הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך ניתן לשפר את סיבולת לב ריאה בדרך טובה יותר?

ariel2403

משתמש מתחיל
80
1
נק' מוניטין:
1
80
1
האם בתקופת מסה אפשר גם להשתפר בריצה ? או שבמאזן קלורי מאוזן ? או שבכלל בחיטוב ?
בקיצור , במה אפשר הכי הרבה בזמן הקצר ביותר לשפר סיבולת לב ריאה ?

מה המטרה וכמה זמן יש לך להתאמן?
בהתאם לתשובות האלה אפשר לענות לך.
מבחינת תזונה עדיף מאזן נייטראלי אם אתה במשקל תקין או שלילי אם אתה סובל מעודף משקל

• פותח/ת השרשור
מה המטרה וכמה זמן יש לך להתאמן?
בהתאם לתשובות האלה אפשר לענות לך.
מבחינת תזונה עדיף מאזן נייטראלי אם אתה במשקל תקין או שלילי אם אתה סובל מעודף משקל
המטרה היא מן הסתם לשפר את הכושר -_- ויש לי בגדול חמישה חודשים . עכשיו אני גם מתאמן בחדר כושר על
מסה , החל משבוע הבא אני מעוניין לחזור למאזן קלורי חיובי בשביל לבנות מסה (אחרי חיטוב של חודשיים). האם יש הבדל
גדול בין ריצות בזמן מסה ומאזן נטרלי ?

באופן כללי משפרים סבולת לב ריאה בהתאמה למטרה כמו מרחק ריצה או זמן ריצה. הכנה לריצת 2 ק'מ שונה מהכנה ל 10 ק'מ ושונה מהכנה לקראת הצבא.

עלייה במשקל פוגעת בסבולת ולכן לא עושים את שני הדברים יחד.

יש בפורטל תוכנית אימונים לריצת 2000 ו 3000 אתה יכול להתחיל מהן.

באופן כללי משפרים סבולת לב ריאה בהתאמה למטרה כמו מרחק ריצה או זמן ריצה. הכנה לריצת 2 ק'מ שונה מהכנה ל 10 ק'מ ושונה מהכנה לקראת הצבא.

אז אתה אומר שאם אני נגיד במסה ורוצה לעשות אינטרוולים אני לא אצליח לשפר את הסיבולת? (שואל בקטע של לדעת לא בזלזול)

אז אתה אומר שאם אני נגיד במסה ורוצה לעשות אינטרוולים אני לא אצליח לשפר את הסיבולת? (שואל בקטע של לדעת לא בזלזול)
בגדול התשובה היא לא. אם בתחילת התוכנית תעשה מדידה של ריצת 3000, הסיכוי שבסיום 3 חודשי מסה (נניח עלייה של 3 עד 5 קילו) התוצאה תשתפר היא נמוכה.
כל זה בהנחה שאתה בכושר סביר, כי אם בתחילת התוכנית אתה בכושר גרוע אתה כן תוכל להשתפר (אפקט של מתאמן מתחיל) אבל עדיין פחות לעומת אימונים שלא במסה.

זה נכון גם לצד השני, אם אני ארוץ במקביל לאימוני כוח. אני כנראה אוכל להעלות את הסקווט מ 40 קילו ל 60, אבל מ 100 יהיה לי קשה להשתפר.

• פותח/ת השרשור

בגדול התשובה היא לא. אם בתחילת התוכנית תעשה מדידה של ריצת 3000, הסיכוי שבסיום 3 חודשי מסה (נניח עלייה של 3 עד 5 קילו) התוצאה תשתפר היא נמוכה.
כל זה בהנחה שאתה בכושר סביר, כי אם בתחילת התוכנית אתה בכושר גרוע אתה כן תוכל להשתפר (אפקט של מתאמן מתחיל) אבל עדיין פחות לעומת אימונים שלא במסה.

זה נכון גם לצד השני, אם אני ארוץ במקביל לאימוני כוח. אני כנראה אוכל להעלות את הסקווט מ 40 קילו ל 60, אבל מ 100 יהיה לי קשה להשתפר.
אוקיי ושאלה נוספת , בחיטוב דל פחמימה (50-60 גרם)גם אפשר לשפר ריצות?

אוקיי ושאלה נוספת , בחיטוב דל פחמימה (50-60 גרם)גם אפשר לשפר ריצות?
לא ניסיתי, אבל נשמע לי מאוד בעייתי.
צריך להבין שלרוב אפשר לעשות רק דבר אחד במקביל. מסה / חיטוב / שיפור סבולת, כי כל מטרה דורשת התאמות משלה מבחינת אימונים,תזונה והתאוששות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית