הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון למה צריך חימום לפני תרגיל

The_Beast

משתמש פעיל
376
16
נק' מוניטין:
64
376
16
לדוגמא בבנץ פרס ישלי 3 כפול 8..
עכשיו למה צריך לעשות לפני חימום ושל כמה משקל? האם זה ממש הכרחי?

כי צריך לחמם את השרירים לפני שאתה מרים משקלי עבודה וגם כדי למנוע פציעה.

• פותח/ת השרשור
כי צריך לחמם את השרירים לפני שאתה מרים משקלי עבודה וגם כדי למנוע פציעה.
וזה חשוב לפני כל תרגיל או רק תגילים מורכבים ? מה לגבי פלייס או לג פרס ?
בבנץ פרס אני עושה 25 KG של 8 כפול 3 ... עכשיו בחימום לפני מה לעשות וכמה סטים של חימום ?
והאם עצם זה שאני מתאמן לפני התרגיל הזה זה נחשב מעין חימום או שלא ?
ואם אני מרגיש אני מעלה במשקל אבל ממש ממש ממש קשה לי אז להפסיק ולעבור למשקל יותר נמוך ? דוגמא
אתמול היה לי פלייס 9 . הצלחתי לסיים תסט אבל אבל היה לי קשה בטירוף . שבוע הבא אמור לעלות ל 10 ואני לא חושב שאני מסוגל .. לעלות עדין?

כרגע החימום פחות קריטי לך. תעשה חימום של מוט ריק ואתה יכול גם שלב ביניים של 10 קילו נגיד.

חימום חשוב מהסיבה שעוז אמר, וגם בשביל לתרגל את התנועה של התרגיל שאתה מבצע כמה פעמים לפני שאתה עושה את משקל העבודה. לגבי כמה לעשות, לכל אחד מתאים משהו אחר. אתה מרים 25 קילו אז אתה לא צריך לעשות הרבה סטים של חימום (לעומת נגיד מישהו שמרים 225).

• פותח/ת השרשור
חימום חשוב מהסיבה שעוז אמר, וגם בשביל לתרגל את התנועה של התרגיל שאתה מבצע כמה פעמים לפני שאתה עושה את משקל העבודה. לגבי כמה לעשות, לכל אחד מתאים משהו אחר. אתה מרים 25 קילו אז אתה לא צריך לעשות הרבה סטים של חימום (לעומת נגיד מישהו שמרים 225).
ואם אני מצליח ישר לעשות את ה 25?עדיין צריך חימום?

זה לא עניין של מצליח או לא. זה מחמם את המפרקים, את השרירים, מזרים דם, "מעורר" יחידות מוטוריות, נותן לך אפשרות להתמקד בטכניקה, ועוד. אנשים מפחדים לבזבז אנרגיה על סט או שניים של חימום, אבל זו טעות.
כרגע אתה עובד עם 25 ק"ג כשהמוט שוקל 20, אז אין הבדל ממשי ולדעתי בינתיים אפשר לוותר על סט חימום.

כל מה שנאמר מעליי נכון.
חימום מבצעים לרוב רק על תרגילי הבסיס מכיוון שתרגילי עזר מערבים שרירים שפועלים כעזר (מן הסתם) בתרגילים הראשיים.
בטווח חזרות של 8, הייתי עושה סט חימום אחד של מוט ריק ועוד סט של 60% מה RM8 ל-6-8 חזרות.

Back
למעלה תחתית