הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חדשה כאן

הי בת אל,
התשובה לשאלה שלך היא כמובן חיטוב.
לגבי התפריט לכאורה היה פשוט יותר עבורך לקחת תפריט שמותאם למשקל 75 ולהתחיל מכאן
השאלה היא כמה זמן את יכולה להתחייב לתפריט שלא נבנה עבורך ועד כמה את מוכנה לסבול בדרך?
הדרך הנכונה יותר היא לקחת מחשבון קלוריות ולהתחיל לחשב מה שאת רגילה/אוהבת לאכול. להתחיל בחלבונים להגיע ל140-150 גר לפחות להוסיף 70-80 גר שומן ולהשלים עם פחממות. זה יהיה קרוב יותר להרגלים שלך והסיכוי להתמיד עם זה לטווח הארוך יהיה טוב יותר.

לגבי תכנית אימונים כל תכנית FBW תהיה טובה לצורך העניין וזה כולל SS. בכל מקרה ובכל תכנית את תתקדמי מהסיבה הפשוטה שלוקח חודשיים עד שאת מגיעה למשקלי עבודה ראליים ובזמן הזה יש לך הזדמנות לשפר טכניקה ולהתקדם. קחי איזה תכנית שנראית לך.

מה הסיפור עם הבנץ'?
לא הבנתי למה הוא בלתי אפשרי...
בהצלחה

תודה לכולם פה בתכלס היא בתדודה שלי ואני הכוונתי אותה לאתר.
מדהים כמה אנשים פה עוזרים 😃

דעתי כמו אלה שמעליי, מקרה קלאסי של ss

בכל מקרה, לדעתי איזו תוכנית תבחרי זה פחות רלוונטי..כמובן שהצעתי את מה שהצעתי מתוך נסיון אישי, ואני חושבת שאם כבר את מתחשבת, לא יזיק על הדרך לעלות במשקלי עבודה כמה שיותר מהר.
מה שחשוב הוא התזונה שלך, תקפידי עליה ותראי תוצאות.
בהצלחה 😃
כתבתי שעדיף?... אם כן, התכוונתי שעדיף להעביר את ה-"אוטוטו" לפסים של "נרשמתי" ולאחר מכן להתחיל לנסות ולהבין איך מרימים משקולות... בינינו אבל, SS אחת התכניות שממש לא מתאימות לנשים. לפחות בהגדרה הריפטואיסטית... 😃

חח מה? לא מתאימות לנשים? למה?
מנסיון, זו התכנית היחידה שעזרה לי לשפר את הטכניקה שלי ( יותר נכון לא הייתה לי טכניקה בכלל) בכל התרגילים, ולהקפיץ את משקלי העבודה שלי פי 3 בחודש וחצי.

אני חושב שאתם טועים.
בייחוד במתאמן מתחיל, עם מאגרי מסה עודפת
אני ירדתי בפחות מחודשיים כבר חמש עשרה קילו. עושה שלוש פעמים בשבוע 5*5 על שלושת התרגילים.
עולה במשקלים, כל שבוע.
נכון, אלו לא משקלי השיא שלי, אבל בהחלט משקלי השיא בנפח כזה.

אני לא יודעת איזו תוכניות לעשות
קיבלת הרבה תשובות, ודומני שכמעט כולן מאשרות את החוכמה הידועה "למי שיש פטיש כל בעיה נראית כמסמר", ולאנשים כאן לא רק שיש פָּטיש גדול, יש להם גם פֶטיש גדול לא פחות...

שאלת איזו תוכנית לבחור, והתשובה היא שלצרכים שלך זה ממש לא משנה. כרגע המטרה העיקרית שלך היא ירידה במשקל והמטרה המשנית היא להעלות קצת במסת שריר (או לפחות לא לרדת בה בהרבה), לכן הדגש אצלך צריך להיות על תזונה ועל פעילות אירובית. תוכנית הכוח אמנם חשובה, אבל בשלב הזה היא משנית עבורך, שכן היא מטפלת בעיקר במטרה המשנית שלך.

כמו כל מתחילה, הבעיה הכי קשה שלך היא ההתמדה, שכן רוב אלה שנרשמים לחדר כושר פורשים אחרי כמה שבועות. כדי להגדיל את סיכויי ההתמדה את צריכה לחפש תרגילים שאת אוהבת לעשות (או לפחות פחות שונאת מתרגילים אחרים). רצוי מאד שהם יכללו כמה תרגילי בסיס שתועלתם מרובה, אבל אם תגלי, למשל, שאת ממש שונאת לעשות סקוואט זה יהיה בהחלט סביר להחליף אותו במשהו שאיתו את מסתדרת יותר נוח (לחיצת רגליים במכונה , מכרעים, לא משנה, את תגלי בהמשך שיש כמה וכמה אפשרויות).

