ייעוץ דיון ריצה עם משקולות על הרגליים.

WorkOut990

משתמש מתחיל
78
11
נק' מוניטין:
49
78
11
ראיתי שיש משקולות שאפשר לשים על הרגליים עבור ריצה...

במה זה בדיוק תורם?
אני מבין שהריצה תהייה קשה יותר אבל קושי אפשר להעלות גם באינטרוולים או בריצה במהירות גדולה יותר או בשיפוע קשה יותר..
במה מועילות המשקולות ?

אלוף העולם בקפיצה לגובה בשנות השישים, רוסי בשם ואלרי ברומל, ניסה להתאמן עם משקולות על הרגליים, מה שעל פניו נראה כמו רעיון מעניין. זה נכשל כשלון חרוץ ודפק לו את הסגנון כך שהוא ירד מהרעיון.
במה מועילות המשקולות ?
התועלת העיקרית שלהן היא מתן ביסוס כלכלי לעמיתים של יוני זרחי ואיתן כנפו.

אלוף העולם בקפיצה לגובה בשנות השישים, רוסי בשם ואלרי ברומל, ניסה להתאמן עם משקולות על הרגליים, מה שעל פניו נראה כמו רעיון מעניין. זה נכשל כשלון חרוץ ודפק לו את הסגנון כך שהוא ירד מהרעיון.

לא מבין מה רע בלרוץ עם משקולות.
לא ארוכות, אלא ספרינטים של 20 מטר עם מזחלת לדוגמא

הרעיון הוא לחזק את הרגליים.
אבל אם כבר, אז המשקל צריך להיות מחולק על כל הגוף, לא רק על הרגליים.
אבל בכל מקרה יש דרכים הרבה יותר מועילות, פחות פוצעות ולא הורסות טכניקה מהדרך הזו, ככה שאין לך סיבה אמיתית להשתמש במשקולות הללו.

במה זה בדיוק תורם?
אני מבין שהריצה תהייה קשה יותר אבל קושי אפשר להעלות גם באינטרוולים או בריצה במהירות גדולה יותר או בשיפוע קשה יותר..
במה מועילות המשקולות ?
אין למשקולות האלה איזה יתרון מיוחד.

ריצה עם משקולות זה רעיון גרוע, כי זה מעמיס משקל במקום כמעט הכי מועד לפורענות שזה הקרסול.
יש כאלה שסובלים מכאבים בגלל שריכה חזקה מדי אז לשים משקל על גב כף הרגל זה בכלל מתכון לצרות.

@יהב בספרינטים זה הכי גרוע כי בדיוק שם אנחנו רוצים טכניקה טובה

🥷 לא מכובד לפגוע לנו בפרנסה... עוד מעט גם אנשי הקרוספיט יעלו על המזימה...
וזה יוני זרך אגב.

• פותח/ת השרשור
הרעיון הוא לחזק את הרגליים.
אבל אם כבר, אז המשקל צריך להיות מחולק על כל הגוף, לא רק על הרגליים.
אבל בכל מקרה יש דרכים הרבה יותר מועילות, פחות פוצעות ולא הורסות טכניקה מהדרך הזו, ככה שאין לך סיבה אמיתית להשתמש במשקולות הללו.

אילו דרכים?

זה יוני זרך אגב
אופס, סליחה, מר זרך.
ספרינטים של 20 מטר עם מזחלת
התרגיל הזה ששחקני פוטבול עושים לעתים תכופות הוא אולי הכרחי לשיפור התיקול, אבל הוא לא הדבר הכי בריא למפרקים שלך גם בלי להוסיף משקל באזור הקרסול. המשקל הזה גורם לעומס דווקא בתנועה של הרגל כלפי מעלה, וזה עומס לא טבעי שהרגל לא בנויה להתמודד איתו - תחשוב באיזו סיטואציה טבעית הגוף צריך להפעיל כוח כזה, אולי רק כשאתה מנסה להיחלץ מבוץ טובעני, או כשאתה מנסה למשוך את הרגל החוצה מתוך הפה של התנין שלכד אותה, וזאת לא סיטואציה שקרתה לאבותינו בתדירות של פעמיים בשבוע (מאחר ואתה תומך בדיאטת הפליאו, אתה יכול להפעיל שיקולים דומים גם בתחומים אחרים).

שחקני פוטבול מקצוענים רבים סובלים מבעיות מפרקים אחרי הפרישה (אם כי חלקם כבר לא יודעים מה זה בכלל מפרק כי הבעיות הגדולות יותר הן במוח שלהם, אבל זה עניין אחר). אני לא אומר שדווקא המשקולת הנוספת היא האחראית ל wear and tear הזה, אבל היא בטח לא מוסיפה בריאות, ולספורט שמעצם הוויתו מהווה אתגר גדול לגוף לא הייתי מוסיף גורמי סיכון. מצד שני, אני לא המאמן שלך 😃

אופס, סליחה, מר זרך.
התרגיל הזה ששחקני פוטבול עושים לעתים תכופות הוא אולי הכרחי לשיפור התיקול, אבל הוא לא הדבר הכי בריא למפרקים שלך גם בלי להוסיף משקל באזור הקרסול. המשקל הזה גורם לעומס דווקא בתנועה של הרגל כלפי מעלה, וזה עומס לא טבעי שהרגל לא בנויה להתמודד איתו - תחשוב באיזו סיטואציה טבעית הגוף צריך להפעיל כוח כזה, אולי רק כשאתה מנסה להיחלץ מבוץ טובעני, או כשאתה מנסה למשוך את הרגל החוצה מתוך הפה של התנין שלכד אותה, וזאת לא סיטואציה שקרתה לאבותינו בתדירות של פעמיים בשבוע (מאחר ואתה תומך בדיאטת הפליאו, אתה יכול להפעיל שיקולים דומים גם בתחומים אחרים).

שחקני פוטבול מקצוענים רבים סובלים מבעיות מפרקים אחרי הפרישה (אם כי חלקם כבר לא יודעים מה זה בכלל מפרק כי הבעיות הגדולות יותר הן במוח שלהם, אבל זה עניין אחר). אני לא אומר שדווקא המשקולת הנוספת היא האחראית ל wear and tear הזה, אבל היא בטח לא מוסיפה בריאות, ולספורט שמעצם הוויתו מהווה אתגר גדול לגוף לא הייתי מוסיף גורמי סיכון. מצד שני, אני לא המאמן שלך 😃
אבל המזחלת נקשרת לבטן, לא?
אני גם שחקן פוטבול,אגב איך זה משפר את התיקול?

אבל המזחלת נקשרת לבטן, לא?
כנראה טעיתי. חשבתי שאתה מדבר על התרגיל הזה (+ משקולות על הרגליים).
upload_2015-4-17_15-5-35.png

לא יעיל, אולי בהליכה ישרוף יותר קלוריות.....
אבל הזמן שתוכל לבצע אירובי יתקצר משמעותית אולי ואז התועלת תרד.
אם מבינים את העיקרון של התפתחות השריר, זה ממש חסר תועלת לאדם שמתאמן עוד אימונים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית