הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון היחס בין 5*5 דדליפט לסינגל

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
כמו שחלק הבינו, החלטתי על התעללות קלה ובשבועיים האחרונים השלמתי 220 5*5 והיום 225 5*5 דדליפט.

השאלה שלי די פשוטה :
כמה לדעתכם צריך להיות ה5*5 כדי לייצר 280 לסינגל?

@PowerLifting @alalalal @Blast

אלכס, מה עם התחרות שלנו ל-300? 😃

אני אגב מעולם לא עשיתי דדליפט 5X5, רק עכשיו התחלתי לשלב נפח בדדליפט אבל במשקלים מצחיקים לעומת ה-1RM.

תן לי קצת מוטיבציה ותגיד בכמה אני מפסיד.

ה5*5 230 יצא לפועל בכל מקרה, אחריו שבוע מנוחה כי אני בחו"ל ואז ננסה את התוכנית שעשתה כל כך טוב לידידינו @alalalal
אז למה שאלת כמה תצטרך בשביל 280 אם לא תכננת לנסות?

בקשה בשביל הספורט - תן בדיקת 1RM אחרי שתתאושש מה230 ל5X5. מעניין.

• פותח/ת השרשור
אז למה שאלת כמה תצטרך בשביל 280 אם לא תכננת לנסות?

בקשה בשביל הספורט - תן בדיקת 1RM אחרי שתתאושש מה230 ל5X5. מעניין.
כשאחזור מחו"ל ננסה לתת 270 חביב...

בינואר 2013 סיימתי חמישה שבועות של נפח עם 210 5x5,
11 ימים לאחר מכן הRM1 שלי היה 270.

בנוב'-דצמבר 2014 סיימתי אותו סיפור עם 245 5x5,
11 ימים לאחר מכן, בתחרות, משכתי 300 עם אפשרות ל305.

עכשיו סיימתי על 280 5x5,
מקווה שהכל ידפוק כמו שצריך, למרות שאני מתכנן להתאבד שם על סקוואט.

דרך אגב אני מאוד נגד ה"טבלאות" האלה שכביכול מתאימות לכולם. ברור שאצל כל אחד זה שונה.

• פותח/ת השרשור
בינואר 2013 סיימתי חמישה שבועות של נפח עם 210 5x5,
11 ימים לאחר מכן הRM1 שלי היה 270.

בנוב'-דצמבר 2014 סיימתי אותו סיפור עם 245 5x5,
11 ימים לאחר מכן, בתחרות, משכתי 300 עם אפשרות ל305.

עכשיו סיימתי על 280 5x5,
מקווה שהכל ידפוק כמו שצריך, למרות שאני מתכנן להתאבד שם על סקוואט.

דרך אגב אני מאוד נגד ה"טבלאות" האלה שכביכול מתאימות לכולם. ברור שאצל כל אחד זה שונה.
וזו התשובה הכי מעניינת שקיבלתי בכל הדיון הזה...

תן לי קצת מוטיבציה ותגיד בכמה אני מפסיד.

אין תיעוד אז זה לא באמת קרה, אני בטוח שאתה יכול להחזיר לעצמך את הכתר הגריאטרי.

נתחרה ביחד במאסטרס עוד כמה שנים? 😃

אתה טוען שהיחס בין 5*5 בנצ' לסינגל והיחס בין 5*5 דדליפט לסינגל יהיה זהה? (באחוזים כמובן)
אם אתה מושך בטכניקה זהה לזו של ה5*5, אז אולי האחוזים יהיו זהים, אבל מאחר ורוב הסיכויים שבסינגל אתה תמשוך עם גב עגול יותר, אני מאמין שהאחוזים נוטים לכיוון הדדליפט...

השורה התחתונה היא שכל אחד צריך ללמוד על עצמו את האחוזים של עצמו. זה משתנה מבנאדם לבנאדם ומתרגיל לתרגיל.
אצלי RM2 של 165 בדדליפט (זה לא הנוכחי, אני רק נותן דוגמה מה היה בעבר) הספיק לי בשביל סינגל עם 180. כמובן שנכנסים כאן עוד שיקולים, בעיקר בדדליפט, כמו לזרוק את הטכניקה לפח עם גב עגול. בשביל סינגל 75 פרס, עשיתי 65X5,5,5,4,2 בנפח או 62.5X5X5, לא יודע להחליט מה יותר "נחשב".

אתם טוחנים מים, האחוזים האלו הם בולשיט אחד גדול.
מה גם שהרבה פעמים אתה מגיע לאימון ואתה לא יודע מה רמת הריכוז\התאוששות שלך ככה שיכול להיות יום נתון שתתן 5X5 על משקל X וביום נתון אחר אתה לא תצליח לסיים את הסטים למרות שכנראה היה לך את הכוח לזה.
אותו דבר לגביי סינגלים, אתה יכול לחשב מפה עד הודעה חדשה להגיע ולהכשל ואתה יכול להצליח משקל X להוסיף עוד 2.5-5-10 קילו ופתאום להצליח את הסינגל הזה גם.
כמובן שאני מדבר באופן תיאורטי לגביי משקלים שהם הגיונים לך ולא לשים פתאום 400 קילו ולצפות שזה יעלה.
בכל מקרה, כמו שנאמר הגוף שלנו פועל אחרת מאדם לאדם ואני רואה את זה גם הרבה בקרוספיט שאנשים שרצים על משקלים מטורפים אפילו במטקונים עצמם לא יכולים לעשות RM1 משוגע לפי התיאוריה של האחוזים. פשוט כי כנראה השריר שלו רגיל לנפח אפילו עם 85-90 אחוז מהRM1 שלו.
נסתרים הם דרכי הסינגלים הכבדים ואין דרך אחרת לבדוק סינגל מפשוט לעשות אותו (ולצלם, חובה לצלם...)

לדעתי אם אתה עושה 280 דדליפט ל 5X5 אז יש לך 280 ל1 בטוח

אם אתה רוצה לבדוק סינגלים אחרי שלב הנפח תעשה כמה אימונים עצימות ותטפס ב3/2/1 ותבדוק RM1 לא סיפור גדול

לגבי כמה אתה מרים ל5/3/1 זה אינדבידואלי ואין יכולת חיזוי
יש מי שעם 5X5 כמו שלך ימשוך יותר/פחות סינגל גם ב 10 ק"ג ממך

• פותח/ת השרשור
לדעתי אם אתה עושה 280 דדליפט ל 5X5 אז יש לך 280 ל1 בטוח

אם אתה רוצה לבדוק סינגלים אחרי שלב הנפח תעשה כמה אימונים עצימות ותטפס ב3/2/1 ותבדוק RM1 לא סיפור גדול

לגבי כמה אתה מרים ל5/3/1 זה אינדבידואלי ואין יכולת חיזוי
יש מי שעם 5X5 כמו שלך ימשוך יותר/פחות סינגל גם ב 10 ק"ג ממך
נבדוק 270 כשאחזור כהתחלה, אני פאסימי לגבי 275 כרגע

כל הדיון הזה בעצם מיותר,
מייק כבר הפסיד את הבירה שלו, כשהגעתי ל600 פאונד סקאוט לפני 600 פאונד דדליפט שלו.
הוא רק מנסה ליפות את ההפסד:s85:

• פותח/ת השרשור
כל הדיון הזה בעצם מיותר,
מייק כבר הפסיד את הבירה שלו, כשהגעתי ל600 פאונד סקאוט לפני 600 פאונד דדליפט שלו.
הוא רק מנסה ליפות את ההפסד:s85:
כשתעשה 600 פאונד בלי רצועות ברכיים כשאני שופט את העומק זה יתפוס 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית