דיון שמן קנולה האם הוא כל כך רע ?

• פותח/ת השרשור Robben
  • פורסם בתאריך
אל תסמוך על מישהו רק כי הוא מגיב בביטחון, אתה יכול לעשות השוואה בעצמך תוך 30 שניות דרך גוגל 😃
ברור שבדקתי בגוגל, עוד לפני שענית לי, בגלל זה מיהרתי לתקן את עצמי שזה לא מוחלט מה שאני אומר.
אתה עוד תגורם לי לאבד את האמון בבני האדם 😉

כאשר שם זית מתחמם הוא עובר איזשהו תהליך חימצון ומשחרר רדיקלים חופשיים.
טמפרטורת העישון של שמן זית באיכות טובה גבוהה מספיק כדי לטגן איתו ללא חשש, אלא אם מדובר על טיגון מטורף בשמן עמוק שעומד יום שלם על הסיר. בגלל זה מוכרי הפלאפל משתמשים בשמן מכונות שטמפ.העישון שלו גבוהה עוד יותר. 😃

"מה מצבו של החולה?"
"מת"
"ואיך יצאו בדיקות הדם האחרונות שלו"
"תקינות לחלוטין"
"מעולה, זה סימן טוב"
סטטיסטית, ערכי הכולסטרול אצל רוב האוכלוסיה שחולה במחלות לב וכלי דם, היו תקינים.

סטטיסטית, ערכי הכולסטרול אצל רוב האוכלוסיה שחולה במחלות לב וכלי דם, היו תקינים.
זה יכול להיות נכון (1), אבל זה לא עונה ישירות על שאלת הקשר בין LDL למחלות לב וכלי דם. התרשים הבא כן עונה:

upload_2015-4-30_14-43-32.png

השמות באותיות גדולות בגוף התרשים הם שמות של המחקרים עליהם הוא מבוסס.
(1) אני מפקפק בזה, אבל אם שעור בעלי הכולסטרול התקין האוכלוסיה הכללית גבוה יותר מזה של חולי הלב זה מספיק כדי להראות שקיים קשר. למשל, אם ל 90% מהאוכלוסיה הכללית ול 80% מהאוכלוסיה של חולי הלב יש פרופיל שומנים תקין, זה עדיין מצביע על נזק מהכולסטרול.

(1) אני מפקפק בזה, אבל אם שעור בעלי הכולסטרול התקין האוכלוסיה הכללית גבוה יותר מזה של חולי הלב זה מספיק כדי להראות שקיים קשר. למשל, אם ל 90% מהאוכלוסיה הכללית ול 80% מהאוכלוסיה של חולי הלב יש פרופיל שומנים תקין, זה עדיין מצביע על נזק מהכולסטרול.
נכון מאד.

גרף של בולשיט.

אתם שוכחים ששמן קנולה זה אומגה 3 מסוג ALA שהגוף צריך להמיר לepa ו dha ואחוז ההמרה כור בערך 5%
1:2 הופך ל1:40

Back
למעלה תחתית