הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בנוגע ללחיצת חזה

• פותח/ת השרשור Yojik
  • פורסם בתאריך

Yojik

משתמש פעיל
328
34
נק' מוניטין:
103
328
34
אהלן חברים ,
מבקש עזרה לשיפור בלחיצת חזה ,

נתחיל מזה שאני מתקדם בכל המורכבים בצורה טובה ופרופורציאונאלית למעט הלחיצה הארורה .....

מבחינת מבנה גוף = 1.79-80 לערך , מבנה ידיים ארוכות ביחס לגוף ( אולי כי שיחקתי כדורסל כמה שנים בילדות )
משקלי עבודה במורכבים סבירים , דד -130 לחמישייה , סקוואט 80-85 לחמישייה , פרס 52.5 , בנץ בשיא 77.5 לשלשה. ו75 לחמישייה
עברתי חיטובון קצרצר של חודש וירדתי כ 4.5 קילו ונשברתי כי היתי חייב לחזור להרים כבד ......
הבעיה שאני מרגיש קושי מאוד גדול בלחיצות ... אני עובד כרגע במתכונת AB מורכבים 5 חזרות כמובן ועזר ל8-10 בהתאם למצב ....
כרגע בנץ עומד על 70*3*5 - לאחר ירידה בעקבות החיטובון.

מה תמליצו לי לעשות בנוגע לשיטת העבודה בלחיצת חזה בלבד ?
לינארית כמו שסטיץ פירסם ?
אולי משהו אחר ?

כמו כן , אוכל טוב, ישן טוב, אז לא כאן הבעיה

תודה רבה מראש.

תעלה סרטוני טכניקה של הלחיצות. כמו כן, יכול להיות שתכנית האימונים עמוסה מדי. עד כמה שאני רואה מהמשקלים - הבעייה היא לאו דווקא הלחיצות, אלא סקוואט נמוך, בעוד הבנץ' לא מפגר אחריו בהרבה...

• פותח/ת השרשור
תעלה סרטוני טכניקה של הלחיצות. כמו כן, יכול להיות שתכנית האימונים עמוסה מדי. עד כמה שאני רואה מהמשקלים - הבעייה היא לאו דווקא הלחיצות, אלא סקוואט נמוך, בעוד הבנץ' לא מפגר אחריו בהרבה...

סקוואט זאת בעיה בפני עצמה - אבל לא מבחינת יכולת פיזית אלה משהו אחר ( אני לא מתכוון לעשות סקוואט מעל 100 קילו בכל אופן )
לגבי הטכניקה, אני אשתדל היום לצלם סרטון , ממה שהוסבר לי כאן בפורום :
מכווץ שכמות , אחיזה לרוחב הכתפים , כימור בגב ותמיכת רגליים , זה מה שאני עושה ...
יש מצב שלחיצת חזה נתקע בעקבות אמות חלשות?
למרות שדדליפט זה גם שימוש באמות ... מוזר

( אני לא מתכוון לעשות סקוואט מעל 100 קילו בכל אופן )
למה לא? מאיזו סיבה? (שואל ברצינות)

מכווץ שכמות , אחיזה לרוחב הכתפים , כימור בגב ותמיכת רגליים , זה מה שאני עושה ...
לא אחיזה ברוחב הכתפיים, לרוב זה ייצא קצת יותר רחב.
הכי טוב שתושיט ידיים קדימה כשאתה עומד, משוך את השכמות לאחור.. ואתה תקבל את הרוחב האידיאלי עבורך.
קימור בגב התחתון - העליון חייב להיות על הספסל כמו גם התחת.

מה לגביי לג דרייב? אתה נעזר ברגליים על מנת לייצב את הגוף?
מה בעניין הנשימה? האם אתה לוקח אוויר לפני כל לחיצה ומשאיר את האוויר בפנים עד סוף החזרה?

• פותח/ת השרשור
למה לא? מאיזו סיבה? (שואל ברצינות)

לא אחיזה ברוחב הכתפיים, לרוב זה ייצא קצת יותר רחב.
הכי טוב שתושיט ידיים קדימה כשאתה עומד, משוך את השכמות לאחור.. ואתה תקבל את הרוחב האידיאלי עבורך.
קימור בגב התחתון - העליון חייב להיות על הספסל כמו גם התחת.

מה לגביי לג דרייב? אתה נעזר ברגליים על מנת לייצב את הגוף?
מה בעניין הנשימה? האם אתה לוקח אוויר לפני כל לחיצה ומשאיר את האוויר בפנים עד סוף החזרה?

גב עליון צמוד לספה , ישבן צמוד שספה וישנו כימור
לוקח נשימה עמוקה לבטן ומפעיל שרירי בטן גם
וכן נעזר ברגליים

לגבי אחיזה - יש פסים על המוט , אז הזרת נמצאת על הפסים ו גם המרפקים בזווית טובה .

גב עליון צמוד לספה , ישבן צמוד שספה וישנו כימור
לוקח נשימה עמוקה לבטן ומפעיל שרירי בטן גם
וכן נעזר ברגליים

לגבי אחיזה - יש פסים על המוט , אז הזרת נמצאת על הפסים ו גם המרפקים בזווית טובה .
ואיך הנשימה?

תשמע,
אם אתה נתקע ככל הנראה צורת עבודה אחרת על הלחיצות תטיב עימך.
הלינארית יכולה לעבוד לך טוב, מצד שני - גם טקסס לדעתי.

איך אתה עובד היום על הלחיצות?
פעמיים בשבוע? מתקדם אחת לשבועיים?

• פותח/ת השרשור
לגביי הסקוואט - עם כל הצער בדבר ואי נאימות לדבר על זה ...- זה יוצר אצלי לחץ בטני מטורף ולאחר מאמץ רב וכמה שבועות יש כאבי בטן + טחורים מדממים .....
התייעצי עם רופאים לגבי זה ונאמר לי במפורש לא לבצע תרגיל סקוואט בעצימות מאוד גדולה ...
עוד פעם, אולי בהמשך הדרך אני אתקדם לאט לאט ואגיע למשקלים יותר גבוהים בסקוואט .. נחייה ונראה

• פותח/ת השרשור
ואיך הנשימה?

תשמע,
אם אתה נתקע ככל הנראה צורת עבודה אחרת על הלחיצות תטיב עימך.
הלינארית יכולה לעבוד לך טוב, מצד שני - גם טקסס לדעתי.

איך אתה עובד היום על הלחיצות?
פעמיים בשבוע? מתקדם אחת לשבועיים?

פעמיים בשבוע לחיצות , משתדל להעלות משקל כל יאימון A1 ו A2 שומר על המשקל וכך הלאה,
כמובן 3*5 + חימום ראוי

פעמיים בשבוע לחיצות , משתדל להעלות משקל כל יאימון A1 ו A2 שומר על המשקל וכך הלאה,
כמובן 3*5 + חימום ראוי
תשמע.
גם אני הייתי ב AB והתקדמתי לאט לאט בכל A1 לצורך העניין, אבל נתקעתי ב 90 לחמישיה למשך חודש ולא הבנתי למה אני לא מצליח לעבור את המכשול.
התחלתי טקסס מת'וד ללחיצות (רק בנצ', בטיפשותי זנחתי את הפרס באותו הזמן) - והתקדמתי לאחר ריסט יפה עד ל 95 לחמישיה. - ה RM5 האחרון שלי.

כך שאולי כדאי לך לחשוב על מעבר לתוכנית כח אם התקדמות במשקלי העבודה זה מה שמדבר אליך. להוריד מהנפח, להעלות עצימות.

• פותח/ת השרשור
תשמע.
גם אני הייתי ב AB והתקדמתי לאט לאט בכל A1 לצורך העניין, אבל נתקעתי ב 90 לחמישיה למשך חודש ולא הבנתי למה אני לא מצליח לעבור את המכשול.
התחלתי טקסס מת'וד ללחיצות (רק בנצ', בטיפשותי זנחתי את הפרס באותו הזמן) - והתקדמתי לאחר ריסט יפה עד ל 95 לחמישיה. - ה RM5 האחרון שלי.

כך שאולי כדאי לך לחשוב על מעבר לתוכנית כח אם התקדמות במשקלי העבודה זה מה שמדבר אליך. להוריד מהנפח, להעלות עצימות.

שמע בסופו של דבר מעניין אותי גם נפח וגם עצימות ... אני לא הורג את עצמי באימוני נפח , הכל בטווח הסביר
מה שבשאר התרגילים אני לא מרגיש קושי בהתקדמות..
לכן מנסה למצוא נוסחה אידיאלית רק לשיפור הלחיצת חזה

ככה ש יש מצב שהלינארית של סטיץ תעזור ? או עדיף משהו שונה ?

שמע בסופו של דבר מעניין אותי גם נפח וגם עצימות ... אני לא הורג את עצמי באימוני נפח , הכל בטווח הסביר
מה שבשאר התרגילים אני לא מרגיש קושי בהתקדמות..
לכן מנסה למצוא נוסחה אידיאלית רק לשיפור הלחיצת חזה
אין נוסחת קסם, לצערי.
אני יכול להבטיח לך דבר אחד - אם תגיע למשקל עבודה רצוי וטוב - תוכל ממנו לעבור לתוכנית בעלת נפח גבוה יותר ולהתקדם בצורה טובה יותר.
לפיכך, ההמלצה שלי אליך (מכיוון שאני יודע שחשוב לך להיות קודם כל חזק ואח"כ גם "בעל נפח" במסת השריר) היא להיכנס לתוכנית כח כגון הלינארית או הטקסס, למשך מס' חודשים.
ולאחר מכן לחזור ל AB.

קודם כל מה המשקל שלך?
אני לא חושב שיש פיגור גדול בלחיצת החזה. בדר"כ יחס של פי 1.5 מלחיצת כתפיים הוא סביר. במקרה שלך 52.5 לפרס, ייתן 78.75 , ואתה הגעת עד ל 77.5.
הבנתי שסיימת חיטוב, תעבור לניטרלי ואז למסה, והבנצ' יעלה .
באשר לתוכנית לינארית, מניסיון שלי תוכל להוסיף בה משקל יפה. למרות זאת, הבנתי שטקסס ללחיצות עוד יותר טובה. אבל אתה צריך להיות במאזן קלורי חיובי.

בכל מקרה אני לא חושב שהבנצ' שלך בפיגור.

• פותח/ת השרשור
קודם כל מה המשקל שלך?
אני לא חושב שיש פיגור גדול בלחיצת החזה. בדר"כ יחס של פי 1.5 מלחיצת כתפיים הוא סביר. במקרה שלך 52.5 לפרס, ייתן 78.75 , ואתה הגעת עד ל 77.5.
הבנתי שסיימת חיטוב, תעבור לניטרלי ואז למסה, והבנצ' יעלה .
באשר לתוכנית לינארית, מניסיון שלי תוכל להוסיף בה משקל יפה. למרות זאת, הבנתי שטקסס ללחיצות עוד יותר טובה. אבל אתה צריך להיות במאזן קלורי חיובי.

בכל מקרה אני לא חושב שהבנצ' שלך בפיגור.

משקל נוכחי 75
בלי קשר , אני כבר לא במאזן שלילי לאט לאט מתקרב לחיובי וגם בפלוס מינימלי 200-300 קל מעל במקסימום
ואולי מבחינת היחס אין פיגור , אבל מבחינת ההרגשה זה מרגיש מאוד קשה להתקדם
החלטתי לעדכן ,
אתמול ניסיתי לעשות לחיצה בשיטה של סטיץ וזה מה יצא :

70*5
72.5*5
75*3
77.5*2 - רציתי לנסות שלשה אבל יד ימין לא משכה עד הסוף בגלל שהידיים לא היו מאותו המקום על המוט .
איזה משקל לדעתכם לעשות באימון הבא?

הכוונה כמו בלינארית שאתה עושה בחיטוב , עם זכור לי נכון
5
5
5
5
3
8
משהו כזה לא?
אה, זאת הפכה להיות השיטה שלי? ביל סטאר רק עכשיו נפטר, כבר חילקנו את השלל?...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית