הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון לא, תוספי תזונה לא גורמים לסרטן אשכים

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,425
מנהל
נק' מוניטין:
58,702
103,264
12,425
לפני שזה יגיע לכאן לדיון עם 500 עמודים של "אוי אני לקחתי קריאטין ועכשיו אני הולך לקבל סרטן", אז מדובר על זה:
http://www.sciencealert.com/uh-oh-s...le-building-supplements-and-testicular-cancer

וזה המחקר המקורי:
http://www.nature.com/bjc/journal/v112/n7/full/bjc201526a.html

והינה הערות שלי:
1. הם הכניסו androstenedione וקריאטין באותו המשפט. זה כמו להכניס מיץ תפוזים וודקה באותו המשפט ולהאשים את המיץ תפוזים בהשפעות השליליות של הוודקה על הגוף. androstenedione הוא סטרואיד לכל דבר והוא מחוץ לחוק ללא מרשם רופא אך היה נפוץ בשנות ה 90 ללא מרשם. כמובן שמי שלוקח סטרואידים יקח גם תוספי תזונה אחרים כמו קריאטין ואפשר באותה המידה להאשים חומצות אמינו או אבקת חלבון.

2. מחקר אפידמיולוגי שבוצע בעזרת שאלונים כשהאוכלוסיה נבחרה מראש באופן ספציפי. זה ברמה מאוד נמוכה בסקאלה של המחקרים, אבל סה"כ זה מובן כי קשה מאוד לחקור מצב שכזה מאחר והמשתנים רבים והכסף דל. הם ניסו להוכיח פה סיבתיות לתוצאה שהם "הגיעו" אליה וזה לא בהכרח קשור אחד לשני או יותר נכון לא קשור בכלל והם מודים בכך גם במחקר המלא ש"צריך עוד לחקור את זה כדי לאשש את הטענות הללו". כותרות מפוצצות בכל העיתונים בעוד כמה ימים/שבועות זה בטוח, במיוחד YNET ודומיו אני רואה את הכותרת כבר: "תוספי תזונה הוכחו כגורמים לסרטן אשכים". יהיה גם אחלה אייטם לתוכנית טלויזיה שלמה ואולי שוב יעשו תצלומי מסך מהפורום כדי "להוכיח" את הטענה שלהם - שיהיה בהצלחה, אני לא זוכר פה אפילו מקרה אחד עד כה בנושא.

הערות שלי:
לא קראתי את המאמר המלא וההסתייגויות שלך נראות במקום... באמת משונה שהם לא ניסו לבודד את ההשפעות של שני החומרים, מן הסתם לא היו להם מספיק מקרים כדי למצוא משהו בעל משמעות סטטיסטית, אבל לכלול סטרואיד עם הקריאטין באמת נראה מוגזם, והאנלוגיה שנתת לוודקה עם מיץ תפוזים אכן מתאימה.

תודה. מסתבר שבכלל לא שאלו איזה מתוך 30 החומרים ברשימה נצרך, כך שכמובן לא יכלו לנסות לבודד כלום. האבסורד מבוטא יפה במשפט "Consuming a protein powder once a week for a four-week span at any point in your life would count as your ‘one’ usage according to the interviews used in this study.".

מחר אני יוצא עם מחקר חדש לפיו סלט ירקות חשוד כגורם לסרטן ריאות. איך? אני נותן לחולי סרטן שאלון בו עליהם לציין אם הם עשו לפחות אחד מהדברים הבאים (בלי שהם צריכים לפרט איזה):

- עישנו שתי קופסאות ביום במשך 30 שנה.
- אכלו סלט ירקות לפחות פעם אחת בשנה.

קראתי לגבי זה ממקום אחר והיה לי מוזר הערבוב של שני החומרים באותו משפט,באמת תהיתי...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית