הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אחר ריצות..

• פותח/ת השרשור Master
  • פורסם בתאריך

Master

מושעה
540
103
נק' מוניטין:
172
540
103
ראיתי מחקר שאומר שבבוקר הכי טוב להתאמן זה שורף נטו שומנים ולא אנרגיה כמו בערב,
באיזה שעות הכי כדאי לרוץ בבוקר? אני בצבא בגלל זה יש לי זמן לזה
תודה למי שמגיב 😃

בבוקר רמת הקורטיזול גבוהה, לכן יותר שומן ינוצל באימון דבר שיגרום "לחוס" על מאגרי הפחמימות ובכך עלול לשפר ביצועים אירובים, אמנם זה שיותר שומן ינוצל באימון לא אומר שזה יעזור לירידה במשקל, כדי לרדת במשקל צריך ליצור גרעון קלורי, להכניס פחות מההוצאה האנרגטית הכללית. לכן בשביל מטרה זו אין עדיפות לבצע פעילות בבוקר או בערב, בצע מתי שנוח לך.
אם המטרה היא שיפור ביצועים, לבוקר יש עדיפות כשמדובר באימונים אירובים בלבד.

בנוגע לשריפת שומן אני זוכר שפורסו כאן מחקרים שאין עדיפות לעיתוי.
בנוגע לביצועים אירוביים מהניסיון שלי זה אישי, יש כאלה שירוצו יותר טוב בבוקר ויש כאלה שירוצו יותר טוב בערב.
אני רץ לרוב בבוקר כי זה מה שמסתדר לי עם הלו"ז וגם אני לא דופק לעצמי את שנת הלילה בכך שאני רץ בערב.
אבל בריצות שכן רצתי בערב על מסלולים זהים לריצות בוקר שאני עושה, לרוב התוצאות היו טובות יותר ובטח יותר נוח "להכנס" לריצה בערב
מאשר בריצת בוקר.
לוטם יש לך קישור למחקר שמצביע על ביצועים עדיפים באימוני בוקר ?

• פותח/ת השרשור
בנוגע לשריפת שומן אני זוכר שפורסו כאן מחקרים שאין עדיפות לעיתוי.
בנוגע לביצועים אירוביים מהניסיון שלי זה אישי, יש כאלה שירוצו יותר טוב בבוקר ויש כאלה שירוצו יותר טוב בערב.
אני רץ לרוב בבוקר כי זה מה שמסתדר לי עם הלו"ז וגם אני לא דופק לעצמי את שנת הלילה בכך שאני רץ בערב.
אבל בריצות שכן רצתי בערב על מסלולים זהים לריצות בוקר שאני עושה, לרוב התוצאות היו טובות יותר ובטח יותר נוח "להכנס" לריצה בערב
מאשר בריצת בוקר.
לוטם יש לך קישור למחקר שמצביע על ביצועים עדיפים באימוני בוקר ?

מה הכוונה ״דופק לעצמי את שעות השינה״?

בבוקר רמת הקורטיזול גבוהה, לכן יותר שומן ינוצל באימון דבר שיגרום "לחוס" על מאגרי הפחמימות ובכך עלול לשפר ביצועים אירובים, אמנם זה שיותר שומן ינוצל באימון לא אומר שזה יעזור לירידה במשקל, כדי לרדת במשקל צריך ליצור גרעון קלורי, להכניס פחות מההוצאה האנרגטית הכללית. לכן בשביל מטרה זו אין עדיפות לבצע פעילות בבוקר או בערב, בצע מתי שנוח לך.
אם המטרה היא שיפור ביצועים, לבוקר יש עדיפות כשמדובר באימונים אירובים בלבד.
דווקא בכל מה שקשור לביצועים, לא בטוח.
יצא לי הרבה לשמוע על ה"תיאוריה" שלגוף לוקח 3-4 שעות להתעורר למצב אופטימלי, נשמע הגיוני.
לא עניין אותי יותר מדי בשביל לחפש מחקרים, אבל אני בטוח שיש.

מה הכוונה ״דופק לעצמי את שעות השינה״?
אם אני מסיים את הריצה שלי אחרי עשר לא אירדם לפני אחת שתיים בלילה.
שוב כל אחד ו"הערב" שלו, הגבול בשבילי הוא בסביבות עשר עם עדיפות לסיים לפני עשר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית