הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לתזונה וסיבים תזונתיים

NADAV11

משתמש מתחיל
28
1
נק' מוניטין:
1
28
1
אני ראיתי שגרם 1 חלבון ופחמימה=4 קלוריות 1 גרם שומן =9 קלוריות.

עכשיו ראיתי באיזה מוצר לדוגמא פיתה קלה מחיטה מלאה

ערכים ל100 גרם
קלוריות-158
שומן-2
חלבון-7
פחמימות-38.5
סיבים 11

עכשיו עשיתי
2x9=18
7x4=28
38.5x4 =154
סך הכל זה 200 קלוריות אז מדוע רושמים 158?

אז לפי מה עדיף לי ללכת? זה החישוב שעשיתי לוקח את הקלוריות ל100 גרם -קלוריות מחלבון - שומן=קלוריות מפחמימה האם זה נכון מה שאני עושה? והאם החישוב שאני עושה זה מכליל את הסיבים תזונתיים או לא?

אותו דבר בקשר לאורז בסמטי מלא כי במסה אני אוכל הרבה אורז אז יש סטייה של 8% .אבל אם אני אוכל הרבה אז הסטייה תיהיה בהרבה יותר גדולה לא?

ועד כמה הערכים תזונתיים הם אמינים? מה עלי לעשות כדאי להיות מדויק יותר?

כי שאני מכין לי תפריט אני רוצה להיות כמה שיותר מדיוק.

אשמח לעזרה.

סך הכל זה 200 קלוריות אז מדוע רושמים 158?
כי הסיבים הם חלק מהפחמימות(1). תוריד 11*4 ממה שחישבת ותקבל 156. למעשה יש שם קצת יותר, כי חלק מהסיבים הם סיבים מסיסים שאמורים לתרום משהו כמו 2 קלוריות לגרם, אבל כנראה הם לא מתחשבים בהם או שהם מהוים גרם אחד מכל הסיבים.

• פותח/ת השרשור
כי הסיבים הם חלק מהפחמימות(1). תוריד 11*4 ממה שחישבת ותקבל 156. למעשה יש שם קצת יותר, כי חלק מהסיבים הם סיבים מסיסים שאמורים לתרום משהו כמו 2 קלוריות לגרם, אבל כנראה הם לא מתחשבים בהם או שהם מהוים גרם אחד מכל הסיבים.

לפי החישוב שלי או לפי הערכים התזונתיים?

הנה מוצר מדויק לדוגמא אם הרבה סיבים תזונתיים שאני עושה את שני החישבוים ההבדל קטן.

שיבולת שועל קלוריות-379- שומן-7 חלבון-13 פחמימות 69 .סיבים 10

7x9=63
13X4=52
69X4=276
קלוריות 391 16% שומן 13 % חלבון 72 % אחוז פחמימות שזה 101 % אחוז זה מדויק!

עכשיו אם אני רוצה שזה יהיה 100. החישוב שלי 100-13-16=71 אחוז פחמימות

379X71%= 269:4=67 גרם פחמימה. אז איך פה זה יצא לי מדויק? הרי גם פה יש הרבה סיבים? ובכלל האם החישובים שלי נכונים? סליחה על החפירה

סליחה על החפירה
הבעיה היא לא החפירה אלא הבלגן. אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד, ואני קצת עייף מנסיונות לפענח את כתבי החידה האלה.

אם תכתוב שוב בצורה יותר ברורה אשתדל לענות, אבל השורה התחתונה היא שאתה יכול להסתמך על הכיתוב של סה"כ הקלוריות שעל התוית כי ממילא הכל הוא "בערך".

אתה, או מישהו אחר בפורום, חושב שאלוהים ברא את העולם כך שגרם אחד של פחמימה הוא בדיוק 4 קלוריות (הדגשתי שתי יחידות מידה שרירותיות)? והשומן החביב יוצא שוב מספר שלם של קלוריות בגרם? והחלבון? ומה בקשר לכך שהספיגה של כל אלה אינה 100%? בקיצור, חישובי הקלוריות באוכל הם רק קירוב, ואפילו לא קירוב טוב במיוחד.

• פותח/ת השרשור
הבעיה היא לא החפירה אלא הבלגן. אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד, ואני קצת עייף מנסיונות לפענח את כתבי החידה האלה.

אם תכתוב שוב בצורה יותר ברורה אשתדל לענות, אבל השורה התחתונה היא שאתה יכול להסתמך על הכיתוב של סה"כ הקלוריות שעל התוית כי ממילא הכל הוא "בערך".

אתה, או מישהו אחר בפורום, חושב שאלוהים ברא את העולם כך שגרם אחד של פחמימה הוא בדיוק 4 קלוריות (הדגשתי שתי יחידות מידה שרירותיות)? והשומן החביב יוצא שוב מספר שלם של קלוריות בגרם? והחלבון? ומה בקשר לכך שהספיגה של כל אלה אינה 100%? בקיצור, חישובי הקלוריות באוכל הם רק קירוב, ואפילו לא קירוב טוב במיוחד.

אז אני אנסה להסביר יותר טוב שתבין אותי.

אני מסתכל על הערך התזונתי אני רואה שיש בזה שגיאה של 50-80 קלוריות.

אז מה שאני עושה זה פשוט לוקח את סך הקלוריות ל100 גרם מחסיר את הקלוריות בשומן וחלבון ומקבל תוצאה של סך הכל פחמימות?

חישוב פשוט נגיד מוצר 1 = 331קלוריות 3 גרם שומן שזה 27 קלוריות 8 גרם חלבון שזה 32 קלוריות.
331-27-32=272

272:4=68.5 גרם פחמימה.

או שפשוט ללכת לפי מה שהערך התזונתי אומר. אני ממש מקווה שהסברתי יותר טוב עכשיו.

אם לא תגיד ואני אשתדל להסביר את עצמי יותר טוב.

אנסה להסביר יותר טוב
כן, זה הרבה יותר טוב.

הדרך שהצעת טובה, כי לגבי השומן והחלבון אין הרבה ספקות, בעוד הפחמימות יכולות לכלול - או לא - את הסיבים. אבל האמת היא שהפרש של 80 קלוריות בין סיכום הרכיבים לבין מה שרשום כסה"כ הוא הפרש גדול מאד. אני לא נוהג לעשות את החושבונות האלה, כך שאני לא יכול להגיד בוודאות, אבל בפעמים בהם כן טרחתי לא מצאתי הפרשים גדולים כל כך. אם תגיד לי על איזה מוצר אתה מדבר אני אעיף מבט מחר בסופר. ואוודא שאין בו אלכוהול או סוכרים כוהליים (סורביטול, מלטיטול והחבר'ה האלה) שעלולים לשנות את התמונה.

• פותח/ת השרשור
כן, זה הרבה יותר טוב.

הדרך שהצעת טובה, כי לגבי השומן והחלבון אין הרבה ספקות, בעוד הפחמימות יכולות לכלול - או לא - את הסיבים. אבל האמת היא שהפרש של 80 קלוריות בין סיכום הרכיבים לבין מה שרשום כסה"כ הוא הפרש גדול מאד. אני לא נוהג לעשות את החושבונות האלה, כך שאני לא יכול להגיד בוודאות, אבל בפעמים בהם כן טרחתי לא מצאתי הפרשים גדולים כל כך. אם תגיד לי על איזה מוצר אתה מדבר אני אעיף מבט מחר בסופר. ואוודא שאין בו אלכוהול או סוכרים כוהליים (סורביטול, מלטיטול והחבר'ה האלה) שעלולים לשנות את התמונה.

אני חושב שאתה צודק זה בגלל הסיבים תזונתיים כי בארץ מחשבים את זה כגרם פחמימה ל 4 קלוריות.

נגיד יש את אורז בסמאי מלא של סוגת

331 קלוריות.

74.6 פחמימה
8 חלבון
3 שומן
7-סיבים תזונתיים

סך הכל קלוריות לפי החישוב של 4-4-9= 357.4

עכשיו 331 + 27 זה ה7 גרם של הסיבים וזה יוצא 358!

אז מה עלי לעשות זאת השאלה שלי? לפי מה ללכת? אני לא בטוח אבל סיבים תזונתיים בכלל לא נספגים בגוף חלק אומרים שיש להם בין 1.5 ל 2 קלוריות.

או שעדיף לי לעשות את הפורמולה של - קלוריות משומן - קלוריות מחלבון = קלוריות מפחמימה.

מקווה שהסברתי את עצמי טוב

עדיף לי לעשות את הפורמולה של - קלוריות משומן - קלוריות מחלבון = קלוריות מפחמימה.
זה מה שאני הייתי עושה אם הייתי מתעסק בקטנות, כן.

הסיבים באמת גורמים בעיה גם בגלל שלא ברור אם הם מכניסים אותם לפחמימות וגם בגלל שחלק מהסיבים מסיסים וחלק לא. אבל אני חוזר ואומר שאלה פרטים קטנים שממילא לא ישנו הרבה בגלל כל שאר אי-הדיוקים שכבר תיארתי.

• פותח/ת השרשור
זה מה שאני הייתי עושה אם הייתי מתעסק בקטנות, כן.

הסיבים באמת גורמים בעיה גם בגלל שלא ברור אם הם מכניסים אותם לפחמימות וגם בגלל שחלק מהסיבים מסיסים וחלק לא. אבל אני חוזר ואומר שאלה פרטים קטנים שממילא לא ישנו הרבה בגלל כל שאר אי-הדיוקים שכבר תיארתי.
אוקי אני מודה לך מאוד אבל רק שאני אהיה בטוח אני לוקח את הקלוריות ב100 גרם את ה331; קלוריות לדוגמא כמו שהראיתי לך ומחסיר את החלבון ואת והשומן. אבל השאלה שלי שאני עושה את זה כדאי לקבל את סך הכל הפחמימה זה כולל הסיבים תזונתיים?

לפי דעתך אני צריך להשתמש בפורמולה הזאתי רק שיש ממש סטייה גדולה?

שאלה שלי שאני עושה את זה כדאי לקבל את סך הכל הפחמימה זה כולל הסיבים תזונתיים?
זאת כמות הפחמימות שאתה צריך לקחת בחשבון לחישובים היומיים שלך. היא כוללת את אותו חלק מהסיבים שצריך להתחשב בו, כך שברגע שאתה עושה את החשבון כמו שאמרת, שאלת הסיבים כבר לא צריכה לענין אותך - בדיוק בשביל זה עשית את החשבון.

לפי דעתי ברוב המקרים אתה יכול לסמוך על מה שהיצרן כתב על התוית, אבל אם אתה מגלה סטיה גדולה אז כן, אתה יכול לעשות את החשבון.

תסלח לי על השאלה האישית (אבל אתה לא מוכרח לענות עליה): אתה אובססיבי כל כך גם בשטחים אחרים?

• פותח/ת השרשור
לא כך כך אבל פה קצת הגזמתי אתה צודק. בכל מקרה לא משנה איך אני מחשב הכי חשוב זה לעקוב אחרי מה שאני אוכל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית