ולמה.

צריכה גבוהה של מזונות אג"גיים נחשבת כגורם סיכון לפיתוח תנגודת אינסולין וסוכרת סוג 2, אבל אין קוצנסוס בעניין.
(1) התגובה נקבעת לפי רמת הסוכר ולא מתחשבת בנגזרת שלה, כלומר גם כשהסוכר הגבוה כבר מתחיל לרדת הלבלב לא אומר לעצמו "הו, יופי, הסוכר יורד ואפשר להפסיק להשפריץ אינסולין לדם" אלא ממשיך לפעול כמו שכתוב לו בהוראות ההפעלה: "הסוכר גבוה, נא לייצר אינסולין".
מה הבעיה לאכול פיצה כל יום
אגב, פיצה היא מזון לא רע מבחינת הערך הגליקמי בזכות השומן והחלבון שמורידים אותו. עכשיו כשגם הגבינה מתחילה לזכות ברהביליטציה זה מזון עוד יותר אטרקטיבי לאוכלי פחמימות.

(1) התגובה נקבעת לפי רמת הסוכר ולא מתחשבת בנגזרת שלה, כלומר גם כשהסוכר הגבוה כבר מתחיל לרדת הלבלב לא אומר לעצמו "הו, יופי, הסוכר יורד ואפשר להפסיק להשפריץ אינסולין לדם" אלא ממשיך לפעול כמו שכתוב לו בהוראות ההפעלה: "הסוכר גבוה, נא לייצר אינסולין".
תודה, זה משהו שמבהיר לי כמה דברים 😃

• פותח/ת השרשור
זאת לא המורכבוּת שמשנה אלא הערך הגליקמי. התופעה שאתה מתאר של שובע לזמן ארוך יותר נובעת מכך שאכילת פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה גורמת לתגובה אינסולינית חריפה(1) שבעקבותיה הסוכר עלול לרדת יותר מדי בתהליך שמזכיר תנועת מטוטלת (מרוסנת, אם רוצים לדקדק), ומחסור בסוכר בדם הוא אחד הגורמים להרגשת רעב. ממדגם אקראי של אנשים מסביבי אני לומד שזה לא משהו אוניברסלי, יש כאלה שדווקא מזונות אג"גיים משביעים אותם לזמן ארוך, השד יודע איך ולמה.

צריכה גבוהה של מזונות אג"גיים נחשבת כגורם סיכון לפיתוח תנגודת אינסולין וסוכרת סוג 2, אבל אין קוצנסוס בעניין.

אגב, פיצה היא מזון לא רע מבחינת הערך הגליקמי בזכות השומן והחלבון שמורידים אותו. עכשיו כשגם הגבינה מתחילה לזכות ברהביליטציה זה מזון עוד יותר אטרקטיבי לאוכלי פחמימות.
תודה, זה משהו שמבהיר לי כמה דברים 😃

ראשית , תודה לכולכם על התגובות.
מבחינת גיוון, אין בעיה לצרוך פחמימות רבות מירקות? כי מבחינתי עוד קצת סלט יגיע למצב שאחליף קערת אורז בזה... השאלה אם עדין מקבלים אנרגיה מירקות, כמו שמפחמימות אחרות-או שמכיוון שיש תאית(אם הבנתי נכון כשקראתי על הנושא) , אז הרבה אנרגיה מתבזבזת על תהליך העיכול של הירקות, ואז בעצם לא אקבל את האנרגיה הדרושה מהאוכל...

בנוסף, אין ספק שאין לי בעיה מבחינת הרעב. אני בכיף יכול לאכול מאכלים שלא ישביעו לאורך זמן כל כך ארוך, כי אני בד"כ לא רעב.
זו הסיבה היחידה לא לאכול מאכלים שהם עם אג"ג? התרגלתי לאורז מלא, לחם מלא-בלי קולות ומתוקים, כי האמנתי שזה ימנע ממני לצבור שומן בתהליך המסה\ביומיום ובכללי שיתרום לי יותר לבריאות. כל זה לא נכון?

זו הסיבה היחידה לא לאכול מאכלים שהם עם אג"ג?
לא היחידה. אג"ג הוא גורם סיכון לפיתוח סוכרת, וכמו כן בד"כ מזונות אג"גיים הם כאלה שעובדו והוציאו מהם רכיבים טובים לבריאות (ויטמינים, מינרלים וכל מיני תרכובות אקזוטיות). לגבי צבירת השומן, למרות שתשמע גם דעות אחרות אני חושב שכל מה שמשנה מבחינת התזונה הוא המאזן הקלורי.

• פותח/ת השרשור
לא היחידה. אג"ג הוא גורם סיכון לפיתוח סוכרת, וכמו כן בד"כ מזונות אג"גיים הם כאלה שעובדו והוציאו מהם רכיבים טובים לבריאות (ויטמינים, מינרלים וכל מיני תרכובות אקזוטיות). לגבי צבירת השומן, למרות שתשמע גם דעות אחרות אני חושב שכל מה שמשנה מבחינת התזונה הוא המאזן הקלורי.

אוקיי. ובנוגע לירקות, אפשר לספור אותם כפחמימות מן המניין?

אורז מלא וקוואקר בתור פחמימה מורכבת מרכזית, חזה עוף בתור חלבון מרכזי, אבוקדו/טחינה/חמאת בוטנים בתור מקורות מזון לשומן עיקריים.

• פותח/ת השרשור
אורז מלא וקוואקר בתור פחמימה מורכבת מרכזית, חזה עוף בתור חלבון מרכזי, אבוקדו/טחינה/חמאת בוטנים בתור מקורות מזון לשומן עיקריים.
פחמימות מורכבות עדיפות משמעותית על פשוטות? ירקות יכולים להוות באזור ה400 קלוריות(60 גרם +- של פחמימה) מהתפריט שלי?
וחזה עוף אפשר להחליף בבשר אחר\דגים גם לצורך הגיוון?

מישהו באמת אוכל רק תחרא הזה בתקופת מסה?

Back
למעלה תחתית