דיון עוד דיון חופר על תוכנית אימונים SS

• פותח/ת השרשור Grobe
  • פורסם בתאריך

Grobe

משתמש משקיע
3,792
1,255
נק' מוניטין:
2,946
3,792
1,255
זהו דיון שהתגובות שלו הוצאו מהאשכול: https://www.lbs.co.il/threads/66289/

@מרטין
@אניארשאלה
מה לגביי ההתקדמות בתוכנית SS? (אני מגיב במקומה, אני מדבר איתה בפייסבוק פשוט היא לא כלכך מבינה איך להתנהל באתר הזה).
אותו דבר כמו בנים? בגלל שבפורטל רשום גברים צריכים להעלות ככה וככה...
לא משנה.. קבלו ביטול חחח מצאתי את המשפט הבא:
"נשים יכולות להעלות במשקל כמו הגברים בדדליפט ובסקוואט, אבל פי 2 פחות מבפרס, פוורקלין ובנץ' פרס."

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
דבר ראשון הוא לא מאמן אלא מרצה/פרופסור בתחום מדעי האימון ועוסק במחקר באותו הנושא. דבר שני, לפי הטענה הטרולית הזו שחוזרת על עצמה שוב ושוב, מי שמעוניין בפיתוח גוף צריך להקשיב איך ורק למאמנים של קאי גרין, ג'י קטלר ,רוני קולמן, פיל היט ודומיו כי להם יש את ההישגים הטובים ביותר בניגוד לאחרים. חוץ מזה אני בטוח ש Schoenfeld אימן אתלטים בעבר מאחר והוא עצמו התחרה בפיתוח גוף וגם זכה בכמה תארים מקומיים בדרג המתאמנים ה"טבעיים" (ופה אני דיי מאמין לו בהתאם לגודל שהוא השיג בתחרות).

נכון זו טענה טרולית, כי לאמן אלפי אנשים זה לא קרדיט. לפרסם מאמרים גרועים שעברו peer review זה הקרדיט היחיד שמתקבל על הדעת.
וכן, אם הייתי מפתח גוף הייתי מקשיב למאמן של ג׳יי קאטלר לפני שהייתי מקשיב למישהו שפרסם מאמר שבו הוא אפילו לא מוכן לספק את המספרים.

• פותח/ת השרשור
@coldfire
@Tom
למה לדעתכם הסיכוי אפסי שהיא תעשה את התוכנית כמו שצריך? מה הבעיה ללמוד טכניקה ולהעלות לפה לביקורת?

@coldfire
@Tom
למה לדעתכם הסיכוי אפסי שהיא תעשה את התוכנית כמו שצריך? מה הבעיה ללמוד טכניקה ולהעלות לפה לביקורת?
הכוונה (שלי לפחות) היא שלאדם שרגלו לא דרכה במכון מעולם סיכוי אפסי להתחיל ולבצע SS כראוי.
מעבר לכך, לפחות לדעתי, אחד האלמנטים המהותיים ב-SS הוא התזונה וההתאוששות. בחיטוב וגירעון קלורי ההתאוששות עלולה להיפגע. כשמצרפים לזה יכולת טכנית שעדיין לא קיימת, אני לא רואה איך התכנית תתאים.

הכוונה (שלי לפחות) היא שלאדם שרגלו לא דרכה במכון מעולם סיכוי אפסי להתחיל ולבצע SS כראוי.
מעבר לכך, לפחות לדעתי, אחד האלמנטים המהותיים ב-SS הוא התזונה וההתאוששות. בחיטוב וגירעון קלורי ההתאוששות עלולה להיפגע. כשמצרפים לזה יכולת טכנית שעדיין לא קיימת, אני לא רואה איך התכנית תתאים.

להפך, התוכנית מצויינת למתאמנים מתחילים.
א. כי יש להם את היכולת להתקדם במשקלי עבודה מאימון לאימון.
ב. התרגילים התוכנית הם בסיסיים וזאת הזדמנות טובה להתמקד בהם כדי שתהיה טכניקה טובה.

מעבר לזה, אני מסכימה איתך שהתוכנית לא מתאימה כ״כ לחיטוב, צריך להתאושש כמו שצריך ולאכול מספיק כדי להצליח בה.

להפך, התוכנית מצויינת למתאמנים מתחילים.
א. כי יש להם את היכולת להתקדם במשקלי עבודה מאימון לאימון.
ב. התרגילים התוכנית הם בסיסיים וזאת הזדמנות טובה להתמקד בהם כדי שתהיה טכניקה טובה.

מעבר לזה, אני מסכימה איתך שהתוכנית לא מתאימה כ״כ לחיטוב, צריך להתאושש כמו שצריך ולאכול מספיק כדי להצליח בה.

אם אין אפשרות להתקדם מבחינת משקלי עבודה ב SS אין טעם לעשות אותה... לא משנה מה רמת המתאמן.
כל מה שצריך במצב שלה זה פשוט גירעון קלורי, היא יכולה לתרגל טכניקה של תרגילי הבסיס בלי קשר.

אם אין אפשרות להתקדם מבחינת משקלי עבודה ב SS אין טעם לעשות אותה... לא משנה מה רמת המתאמן.
כל מה שצריך במצב שלה זה פשוט גירעון קלורי, היא יכולה לתרגל טכניקה של תרגילי הבסיס בלי קשר.

זה בדיוק מה שאמרתי....
אין טעם לעשות ss בחיטוב.
אם היא הייתה מתאמנת חדשה שמתחילה מסה זה היה בול בשבילה.
אני לא מסכימה עם זה שss לא מתאימה למתאמנים מתחילים כי היא בנויה בול בשביל כאלה..

איזה מספרים אתה רוצה ואיך זה רלוונטי למאמר שהוא פרסם?

המשקלים שהם הרימו. ואתה יודע מצוין למה זה רלוונטי.
ואיך הדיון שלכם קשור לנושא של הבחורה ? חחח

מי אמר שזה צריך להיות קשור?

יש לה אפשרות להתקדם במשך לא מעט זמן גם בגרעון קלורי.

לפי איזו הגדרה? על סמך מה?

לפי האופן שבו הם יכולים להתקדם. אתה תגיד שמשקל לא קשור לזה, אבל ברור שגבר ממוצע עם סקוואט של 70 קילו הוא מתחיל.

ואיך זה קשור להיפרטרופיה (מה שהמחקר ניסה לבדוק)?

מי דיבר על המחקר. זה היה אשכול על בחורה שרוצה להתחיל להתאמן ולהיות בגרעון קלורי.

לפי האופן שבו הם יכולים להתקדם. אתה תגיד שמשקל לא קשור לזה, אבל ברור שגבר ממוצע עם סקוואט של 70 קילו הוא מתחיל.
מתחיל במה? מתחיל בלהתקדם במשקלי עבודה או מתחיל בהעלאה במסת השריר?

מי דיבר על המחקר. זה היה אשכול על בחורה שרוצה להתחיל להתאמן ולהיות בגרעון קלורי.
נכון והיא רוצה להוריד במשקל לא להרים 200 ק"ג סקוואט ו-300 ק"ג דדליפט, אז איך ההמלצות לעשות SS רלוונטיות בשבילה?

מתחיל במה? מתחיל בלהתקדם במשקלי עבודה או מתחיל בהעלאה במסת השריר?

מתחיל בשניהם, לא שזה רלוונטי. אותי מעניין רק החלק שבו הוא טען שהם שיפרו ב-20% את הכוח שלהם ב-8 שבועות.

נכון והיא רוצה להוריד במשקל לא להרים 200 ק"ג סקוואט ו-300 ק"ג דדליפט, אז איך ההמלצות לעשות SS רלוונטיות בשבילה?

כן, אתה צודק, באמת יותר טוב להשאר חלש ולהרים מוט ריק כשאתה מתחטב. אז מה שהיא יכולה תוך כדי גם להוסיף איזה 1-2 קילו מסת שריר. אין שום סיבה להשתפר בדברים אחרים, כי חיטוב אחי. רק מי שרוצה לעשות 300 דדליפט צריך לשאוף להתקדם במשקלי עבודה.

הוא טען שהם שיפרו ב-20% את הכוח שלהם ב-8 שבועות.
נו שיפרו ו? מה זה רלוונטי למחקר? נניח והם היו מתחילים ב-2 הקבוצות, הקבוצה שעשתה 25-35 חזרות עדיין עלתה את אותה מסת השריר כמו הקבוצה שהעלת 20% בכוח - בתור מתחילים ב-2 הקבוצות אלו שהרימו יותר, לטענתך, היו צריכים גם להעלות יותר במסת השריר אבל זה לא קרה.

באמת יותר טוב להשאר חלש ולהרים מוט ריק כשאתה מתחטב.
כן, כמו תמיד בוא נלך על האקסטרים. אין טעם להרים מוט ריק אבל גם אין טעם לעשות SS ולהתפלל לאלוהים שאתה מתאושש מאימון לאימון - או שאולי תציע לה גם גלון חלב עם אוריאו?

אז מה שהיא יכולה תוך כדי גם להוסיף איזה 1-2 קילו מסת שריר.
כן ויראו את זה ויזואלית באופן מופלא. אז מה שמסת שריר לא מעניינת אותה (כרגע) וכל מה שהיא רוצה זה להוריד במשקל, אז מה. חוץ מזה שאתה תקבל העלאה דומה בתור newbie מתוכנית שהיא לא SS אלא FBW פשוט אפילו מעבודה במכונות ואפילו מעבודה של פעמיים בשבוע.

רק מי שרוצה לעשות 300 דדליפט צריך לשאוף להתקדם במשקלי עבודה.
אני בעד להתקדם במשקלי עבודה אבל אני נגד תוכניות כמו SS ועוד בחיטוב כשהתאוששות לא טובה.

לדעתי זה יהיה לה טוב גם להתחיל מתוכנית כמו ss עם ביקורת על הטכניקה והכל.. כי אם כל הכבוד זה די מלהיב לשבור שיאים בסקוואט דדליפט וכל זה גם לבן אדם שלא מתאמן וזה נותן הרבה מוטיבציה ופוש כל פעם לעלות במשקלים ולהתחזק.. זה יכולה גם להיות תוכנית זמנית כי ברור שהיעילות של ss בחיטוב היא הרבה פחות טובה

לפני שראיתי שפיצלו, רשמתי בשרשור הקודם:
הגענו למצב שגם בחורה מתחילה שרוצה חיטוב מקבלת המלצות ל-SS?

זה די מלהיב לשבור שיאים בסקוואט דדליפט
זה שזה מלהיב אותך זה לא אומר שזה מלהיב את כולם. רוב האנשים בחד"כ לא אוהבים ולא מחפשים את ההרגשה של להיכנס למשקל חדש מאימון לאימון או לחזור הביתה אחרי 3 סטים של 5 חזרות עם PR לפחות פעמיים בשבוע. מה שטוב בשבילך לא בהכרח טוב על הכלל לכן אני מנסה לרדת לסוף דעתו של @coldfire שחושב שכל המטרות של כולם בחד"כ צריכים להיות סקוואט 200 ודדליפט 300 ושכולם צריכים להתאמן כדי להרים הכי כבד שיש ולהתקדם הכי מהר שהם יכולים ואחרת הם מבזבזים זמן. רק שכחת דבר אחד חשוב, 99.9% מהמתאמנים בחד"כ לא שמים קצוץ על כמה הם מרימים או שאם כבר כן אכפת להם, המטרה הראשית היא להראות טוב ולא להרים הכי הרבה. אם להראות טוב גוזל פחות אנרגיה (נניח להתקדם 1-2 פעמים בשבוע במקום 2-3) אז הם יעדיפו את זה. אם לא להרגיש כאילו דרסה אותך משאית יום לאחר PR בסקוואט בגירעון קלורי יחסית גבוה עם יחסית הרבה אירובי בשבוע זו המטרה שלכם אז תהנו, אבל רוב האנשים מחפשים להקל על החיים שלהם ולא להפוך אותם לקשים יותר. אפשר להגיע לחיטוב גם עם העלאה במשקלים באופן לינארי פרוגרסיבי רק לא במתכונת פסיכית כמו SS, שבין היתר, בגלל ההתקדמות המהירה, גורמת להרבה אנשים להפצע גם אם הטכניקה בתרגילים טובה (ואלו פציעות שנבנות במשך זמן כך שגם אם בפועל אותו אדם לא נפצע ב SS אלא בתוכנית שלאחר מכן, זה לא אומר של-SS אין תרומה לכך - אבל זו כבר דעתי האישית בלבד שמגובה ע"י קליפת שום).

בכל מקרה, אני אסכם:
תוכנית SS היא תוכנית לא טובה הן למסה ובטח שלחיטוב. לא טובה למה? למה שרוב האוכלוסיה מחפשת. התקדמות של פעמיים בשבוע לדעתי עדיפה, עם אימון התאוששות באמצע. סקוואט, לחיצת חזה, פרס ודדליפט כבד פעם בשבוע זה לדעתי מעל ומעבר. כל שאר האימון יכול להיות סביב תרגילי עזר כאלו ואחרים כי הם דורשים פחות התאוששות, פחוץ מאמץ סה"כ וגם פחות טכניקה. בסופו של יום זה עניין של אג'נדה או דעה של המאמן בהתאם למה שהוא רואה/ראה/עושה/עשה/מבין לנכון והרשימה עוד ארוכה. אפשר להתווכח על זה עד אין סוף אבל זה משהו בלי שחור ולבן ולכן מחקרים כמו של הטווח חזרות גבוה כנגד נמוך לדעתי כן יעילים וכן מביאים פרספקטיבה טובה לגבי הכנת תוכניות אימון להיפרטרופיה באופן כללי בלי קשר לכוח.

נערך לאחרונה:
לפני שראיתי שפיצלו, רשמתי בשרשור הקודם:
הגענו למצב שגם בחורה מתחילה שרוצה חיטוב מקבלת המלצות ל-SS?

למה "הגענו למצב"? בשנתיים - שלוש הראשונות בפורום כל אחד שנכנס לכאן קיבל את אותה תשובה: SS + גלון חלב. בלי קשר אם הוא בנאדם בן 40+ הייטקיסט עם משפחה בלי יותר מדי זמן להתאמן, או שהוא בכלל רוצה לחטב או כל פרמטר שתעלה על דעתך.

למה "הגענו למצב"? בשנתיים - שלוש הראשונות בפורום כל אחד שנכנס לכאן קיבל את אותה תשובה: SS + גלון חלב. בלי קשר אם הוא בנאדם בן 40+ הייטקיסט עם משפחה בלי יותר מדי זמן להתאמן, או שהוא בכלל רוצה לחטב או כל פרמטר שתעלה על דעתך.
גלון חלב זה מצוין לדעתי בשביל חיטוב. השלשולים וההקאות שייגרמו לרוב האנשים שינסו GOMAD יעבדו יותר טוב מכל גירעון קלורי.
אבל אני מדבר בתור ריפטואיסט מושבע - די, @StarDust, אתה דוחף יותר מדי SS לאנשים לגרון 😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית