הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ אליפטיקל לאירובי

משתמש חדש

משתמש פעיל
345
6
נק' מוניטין:
237
345
6
שלום,

שאלה קצת טיפשית - המליצו לי לבצע אירובי על אליפטיקל כדי לגרום לכמה שפחות אימפקט על הברכיים.
יש לי במכון 2 סוגים של מכשירים ואני לא בטוח מי מביניהם הוא המומלץ יותר
מכשיר אחד דומה למכשיר הבא (תמונה), שבו הרגליים "עולות ויורדות". והמכשיר השני דומה לו במבנה אך הרגליים מבצעות פעולה של סקי - לא מצאתי תמונה לזה.

crossfit%2088-clean.jpg

יכול להיות שאני סתם מסתבך לחינם אבל לא מזיק לשאול.
תודה!

המכשיר השני שאתה מתאר הוא סטפר(שמחקה תנועה של עלייה וירידה במדרגות). עניין של העדפה. אני העדפתי את האליפטיקל-קצת פחות מונוטוני מסטפר

אני גם בעד הסקי, התנועה שמדמה מדרגות לרוב גורמת לעליית דופק מהירה מדי

לגוון פעם פעם
אפשר גם הליכה בשיפוע

עדיף מה שאתה מצליח לעבוד בדופק גבוה לאורך זמן, בנוסף לשלב אינטרוולים בהמשך

לדעתי התמונה שהעלת זה המכשיר עם פעולת הסקי.
ואין דבר כזה מומלץ,הכל עניין של העדפה,יש כאלה שאוהבים בכלל ריצה,אני אישית יותר אוהב את הסקי כי שם הכי נוח לדעתי לבצע אינטרוולים.

• פותח/ת השרשור
המכשיר השני שאתה מתאר הוא סטפר(שמחקה תנועה של עלייה וירידה במדרגות). עניין של העדפה. אני העדפתי את האליפטיקל-קצת פחות מונוטוני מסטפר
דווקא המכשיר הראשון הוא מדמה עלייה וירידה, לא?

אני גם בעד הסקי, התנועה שמדמה מדרגות לרוב גורמת לעליית דופק מהירה מדי
אכפת לך להסביר למה עליית דופק מהירה מדי זה רע? כי זה יותר דומה לאינטרוולים?

לדעתי התמונה שהעלת זה המכשיר עם פעולת הסקי.
ואין דבר כזה מומלץ,הכל עניין של העדפה,יש כאלה שאוהבים בכלל ריצה,אני אישית יותר אוהב את הסקי כי שם הכי נוח לדעתי לבצע אינטרוולים.
התייחסתי למומלץ בהשוואה לכמה שפחות אימפקט לברכיים. לצערי ריצה לא מתאימה לי כנראה

דווקא המכשיר הראשון הוא מדמה עלייה וירידה, לא?
צודק התמונה ששמת היא של סקי/אליפטיקל - התנועה נובעת מהחיבור של הזרועות לגלגל התנופה שמאחור (שגם מספק את ההתנגדות)
אגב בחדרי כושר היום יש מכשירי מדרגות שהם לא מכניים כמו פעם וגם יכולים לדמות גם תנועה של אליפטיקל, אולי זה מקור הבלבול.

אינטרוולים מבוססים על שילוב בין קטעים במאמץ גבוה לקטעי מנוחה, מכשיר כמו הסטפר לא מאפשר קטעי מנוחה.
בנוסף דופק גבוה מקצר את הזמן שאתה יכול לבצע את הפעילות ולכן עדיף מכשיר שלא יקפיץ לך את הדופק

אפשר לעשות אינטרוואלים בסטפר, יש רמות שונות בו
מי שלא מאומן יתעייף מהסטפר גם ברמות נמוכות, הוא אכן מכשיר "קשה" יותר מאליפטי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית