הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ויטמין D מתוסף מזון

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך
בעיקרון אם צורך מולטיויטמין זה מספיק ואין צורך לקחת עוד בנפרד.
תציץ בזה (ארוך אבל יעיל)
Whats a Vitamin D Deficiency?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
סבבה ראיתי תרבע שעה הראשונה בערך, די הסתבכתי עם החומר אבל הבנתי את בעקרון P:
דרך אגב הוא מדבר שם באיזהשהו קטע על ויטמין D אצל ספורטאים?

משה, תודה על הלינק. סירטון טוב מאוד.

אבל אני חושש שהמסקנות שלך לא מגובות על ידי הסירטון. הוא ממליץ לקחת לפחות מינימום מינימום 1000 IU שזה פי 2-3 ממה שתקבל ממולטי כמו אופטימן או AST.

מצד שני, חלק לא קטן מהאוכלוסיה בישראל הוא בהיר מאוד יחסית לקו הרוחב בו הוא נמצא. שזה בעברית פחות פלצנית - אשכנזים במזרח התיכון. לאוכלוסיה הזאת (שמעניינת אותי בייחוד ומי שראה אותי מבין למה), אין ממש מה לדאוג ממחסור בויטמין D. החמש דקות שהידיים שלי נחשפות כל יום בדרך מהאוטו למשרד בטח מספיקות לי מעל ומעבר.

בסופו של דבר הדרך הכי טובה לבדוק זה בדיקת דם.

אכן בדיקת דם תביא את המדד, אבל עדיין יש כל מיני מחקרים (כמו שפורסם בהודעה המקורית) שמשייכים ספורטאים ואתלטים לקטגוריות אחרות בהקשר של מינונים.

אכן בדיקת דם תביא את המדד, אבל עדיין יש כל מיני מחקרים (כמו שפורסם בהודעה המקורית) שמשייכים ספורטאים ואתלטים לקטגוריות אחרות בהקשר של מינונים.

אתה סותר את עצמך פה.
מצד אחד אתה אומר שספורטאים צריכים לקחת יותר. ומצד שני אתה ממליץ להסתפק במה שיש במולטי (שזה מעט מאוד).
לא קראתי את כל המאמר, אבל באבסטרקט כל מה שכתוב זה שמחסור בויטמין D יכול לפגוע בביצועים של אתלט. לא כתוב שם שהדרישות יותר גבוהות או שצריך לקחת יותר.

בצריכה המומלצת של ה AST יש 800IU זה לא כזה מעט.
כמו כן יש את השמש כמו שאמרת, אז מי שנחשף לשמש ולוקח מולטי ויטמין במינונים שציינתי למעלה לא רואה עוד צורך בתוספת של ויטמין D מהצד.
(אל תשכח שלוטימין D יש 5 צורות D1-5, ב AST יש לך את D-3 מה שמקבלים מהתזונה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית