הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גב מחוטב

להתמיד זה הכי קל!

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
0
18
0
שלום
התחלתי מסה נקייה לא מזמן עם הפרש של 500 קלריות לRMR שלי.
אני מתאמן באופן קבוע 4 פעמים בשבוע AB
10 סטים בסהכ על הגב 8 חזרות כל סט השאלה שלי היא כזאת יש לי מן "שריטה" מתברר, שאני לא
רוצה גב רחב אני אוהב גב צר ומחוטב אני רוצה רק לחטב את הגב ולא להרחיב אותו יש דרך לעשות את זה אולי
להוריד את המשקל לעלות את מספר החזרות? להוריד את מספר הסטים? אני פשוט רוצה גב מחוטב ולא רחב .
לא לגוון בתרגלי גב? לעבוד הרבה זוקפים?
עם זה עוזר זה התרגילים שאני עושה
פולי עליון 4 סטים 8 חזרות כל סט
חתירה משקל גוף 3 סטים 8 חזרות כל סט
T-BAR שלוש סטים 8 חזרות כל סט

חיטוב משמעו - היכולת של המתבונן לראות את קווי המתאר של השריר.
וזה נובע ממסת שריר גבוהה ומסת שומן נמוכה, מה שאתה רוצה בעצם זה מסת שומן נמוכה ומסת שריר נמוכה ככה הוא יהיה קטן ומחוטב, תעבוד פחות על הגב למרות שזה נשמע לי הזוי שזה מה שאתה רוצה

• פותח/ת השרשור
חיטוב משמעו - היכולת של המתבונן לראות את קווי המתאר של השריר.
וזה נובע ממסת שריר גבוהה ומסת שומן נמוכה, מה שאתה רוצה בעצם זה מסת שומן נמוכה ומסת שריר נמוכה ככה הוא יהיה קטן ומחוטב, תעבוד פחות על הגב למרות שזה נשמע לי הזוי שזה מה שאתה רוצה

לא השתמשתי במילה הנכונה .
אני לחטב אני יחטב אחרי המסה
איך אני משאיר את הגב שלי צר אני יודע שזה נשמע מוזר אבל אני לא רוצה להרחיב אותו את השריר הרחב גבי יש דרך?
הציעו לי כמה דברים תקרא בהודעה הראשונה שרשמתי

חזה גדול וגב קטן...זה די דוחה לדעתי. כמו פלג גוף עליון מפותח ורגליים רזות.
אני לא מבין למה אתה רוצה,כמו שאמר הבחור שמעליי להיראות כמו עיפרון.

• פותח/ת השרשור
חזה גדול וגב קטן...זה די דוחה לדעתי. כמו פלג גוף עליון מפותח ורגליים רזות.
אני לא מבין למה אתה רוצה,כמו שאמר הבחור שמעליי להיראות כמו עיפרון.
אני רוצה גב מחוטב לא רוצה להיראות ענק בגב.

• פותח/ת השרשור
כל עוד תתאמן הגב יגדל גם אם לא תאמן אותו כי הגוף שואף לאיזון
מאיפה הבאת את ההשערה הזו? אם אני יאמן יד אחת היד השניה תתחזק גם? אם אני יעשה יותר בלחיצת חזה נראה לך שאני יתחזק בסקוואט או דדליפט?

מאיפה הבאת את ההשערה הזו? אם אני יאמן יד אחת היד השניה תתחזק גם? אם אני יעשה יותר בלחיצת חזה נראה לך שאני יתחזק בסקוואט או דדליפט?
דבר ששאלתי את משה מהייעוץ אישי .
השאלה ששאלתי אותו הייתה באיזה סיטואציה הגב יגדל יותר
אם אני אאמן רק אותו או אם אני אאמן את כל הגוף ( בשני המיקרים אותו מספר תרגילים סטים חזרות ומשקל לגב ואותו אוכל בדיוק)
הוא אמר שבסיטואציה שאני אאמן את כל הגוף הוא יגדל יותר והוא גם אמר שבסיטואציה שאני אאמן רק את הגב לא רק הוא יגדל אלא גם הפלג גוף תחתון והחזה כי הגוף שואף לאיזון
הוא אמר גם שזה ניצפה לראשונה אצל שחקני טניס שנפצעו והתאמנו על יד אחת בלבד לאורך זמן ממושך ראו גדילה גם ביד השניה

הוא אמר שבסיטואציה שאני אאמן את כל הגוף הוא יגדל יותר
בזה אני מסכים, מהסיבה שככל שנשתף יותר קבוצות שרירים באימונים כך רמת ההורמונים האנבולים תעלה והעליה במסת שריר תהיה גדולה יותר תיאורתית כמובן.

אאמן רק את הגב לא רק הוא יגדל אלא גם הפלג גוף תחתון והחזה כי הגוף שואף לאיזון
לגבי החזה זה הגיוני כי הגב עובד בסינרגיה תמידית עם הסיבים התחתונים של החזה, לגבי הרגליים אני בספק.

הוא אמר גם שזה ניצפה לראשונה אצל שחקני טניס שנפצעו והתאמנו על יד אחת בלבד לאורך זמן ממושך ראו גדילה גם ביד השניה
אם כך אני אני מבקש מ- @Moshe שישלח לך מחקר בנושא, נשמע לי הזוי, ואיך זה הגיוני שכשהיה לחבר שלי הבדלים גדולים בהיקף הידיים הוא עבד על יד אחת יותר ואיזן את ההיקפים, לפי התיאוריה הזו הגוף היה שומר על איזון והוא לא היה מצליח במלאכה

בזה אני מסכים, מהסיבה שככל שנשתף יותר קבוצות שרירים באימונים כך רמת ההורמונים האנבולים תעלה והעליה במסת שריר תהיה גדולה יותר תיאורתית כמובן.

לגבי החזה זה הגיוני כי הגב עובד בסינרגיה תמידית עם הסיבים התחתונים של החזה, לגבי הרגליים אני בספק.

אם כך אני אני מבקש מ- @Moshe שישלח לך מחקר בנושא, נשמע לי הזוי, ואיך זה הגיוני שכשהיה לחבר שלי הבדלים גדולים בהיקף הידיים הוא עבד על יד אחת יותר ואיזן את ההיקפים, לפי התיאוריה הזו הגוף היה שומר על איזון והוא לא היה מצליח במלאכה

אני לא יודע
אני שאלתי אותו את השאלה שאמרתי לך הוא ענה את התשובה הזאת
אני מאמין שהוא לא המציא כלום והוא התבסס על מחקרים

זה שהיד השנייה גדלה או שהגוף שואף לאיזון זה לא אומר שזה קורה באופן יעיל. עדיין תהיה חוסר פרופורציה במקרה כזה, אך היד השנייה (כמו במקרה של שחקני הטניס) עדיין תגדל ביחס ליד הראשונה, אם כי כמובן לא תגיע לגודל/כוח של היד הפעילה. ראה ערך גם מפתחי גוף ללא ידיים (הכתפיים עדיין יחסית מפותחות, כך גם הגב) או כאלו עם שיתוק בפלג גוף בצד אחד, החלק השני עובד באופן תמידי ויש איזון מסויים לחלק השני.

לחבר שלך יש חוסר פרופורציה בעיקר בגלל אלמנטים גנטים או שהייתה/יש לו פציעה בחלק אחד ולא בשני. מצד שני יכולה להיות לו גם בעיה בטכניקה ואז נוצר מצב שצר אחד עובד באופן מסיבי יותר מהצד השני. הגוף לא סימטרי גם ב-100%, יהיה לך הפרש של כחצי ס"מ בשרירים השונים מצד לצד וזה נורמלי. הרבה מהפעמים אבל, במיוחד בפיתוח גוף, ההבדל הסימטרי הוא בעיקר בראש.

איך זה הגיוני שכשהיה לחבר שלי הבדלים גדולים בהיקף הידיים הוא עבד על יד אחת יותר ואיזן את ההיקפים, לפי התיאוריה הזו הגוף היה שומר על איזון והוא לא היה מצליח במלאכה
זה כי אתה לא מפרש נכון את המלים "שואף לאיזון". כל מה שנאמר כאן הוא שאם תאמן, למשל, יד אחת בלבד, גם היד השניה תגדל. מה שלא נאמר הוא שהיא תגדל באותה מידה כמו היד שאימנת. בדומה, אם תעבוד על כל הגוף אבל לא על הגב הגב עדיין יגדל (קצת!) למרות שלא קיבל גרוי שרירי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית