שאלות מודגשות
רציתי לשאול כמה דברים עקרוניים לפני הרכבת התפריט.
בן 18, שוקל 62.5(172), רוצה באזור ה250 מעל הניטרלי, אפילו 200.
חשוב לי להדגיש, את התפריט אבנה לבד-רק אשמח להבין איזה מאכלים מומלצים, ומה עדיף
*אין לי גיינר או אבקות, בעיקר בגלל תקציב.בנוסף הבנתי מאנשים שאף על פי העובדה שאין שום נזק באבקות חלבון, עדיף לקבל את החלבון מאוכל רגיל(יש סיבה?)
זה מה שאני רוצה שירכיב את התפריט שלי, אשמח להצעות נוספות+שתגידו איזה פחמימות עדיפות:
חלבונים:
קופסאת טונה(הבנתי שאפשר עד 3 בשבוע, כי אחרת הכמויות כספית מוגזמות.. זה נכון?)
חזה עוף
לבבות?(איך זה במחיר\קלוריות\חלבון\ערכים לעומת בשרים אחרים?)
בשר נוסף?(בקר? כבד?)
2 ביצים ביום(יותר מידי ביצים, או שאין עם זה בעיה?)
סלמון(בעיקר בגלל האומגה 3, זה קריטי? המחירים פשוט בשמיים..)
דגים נוספים(יש המלצה? וכמה ימים לאכול דגים וכמה בשר, גם יעזור..)
מוצרי חלב
שומנים:
אבוקדו
טחינה
אגוזים(יש המלצה למה עדיף? יש הבדל משמעותי?)
גבינה צהובה
מיונז(עד כמה זה נורא אם פעם בכמה ימים אוכל איזו כף?)
שמן זית(שם טיפה בסלט,מטגן חזה עוף או חביתה, שם על בטטה ותפוחי אדמה..)
פחמימות
אשמח לדירוג מה עדיף, ומה כדאי בכלל לא לכלול:
אורז מלא\לבן(עד כמה ההבדל משמעותי?)
בטטה
תפוחי אדמה
פסטה מלאה(?)\רגילה
כוסמת
קינואה
קוואקר כמובן
ירקות(לספור אותם בכלל? אני נוטה לאכול די הרבה ביום, באזור ה4 מלפפונים, 2 גזרים, 2 עגבניות,3 קולורבי וגמבה)
פירות(עד כמה מותר? נחשב לבעייתי כמו ממתקים?)
-בנוסף, האם להכניס את הציטים מראש לתפריט, או פשוט לקבוע שמתי ש"אני לא יוכל יותר" , באופן ספונטני אבחר משהו?
-וכמה ציטים, ובאיזה גודל סביר להכניס? קשה לי לדעת אם עדיף פעמיים בשבוע אורז לבן, או פעם בשבוע כדור גלידה.. כלומר עדיף מידי פעם לבחור פחמימות פחות מורכבות(נגיד פעמיים בשבוע פיתה לבנה) במקום איזה פסק זמן אחד?
-ואני זוכר מהתפריט הקודם שלי, שהסתיים שבמשך חצי שנה כל יום אכלתי אורז מלא עם חזה עוף, ופשוט נמאס לי.. יש עצות איך לגוון, כי קשה לבנות 5 תפריטים שונים.. נגיד אני מחליף אורז עם חזה עוף לבולונז, פתאום יהיה לי עודף בפחמימות, פחות חלבון.. ואז אצטרך לשנות הכל לא?
-בנוסף, אם באופן "פתאומי" אחליט ללכת לשחק טניס עם חברים, איך אדע מה להוסיף לתפריט? הרי זה היה לא מתוכנן, מה גם שאני לא בטוח כמה קלוריות שרפתי(באיזו עצימות שיחקתי, כמה רצתי וכמה ישבנו ודיברנו..) לכן נשמע לי מאוד בעייתי "לקלוע" ל250 קלוריות- זאת לעומת מצב שאוכלים לפי תחושה, ואז אתה יודע כמה אכלת "מעבר למה שהגוף ביקש"
-ודבר אחרון, במידה ואני ביום מסוים אוכל קצת יותר, יום אחר קצת פחות, זה קריטי? בטוח יהיו ימים שאהיה יותר ופחות רעב
תודה מראש, איתי.
רציתי לשאול כמה דברים עקרוניים לפני הרכבת התפריט.
בן 18, שוקל 62.5(172), רוצה באזור ה250 מעל הניטרלי, אפילו 200.
חשוב לי להדגיש, את התפריט אבנה לבד-רק אשמח להבין איזה מאכלים מומלצים, ומה עדיף
*אין לי גיינר או אבקות, בעיקר בגלל תקציב.בנוסף הבנתי מאנשים שאף על פי העובדה שאין שום נזק באבקות חלבון, עדיף לקבל את החלבון מאוכל רגיל(יש סיבה?)
זה מה שאני רוצה שירכיב את התפריט שלי, אשמח להצעות נוספות+שתגידו איזה פחמימות עדיפות:
חלבונים:
קופסאת טונה(הבנתי שאפשר עד 3 בשבוע, כי אחרת הכמויות כספית מוגזמות.. זה נכון?)
חזה עוף
לבבות?(איך זה במחיר\קלוריות\חלבון\ערכים לעומת בשרים אחרים?)
בשר נוסף?(בקר? כבד?)
2 ביצים ביום(יותר מידי ביצים, או שאין עם זה בעיה?)
סלמון(בעיקר בגלל האומגה 3, זה קריטי? המחירים פשוט בשמיים..)
דגים נוספים(יש המלצה? וכמה ימים לאכול דגים וכמה בשר, גם יעזור..)
מוצרי חלב
שומנים:
אבוקדו
טחינה
אגוזים(יש המלצה למה עדיף? יש הבדל משמעותי?)
גבינה צהובה
מיונז(עד כמה זה נורא אם פעם בכמה ימים אוכל איזו כף?)
שמן זית(שם טיפה בסלט,מטגן חזה עוף או חביתה, שם על בטטה ותפוחי אדמה..)
פחמימות
אשמח לדירוג מה עדיף, ומה כדאי בכלל לא לכלול:
אורז מלא\לבן(עד כמה ההבדל משמעותי?)
בטטה
תפוחי אדמה
פסטה מלאה(?)\רגילה
כוסמת
קינואה
קוואקר כמובן
ירקות(לספור אותם בכלל? אני נוטה לאכול די הרבה ביום, באזור ה4 מלפפונים, 2 גזרים, 2 עגבניות,3 קולורבי וגמבה)
פירות(עד כמה מותר? נחשב לבעייתי כמו ממתקים?)
-בנוסף, האם להכניס את הציטים מראש לתפריט, או פשוט לקבוע שמתי ש"אני לא יוכל יותר" , באופן ספונטני אבחר משהו?
-וכמה ציטים, ובאיזה גודל סביר להכניס? קשה לי לדעת אם עדיף פעמיים בשבוע אורז לבן, או פעם בשבוע כדור גלידה.. כלומר עדיף מידי פעם לבחור פחמימות פחות מורכבות(נגיד פעמיים בשבוע פיתה לבנה) במקום איזה פסק זמן אחד?
-ואני זוכר מהתפריט הקודם שלי, שהסתיים שבמשך חצי שנה כל יום אכלתי אורז מלא עם חזה עוף, ופשוט נמאס לי.. יש עצות איך לגוון, כי קשה לבנות 5 תפריטים שונים.. נגיד אני מחליף אורז עם חזה עוף לבולונז, פתאום יהיה לי עודף בפחמימות, פחות חלבון.. ואז אצטרך לשנות הכל לא?
-בנוסף, אם באופן "פתאומי" אחליט ללכת לשחק טניס עם חברים, איך אדע מה להוסיף לתפריט? הרי זה היה לא מתוכנן, מה גם שאני לא בטוח כמה קלוריות שרפתי(באיזו עצימות שיחקתי, כמה רצתי וכמה ישבנו ודיברנו..) לכן נשמע לי מאוד בעייתי "לקלוע" ל250 קלוריות- זאת לעומת מצב שאוכלים לפי תחושה, ואז אתה יודע כמה אכלת "מעבר למה שהגוף ביקש"
-ודבר אחרון, במידה ואני ביום מסוים אוכל קצת יותר, יום אחר קצת פחות, זה קריטי? בטוח יהיו ימים שאהיה יותר ופחות רעב
תודה מראש, איתי.
נערך לאחרונה: