הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לתזונה הנלוות לאבקת חלבונים

• פותח/ת השרשור tal10
  • פורסם בתאריך

tal10

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
לאחר שאני מסיים אימון אני לוקח אבקת חלבונים(חלבון מי גבינה).
עכשיו רציתי לשאול מה יש לאכול בנוסף לאבקה,אחרי האימון?
ובנוסף האם אני יכול לאכול טונה או ביצים ביחד עם האבקה?אם כן האם אפשר מיידית לאחר לקיחת האבקה או שיש לחכות זמן מסוים? (קראתי איפשהו שלא כדאי לערבב בין החלבון של האבקת חלבונים לבין החלבון המצוי בטונה ובביצים,אולם אני לא רואה בזה שום הגיון)

יש לאבקת חלבון גם תגובה אינסולנית גבוהה, בצירוף של פחממה זמינה (תמרים, סוכר ענבים, לחם לבן, חלב וכו') יביא אותנו למצב האידיאלי לאחר אימון, ביחס של 1:4 לטובת הפחממה (0.8 גרם פר קילו פחממה, לדוגמא אני שוקל 80 קילו אני אצרוך 64 גרם פחממה שהם מהווים 4 תמרים, או 1 וחצי סקופים של סוכר ענבים וכו' בתוספת של סקופ 1 של אבקת חלבון). כמובן שבזמן חיטוב הפחממות בהתאם לתפריט.

הדבר הזה נלקח מהמאמר של "אבקות חלבון ותוספי תזונה ומה שבינהם"
אז צריך לשתות אחרי אימון את האבקה בתוספת של סוכר ענבים\תמרים או שלא צריך?

מחקרים חדשים שיצאו, המדריך הנ"ל נרשם לפני כמה שנים טובות (לאתר אחר שהייתי חבר בו, פשוט העתקתי אותו לפורטל כאשר הוא נפתח [ לפני חצי שנה] ).

עוד 10 שנים אתה תראה שכל מה שאתה יודע היום לא בהכרח יהיה נכון (וגם אני), כמו שאמרתי ואגיד, מי שמסיים תואר בתזונה (בניגוד לאימונים, אבל גם פה יש הסתייגויות) אם לא ידאג לעדכן את עצמו על בסיס חודשי לפחות הוא לא ישרוד זמן רב בתחום וישאר מאחור (מה שקורה לרוב במדינתנו המעפנה).

במחברת מהמוסד בו הוא למד 🤘

אני באמת לא יודע למה אתה מזלזל...

אבל הראו לנו מה קורה כשצורכים כמות מוגזמת של חלבון
הדבר מביא בסופו של דבר לאי ספיקת כליות ועוד כל מיני דברים רעים
אין טעם לאכול מעבר ל 1.8 גרם לקילו
זה לא אפקטיבי....

ואמר לי את זה דוקטור לביומכניקה ותזונאית מטעם וינגייט.... אז אם כל הכבוד....

זה לא אפקטיבי....

אתה צודק בחלק מהדברים שלך, אי ספיקת כליות קשורה בעיקר באופן ספציפי לאדם ולDNA התורשתי.
חבל שחלק גדול מהמתאמנים לא מחשיבים את שאר מקורות שממנו בא החלבון כמו לחם, ודברים כאלו שנחשבים "זניחים" ולא נכללים בחישוב.

זה לא אפקטיבי....

1. אין קשר ישיר בין צריכת חלבון לאי ספיקת כליות. בן אדם שיש לו אי ספיקת כליות או בעיות בכליות ימליצו לו להימנע ממאכלים עם חלבון, אבל אף פעם לא תשמע בן אדם שאכל XXX גרם חלבון ביום ונהיו לו בגלל זה בעיות בכליות. יש לי 2 רפרנסים שאפילו מראים שצריכה מוגברת של חלבון לאנשים עם בעיות מסויימות בכליות הועילו (זה מופיע ב PROTEIN BOOK של לייל).

2. אין אף מחקר שמראה שאכילה מוגזמת של חלבון גרמה לבעיות בכליות

3. פירסמתי בעבר כמה מחקרים שמראים שגם בטווחים של 3-4 גרם פר קילו לא היה שום נזק

4. אני מזלזל כי יש במה, דוקטור לביומכניקה לא מתעסק עם חלבון או כליות כנ"ל תזונאית של וינגייט, שהיא גם לא של וינגייט אלא של זינמן. כדי לדעת את הקשר הישיר בין כליות לחלבון צריך ולקבל המלצות מבן אדם שכן מבין זה נפרולוג עד כמה שידוע לי לא קיים אחד כזה לא בוינגייט ולא בשום מוסד שמלמד "תעודת מדריך כושר ובריאות" ( = תעודה לתלות בשירותים, גם לי יש אחת כזו אירגנתי לה אחלה פינה)

תהיה בריא....

רק אני מקווה שאתה חושב טוב טוב לפני שאתה ממליץ לאנשים לאכול ולהתאמן לפי השיטות האלה....
כי הרוב פה ילדים וזה יכול לגרום להם לנזק בלתי הפיך כל התוכניות האלה...

גבר, אם באת לכאן לזיין את המוח אז תזיין את המוח במקום אחר.
אם באת לכאן ללמוד ולהשתתף אז תלמד ותשתתף, כשאמרתי לך שתמחק את כל הזבל שלמדת הייתי רציני - אתה רוצה תקח את ההמלצות שנותנים לך כאן או שתקשיב למרצה שלך ותמשיך לפמפם את הבייספס ולאכול 1.2 גרם חלבון ביום ו-30 גרם חלבון בארוחה.

תהיה בריא....

רק אני מקווה שאתה חושב טוב טוב לפני שאתה ממליץ לאנשים לאכול ולהתאמן לפי השיטות האלה....
כי הרוב פה ילדים וזה יכול לגרום להם לנזק בלתי הפיך כל התוכניות האלה...

אני אוהב אנשים כמוך שלא אוהבים לחשוב לבד וסומכים על אנשים עם תארים. אין שום הבדל בינך לבין הפרה שאכלתי היום. תופעת העדר, מכיר?

אני אוהב אנשים כמוך שלא אוהבים לחשוב לבד וסומכים על אנשים עם תארים. אין שום הבדל בינך לבין הפרה שאכלתי היום. תופעת העדר, מכיר?

אכלת היום פרה שיש לה תעודת מדריך כושר? זה grassfed ?
אכלתי היום קציצות נפרולוג. with some fava beans and a nice chianti

לא, לפרה אין תעודת מדריך חדר כושר ולכן היא יותר אינטלגנטית.

אכלת בבלוקים של zone?

קציצת נפרולוג (למאה גרם):
31 גרם חלבון (יותר מאבקת חלבון).
40 גרם פחמימות מורכבות כל כך שקשה להפריד אותם.
53 גרם שומן טראנס האוס ופרוגרסיב.

זה לא zone, זה בלוקים של איטונג.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית