הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב מסה גלידה מישהו?

• פותח/ת השרשור Dror.B
  • פורסם בתאריך

Dror.B

משתמש קבוע
1,886
829
נק' מוניטין:
2,196
1,886
829
פרופיט פ״ת
אוקיי, אז כבר יחסית הרבה זמן שאני בחיטוב, וכמובן, הרעב והחשק למתוק כבר מורגש מאוד.
אז בקיצור, ראיתי את המתכון ביוטיוב של הגלידת בננה מרכיב אחד בלבד.
מה שהמתכון הזה אומר הוא בעצם להקפיא את הבננות המקולפות ( לפחות 3-4 שעות ) ולאחר מכן לטחון בבלנדר.

כל כך פשוט, כל כך טעים.

אבל, כמובן שאפשר לעשות את זה קצת יותר אנאבולי, ובעצם להפוך את זה לגלידת חלבון.

אז מה שעשיתי בעצם, ראיתי הרבה סרטונים עד שהגעתי להחלטה מה אני רוצה לעשות עם החלבון ואיך להכין גלידת חלבון.

טוב, חפרתי מספיק, רכיבים:
2 בננות
סקופ חלבון לבחירתכם
חלב

זהו, 3 רכיבים.

טוב, הכנה:
לוקחים 2 בננות, מקלפים ומכניסים לשקית, ומכאן שמים אותן במקפיא, לפחות 3 שעות, אני ממליץ פשוט להשאיר כל הזמן בננות קפואות במקפיא, למקרה שיהיה לכם חשק כלשהו למתוק.

אחרי שהבננות קפאו מספיק, מוציאים אותן מהמקפיא, חותכים לחתיכות ( טיפה להפעיל כוח אבל עדיין קל לחתוך ) ומכניסים לבלנדר.

טוחנים כמו שצריך, אתם תראו כשזה יהיה מספיק טחון, זה יצור גלידה קרמית ולבנה עם גוון צהבהב וטעם בננה חלומי.

אבל, חשוב שהכל יהיה כמו שצריך ושלא יהיו שאריות של בננה לא טחונה, כי זה לא כיף.

מכאן, פשוט וקל, מוסיפים את הסקופ, 2 כפיות חלב וממשיכים עם הבלנדר.
אחרי כמה שניות, שוב, פותחים, נותנים ערבוב מהיר עם כפית כדי שהחלבון ייתערבב כמו שצריך, עוד כפית חלב, סוגרים וממשיכים עם הבלנדר.
ככה עושים כמה פעמים, חלב אישית השתמשתי בכ 3-4 כפיות חלב, כל אחד והחלבון שלו ובגלל זה תתחילו עם 2 כפיות ומשם תמשיכו.

אישית השתמשתי בחלבון איזו 100 ( עוגת יום הולדת המבחיל ) שקניתי בזמנו ( שטות לחלוטין ) והוספתי גם כפית תמצית וניל.

האמת, יצא מצויין, מתוק קצת אבל עדיין מצויין.

טיפ קטן, אחרי שהגלידה מוכנה, היא קצת נוזלית ונמסה, תשימו אותה בכלי, תסגרו עם ניילון נצמד וכל חצי שעה בערך תערבבו עד שזה נהיה עם מרקם מצויין.
מה שכן, אחרי הרבה שעות במקפיא זה מאבד מהמרקם הגלידתי של זה ונהיה קצת קשה אבל עדיין טעים מאוד.

כמובן שכל אחד עם החלבון שלו יבחר מה להוסיף בפנים כדי לשפר ( לדוגמא, טעמי שוקולד למיניהם יוסיפו קקאו, קרם עוגיות למיניהם יכולים להוסיף כמה אוריאו או לטחון מראש אוריאו ולהשתמש בו מעל או למשקיעים, לקחת את האוריאו הטחון, לשים בכלי כלשהו ומעליו לשפוך את הגלידה ואז להקפיא אותה ).

המלצה שלי, אגוזי מלך קצוצים ( קצצתי בבלנדר מעצלנות אבל למשקיעים פשוט תקצצו כמות גדולה של אגוזי מלך ותשמרו במקפיא בקופסא, יצא הרבה יותר טוב ופחות אבקתי ) מעל בנדיבות, יוצא מצויין.

לצערי אין תמונה מההכנה ( נמחק בטעות ) אבל תסתכלו בכל סרטון ביוטיוב ותמצאו, אישית המתכון בהשראה של סרטון שראיתי מהערות של michael cory אבל באמת, פשוט לחלוטין, פשוט תשחקו עם זה ותראו מה יוצא לכם טעים.

פינוק לקיץ!
תהנו!

• פותח/ת השרשור
אז בגלל שאני Fatty, החלטתי להכין כמות גלידה גדולה, מאוד גדולה.
הקפאתי 7 בננות אתמול ( כל מה שהיה בבית ) והיום הכנתי, לקח לי הרבה זמן ( כמעט שעתיים ) אבל זה בגלל שהבלנדר שלי לא להיט ( בלנדר מוט עם כמה חיבורים, השתמשתי במיכל כמובן ) והוא גם התחמם הרבה והייתי צריך הכניס אותו למקפיא כדי שיתקרר, בקיצור, הרבה זמן.

חילקתי ל 2 בננות כמובן, קצצתי אותם לעיגולים, הכנסתי לבלנדר, טחנתי עד שנהייתה גלידת בננה.

image.jpg

מכאן, הכנסתי סקופ, 3 כפיות חלב ( כמובן תלוי בחלבון שלכם ) ואישית לעצמי הוספתי תמצית וניל, כל תוספת שתרצו בפנים תתאים בהתאם לחלבון שלכם.

image.jpg
מכאן, המשכתי לטחון, מדי פעם תעצרו את הבלנדר ותערבבו וכשזה נראה לכם מוכן תוציאו קצת ותשפשפו בין האצבעות כדי לבדוק אם זה נטחן לחלוטין ולא נשארו פירורי אבקה.

אישית הכנתי מ 4 סקופים, 7 בננות, 10 כפיות חלב, כפית תמצית וניל ( כי נגמר ).

חשוב מאוד, מדי פעם תערבבו את העיסה כשהיא במקפיא, מומלץ כמובן להכין כמות גדולה ולשמור במקפיא, נשנוש טעים מאוד, קר ומתוק, כמובן שיחסית די דל בפחמימה, ואכן כיפי מאוד לקיץ.

הרשיתי לעצמי לתייג עכשיו כשיש תמונות.

@Tank
@Moran W
@stitch

Goodbye Cravings 🍽️🥹

אני רק זוכר מישהו שטען שהוא ישלח לי את המתכון בפרטי כדי לפצות אותי על כל המוניטין שהזבל הזה חייב לי. אבל אני סלחן היום.
אחלה גלידה צריך לנסות מתישהו 😃

לא הייתי קורא לזה דל בפחמימה אבל

נערך לאחרונה:
יפה מאד. אם אתה רוצה להקל על ההכנה, פשוט קח חלב (או מים, אם אתה רוצה לחסוך קלוריות), בערך שלושת רבעי בננה קפואה (חתוכה לפני ההקפאה, אחרת זה מכה לחתוך את זה), וסקופ חלבון. תכניס לבלנדר, עם כמה שפחות זצים של הפעלה - כדי שהעסק לא יימס. יוצא מילקשייק חלומי.

• פותח/ת השרשור
אני רק זוכר מישהו שטען שהוא ישלח לי את המתכון בפרטי כדי לפצות אותי על כל המוניטין שהזבל הזה חייב לי. אבל אני סלחן היום.
אחלה גלידה צריך לנסות מתישהו 😃

לא הייתי קורא לזה של בפחמימה אבל
לא דל, אבל אכן יחסית נמוך.
אגב, אני אתן לך 2 מתכונים כפיצוי ( מוקפץ+אומלט לה חלבון ).
רק צריך למצוא זמן לכתוב לך ותקבל.

• פותח/ת השרשור
יפה מאד. אם אתה רוצה להקל על ההכנה, פשוט קח חלב (או מים, אם אתה רוצה לחסוך קלוריות), בערך שלושת רבעי בננה קפואה (חתוכה לפני ההקפאה, אחרת זה מכה לחתוך את זה), וסקופ חלבון. תכניס לבלנדר, עם כמה שפחות זצים של הפעלה - כדי שהעסק לא יימס. יוצא מילקשייק חלומי.
פעם הייתי מכין מילקשייק בננה מ 5-6 קוביות קרח לכל בננה ופשוט הייתי טוחן את זה כמו שאמרת, בזצים וזה אכן היה יוצא מדהים ( עם בננה טרייה ).
הבעיה היא שפשוט הכלי התפוצץ לי ( סדק פנימי ) ועכשיו אני משתדל כמה שיותר להיזהר איתו.
מבחינת חיתוך אחרי הקפאה, קל מאוד, זה לא מתקשה כל כך אפילו אחרי הקפאה של כל הלילה.

הבעיה היחידה שלי עם הבננה היא הפחמימה, היא לא בדיוק דלה ובגלל זה אני משתדל לאכול כמויות קטנות, כנ״ל מהגלידה.

גלידה ממש דלה בפחמימות שאני מכין:
שמנת מתוקה,חלמונים ואבקת חלבון,זורק הכל לבלנדר ושם במכונת גלידה.
עוד אפשרות זה פשוט להקציף שמנת מתוקה,אני משתמש ב42% עם אבקת חלבון,ולהקפיא.

• פותח/ת השרשור
ניחוש פרוע - זה GoldEagle.
🥷
גלידה ממש דלה בפחמימות שאני מכין:
שמנת מתוקה,חלמונים ואבקת חלבון,זורק הכל לבלנדר ושם במכונת גלידה.
עוד אפשרות זה פשוט להקציף שמנת מתוקה,אני משתמש ב42% עם אבקת חלבון,ולהקפיא.
מבחינת הביצים, אם לא הייתה לי בעיה לאכול חי, הייתי כל היום על מוס מטורף.
ברור שלא, קל לזהות אותו 😄
אותך לעומת זאת...
ד״א, איך לעזאזל אתה בן 16/17 ?! 😳
עד עכשיו הייתי בטוח שאתה זקן.

אתה חייב להוסיף חלמון לשמנת מתוקה בכדי שזה יצא טוב בתור גלידה,אם אתה ממש היסטרי אתה יכול לפסטר את החלמונים.
הסיכוי לקבלת סלמונלה מביצים מפוקחות,שנקנות במקום שאין סיכוי שיביאו לשם זיופים הוא אפסי.
אישית,אני אוכל המון חלמונים חיים,חביתת עין,מיונז,גלידה.

• פותח/ת השרשור
אתה חייב להוסיף חלמון לשמנת מתוקה בכדי שזה יצא טוב בתור גלידה,אם אתה ממש היסטרי אתה יכול לפסטר את החלמונים.
הסיכוי לקבלת סלמונלה מביצים מפוקחות,שנקנות במקום שאין סיכוי שיביאו לשם זיופים הוא אפסי.
אישית,אני אוכל המון חלמונים חיים,חביתת עין,מיונז,גלידה.
כבר פתחתי שאלה בנושא לא מזמן, הסבירו לי שכדאי לא להסתכן ושאפילו שהסיכון יכול להיות ממש נמוך, עדיין יש סיכון.
אגב, אם אתה רוצה מוס מדהים, מתכון זריז שאני אוהב מאוד ( משמש כציפוי לעוגה אבל אכן מוס מדהים כשלעצמו ):

תמיס 300 גרם שוקולד ( מריר כמובן ), תשים חמאה וחלמונים ( שכחתי כמות לצערי, אני מאמין שאפשר למצוא את זה באינטרנט, זה לקוח ממתכון של עוגה חצי אפויה כשל״פ ), תוך כדי תקציף את החלבונים ( תקציף היטב, בלי סוכר ובלי כלום ) ואז תכניס כל פעם קצת קצפת לשוקולד ותקפל אותו, אחרי שסיימת לקפת את כל. העיסה, תפזר מעל אגוזים מלך גרוסים / תערבב אותם בפנים ( ההמלצה היא לשבור אותם ביד, גודל מושלם ואין אבקה מיותרת מהאגוזים ) ותכסה את הכלי בניילון נצמד ותכניס למקרר.
אחרי כמה שעות זה מוכן ואלוהי.
מבטיח לך שתהנה, אולי מחר אני אחפש לך את המתכון השלם של העוגה ואניאצלם ואעלה בשבילך.

גם בנצ' בלי ספוטר,או אפילו לחצות כביש יש סיכון.

• פותח/ת השרשור
גם בנצ' בלי ספוטר,או אפילו לחצות כביש יש סיכון.
גם בלנשום יש סיכון, אתה רואה שאני לא נושם?
אל תתחכם חביבי, הסיכון של סלמונלה יותר גבוה משאתה חושב.

Back
למעלה תחתית