חשוב שהתוכנית תכלול תרגילים מורכבים (כלומר תרגילים שכוללים יותר ממפרק אחד), חשוב שתסיימי כל תרגיל כזה בהרגשה שבאמת התאמצת אבל לא בהרגשה שאת מותשת לגמרי, והכי חשוב: שלא תשנאי את הרגע בו את מתחילה את האימון שלך. אם יש לך אפשרות כספית, כדאי לך לקחת שעור או שניים עם מאמן כושר אישי שיעבור איתך על התרגילים השונים וביחד איתו תיבנו תוכנית בהתאם לעקרונות האלה. אחרי כמה חודשים, אם לא תפרשי לפני כן, יש סיכוי שתתחילי לאהוב את המאמצים האנאירוביים שבהתחלה הם די לא נעימים (לפחות זה התהליך שאני עברתי), ואם תגיעי לפרק הזה יהיה הרבה יותר הגיוני לחזור לשאלת התוכנית המתאימה לך, השיאים שתשברי ושאר ירקות שבמרכז העולם של רוב המשתתפים בפורום אבל כנראה לא שלך, לפחות כרגע.

טריק אחד שאני חושב להוציא עליו פטנט הוא לשמור לסוף האימון את התרגיל שאת הכי אוהבת. אמנם תשמעי המון פעמים משפטים כמו "שריר קטן בסוף האימון" וכאלה, אבל מאחר והקושי העיקרי הוא עניין ההתמדה שהזכרתי קודם, הרעיון הפשוט הזה יכול לעזור מאד (כהנמן מצא שזכרון הכאב/סבל לאחר ארוע מסויים מושפע מהממוצע ומהשלב האחרון של הארוע, לכן כדאי שהשלב האחרון יהיה טוב ככל האפשר).

וכמו שאת רואה בתאל.....

ברוכים הבאים לפורום LBS......😃

יפה עחי, יצרת אשכול חדש עם הודעה ראשונה גאונית.

יום אחד מישהו יגיע ישירות לשרשור ההוא וינסה להבין מה לעזאזל שתית 🤣

• פותח/ת השרשור
קיבלת הרבה תשובות, ודומני שכמעט כולן מאשרות את החוכמה הידועה "למי שיש פטיש כל בעיה נראית כמסמר", ולאנשים כאן לא רק שיש פָּטיש גדול, יש להם גם פֶטיש גדול לא פחות...

שאלת איזו תוכנית לבחור, והתשובה היא שלצרכים שלך זה ממש לא משנה. כרגע המטרה העיקרית שלך היא ירידה במשקל והמטרה המשנית היא להעלות קצת במסת שריר (או לפחות לא לרדת בה בהרבה), לכן הדגש אצלך צריך להיות על תזונה ועל פעילות אירובית. תוכנית הכוח אמנם חשובה, אבל בשלב הזה היא משנית עבורך, שכן היא מטפלת בעיקר במטרה המשנית שלך.

כמו כל מתחילה, הבעיה הכי קשה שלך היא ההתמדה, שכן רוב אלה שנרשמים לחדר כושר פורשים אחרי כמה שבועות. כדי להגדיל את סיכויי ההתמדה את צריכה לחפש תרגילים שאת אוהבת לעשות (או לפחות פחות שונאת מתרגילים אחרים). רצוי מאד שהם יכללו כמה תרגילי בסיס שתועלתם מרובה, אבל אם תגלי, למשל, שאת ממש שונאת לעשות סקוואט זה יהיה בהחלט סביר להחליף אותו במשהו שאיתו את מסתדרת יותר נוח (לחיצת רגליים במכונה , מכרעים, לא משנה, את תגלי בהמשך שיש כמה וכמה אפשרויות).

חשוב שהתוכנית תכלול תרגילים מורכבים (כלומר תרגילים שכוללים יותר ממפרק אחד), חשוב שתסיימי כל תרגיל כזה בהרגשה שבאמת התאמצת אבל לא בהרגשה שאת מותשת לגמרי, והכי חשוב: שלא תשנאי את הרגע בו את מתחילה את האימון שלך. אם יש לך אפשרות כספית, כדאי לך לקחת שעור או שניים עם מאמן כושר אישי שיעבור איתך על התרגילים השונים וביחד איתו תיבנו תוכנית בהתאם לעקרונות האלה. אחרי כמה חודשים, אם לא תפרשי לפני כן, יש סיכוי שתתחילי לאהוב את המאמצים האנאירוביים שבהתחלה הם די לא נעימים (לפחות זה התהליך שאני עברתי), ואם תגיעי לפרק הזה יהיה הרבה יותר הגיוני לחזור לשאלת התוכנית המתאימה לך, השיאים שתשברי ושאר ירקות שבמרכז העולם של רוב המשתתפים בפורום אבל כנראה לא שלך, לפחות כרגע.

טריק אחד שאני חושב להוציא עליו פטנט הוא לשמור לסוף האימון את התרגיל שאת הכי אוהבת. אמנם תשמעי המון פעמים משפטים כמו "שריר קטן בסוף האימון" וכאלה, אבל מאחר והקושי העיקרי הוא עניין ההתמדה שהזכרתי קודם, הרעיון הפשוט הזה יכול לעזור מאד (כהנמן מצא שזכרון הכאב/סבל לאחר ארוע מסויים מושפע מהממוצע ומהשלב האחרון של הארוע, לכן כדאי שהשלב האחרון יהיה טוב ככל האפשר).
וואוו.. באמת שתודה רבה (😃
וכמו שאת רואה בתאל.....

ברוכים הבאים לפורום LBS......😃
חחחחח לגמריי .. תודה (😃

Back
למעלה תחתית