עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
האורטופד הפנה אותי למיפוי עצמות מחשש לשבר מאמץ אבל לדעתי זה לא יכול להיות כי הכאבים התחילו לי בריצה השנייה שעשיתי אחרי הרבה זמן שלא רצתי.
הוא טען שיכאב כל החיים ולא ניתן לרפא שבר מאמץ זה נכון ?
קשה לי לדעת אם זה שין ספלינט או שבר מאמץ. לפני כשבוע כשעשיתי פעם אחרונה ריצה הכאבים ברגליים התחילו יומיים אחרי הריצה כשניסיתי לעשות ריצה נוספת (במנוחה זה בדרכ לא כואב) כשלחצתי על עצם השוק עם היד אז הרגשתי כאבים ועכשיו אחרי שבוע אני לוחץ על העצם אין שום כאב . האם לדעתך מדובר בשבר מאמץ או שין ספלינט?שבר מאמץ מתרפא , הפלא ופלא , עם הפסקת המאמצים ומנוחה במשך מספר שבועות.
שלב מקדים לשברי מאמץ , הם מה שנקרא shin splint , שהם כאבים לאורך עצם השוק ללא עדות לקו שבר ממשי בצילומים.
בכל אופן , אני לא יודע למה הוא אמר לך את מה שהוא אמר , אבל מנוחה וחזרה הדרגתית לפעילות גופנית לא צפויות לגרום לך לכאבים "לכל החיים".
קשה לי לדעת אם זה שין ספלינט או שבר מאמץ. לפני כשבוע כשעשיתי פעם אחרונה ריצה הכאבים ברגליים התחילו יומיים אחרי הריצה כשניסיתי לעשות ריצה נוספת (במנוחה זה בדרכ לא כואב) כשלחצתי על עצם השוק עם היד אז הרגשתי כאבים ועכשיו אחרי שבוע אני לוחץ על העצם אין שום כאב . האם לדעתך מדובר בשבר מאמץ או שין ספלינט?
הוא בטח צחק איתך. אם שבר מאמץ לא היה מתרפא חצי מהאנשים היו על כסא גלגלים.הוא טען שיכאב כל החיים ולא ניתן לרפא שבר מאמץ זה נכון ?
יוני, קראתי איפה שהוא שבחלק מהמקרים לא מדובר על שין ספליט אלא לחץ של השריר על המעטפת שלו (פשיה?) וזה עובר אחרי שהיא קצת נמתחת כחלק מהאימונים.זה לא כל כך משנה אם מדובר בשין ספלינט או בשבר מאמץ ( גם ההבדלה ביניהם לא תמיד קיימת ).
גם אם אכן מדובר בשבר מאמץ ממשי ( כזה שניתן לראות ברנטגן ) - הסימפטומים שאתה מתאר לא מתאימים לשלב מתקדם , ולכן הטיפול בשני המקרים הוא די זהה.
מה שאתה מתאר הוא תופעה מאד מקובלת אצל הלכים, עד כמה שאני יודע יותר מאשר בכל ספורט אחר (בגלל העבודה הקשה שהטיביאליס עושה לתנועת הפלקס של אצבעות הרגליים בהליכה). זה כאב שמתחיל כמה דקות אחרי תחילת ההליכה ונעלם מעצמו אם ממשיכים (אם הכאב לא חזק מדי ואתה מצליח להמשיך). אצל חלק מההלכיםהתופעה מלווה אותם לאורך כל חייהם המקצועיים, אבל אצל הרוב היא חולפת כשהם מאומנים יותר. אגב, ההלכים קוראים לזה shin splints ואני לא בטוח שזאת טעות מצידם.קראתי איפה שהוא שבחלק מהמקרים לא מדובר על שין ספליט אלא לחץ של השריר על המעטפת שלו (פשיה?)
למיטב ידיעתי שין ספליט הוא מצב דלקתי בשונה ממה שאני תיארתי.מה שאתה מתאר הוא תופעה מאד מקובלת אצל הלכים, עד כמה שאני יודע יותר מאשר בכל ספורט אחר (בגלל העבודה הקשה שהטיביאליס עושה לתנועת הפלקס של אצבעות הרגליים בהליכה). זה כאב שמתחיל כמה דקות אחרי תחילת ההליכה ונעלם מעצמו אם ממשיכים (אם הכאב לא חזק מדי ואתה מצליח להמשיך). אצל חלק מההלכיםהתופעה מלווה אותם לאורך כל חייהם המקצועיים, אבל אצל הרוב היא חולפת כשהם מאומנים יותר. אגב, ההלכים קוראים לזה shin splints ואני לא בטוח שזאת טעות מצידם.
איך אפשר לדעת אם זה שין ספלינט או דלקת בשריר ? כי אני באמת דווקא מרגיש כאבים סביב העצם ולא העצם .יוני, קראתי איפה שהוא שבחלק מהמקרים לא מדובר על שין ספליט אלא לחץ של השריר על המעטפת שלו (פשיה?) וזה עובר אחרי שהיא קצת נמתחת כחלק מהאימונים.
במקרים כאלה, עיסוי של המקום עוזר
אתה מכיר תופעה כזאת?
יוני, קראתי איפה שהוא שבחלק מהמקרים לא מדובר על שין ספליט אלא לחץ של השריר על המעטפת שלו (פשיה?) וזה עובר אחרי שהיא קצת נמתחת כחלק מהאימונים.
במקרים כאלה, עיסוי של המקום עוזר
אתה מכיר תופעה כזאת?
מצטער שאני חופר חח (אני זה פותח האשכול שים לב) , אני כבר במנוחה כשבועיים -שבועיים וחצי מריצה והכאב הפסיק לי כבר. אבל אני מפחד שזה מוקדם מדי לחזור לרוץ ושאני יפצע עוד הפעם (כמו שקרה כבר פעמיים , התחילו לי כאבים נחתי שבועיים ואז חזרתי לרוץ ושוב פעם ישר כאב לי). אז... מתיכן , זה נקרא chronic exertional compartment syndrome CECS.
יצא לי לטפל בקצין קרבי שסבל מזה.
לא מכיר את תיאוריית מתיחת הפאסייה ( גם כי אין עדות ממשית שזה קורה , וגם כי לרוב התופעה הזאת היא כרונית ככה שאם הפאסיה הייתה נמתחת עם הזמן זה פשוט היה דועך בסימפטומים שלו , מה שלא קורה )
מצטער שאני חופר חח (אני זה פותח האשכול שים לב) , אני כבר במנוחה כשבועיים -שבועיים וחצי מריצה והכאב הפסיק לי כבר. אבל אני מפחד שזה מוקדם מדי לחזור לרוץ ושאני יפצע עוד הפעם (כמו שקרה כבר פעמיים , התחילו לי כאבים נחתי שבועיים ואז חזרתי לרוץ ושוב פעם ישר כאב לי). אז... מתי
אפשר לחזור לנסות לרוץ ?
שוב שלום (מצטער על ההקפצה של האשכול), במשך שלושת השבועות האחרונים רצתי על הליכון במהירות בינונית בבית ואמנם שוב פעם בהתחלה כאב לי באזור בשתי הרגליים אך אחרי שתי ריצות כבר (המליצו לי להמשיך לרוץ וזה מה שעשיתי וזה באמת עבד) לא היו שום כאבים ורצתי רגיל. עברתי לרוץ החוצה עם קצב יותר מהיר ממה שרצתי על ההליכון ושוב פעם התחילו לי הכאבים אחרי הריצה, הכאבים משום מה מופיעים רק יומיים אחרי הריצה ומתחזקים מיום ליום.. האם אפשרי לדעת מה הבעיה אצלי ואיך ניתן להימנע מהפציעה ? האם שוב להמשיך לרוץ עד שיעבור ?קשה לענות על "מתי אפשר לחזור לרוץ?" מבלי לדעת שום דבר עליך - כמה ריצה? באיזו מהירות? על איזה משטח? מה כללה ההכנה לחזרה מלבד מנוחה? האם היה נסיון לתקן ליקויים ביומכניים כלשהם? וכו' וכו'.
שוב שלום (מצטער על ההקפצה של האשכול), במשך שלושת השבועות האחרונים רצתי על הליכון במהירות בינונית בבית ואמנם שוב פעם בהתחלה כאב לי באזור בשתי הרגליים אך אחרי שתי ריצות כבר (המליצו לי להמשיך לרוץ וזה מה שעשיתי וזה באמת עבד) לא היו שום כאבים ורצתי רגיל. עברתי לרוץ החוצה עם קצב יותר מהיר ממה שרצתי על ההליכון ושוב פעם התחילו לי הכאבים אחרי הריצה, הכאבים משום מה מופיעים רק יומיים אחרי הריצה ומתחזקים מיום ליום.. האם אפשרי לדעת מה הבעיה אצלי ואיך ניתן להימנע מהפציעה ? האם שוב להמשיך לרוץ עד שיעבור ?