הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריכת שומנים לפני השינה

• פותח/ת השרשור kdr20
  • פורסם בתאריך

kdr20

משתמש מתחיל
189
33
נק' מוניטין:
86
189
33
שלום לכולם
שוקל 69 1.74
אני נמצא בחיטוב בגרעון של 500 קלוריות על פחות מ90 גרם פחמימה.
140-150 חלבון
האם זה בעייתי שאת רוב השומן בתפריט שלי אני אוכל בארוחה שליפני השינה?
כמעט ולא יוצא לי לאכול שומן במהלך היום עד הארוחה שאחרי האימון.
חוץ מתחושת השובע שנגרמת בעקבות אכילת השומן האם יש סיבה לחלק את השומנים לאורך כל שעות היום?

זה ממש לא בעייתי לפי מה שידוע לי.
אני יודע גם שהבילדרים נוהגים לאכול את השומן שלהם בארוחות האחרונות של היום

אין בעיה, אבל שומן יכול להיות אחלה מקור לאנרגיה כשאתה על דל פחמימה.
כל היום בעצם אתה אוכל רק מעט פחמימה וחלבון? לא נשמע לי נוח ומשביע במיוחד.
עם זאת, אני לא רואה בזה בעיה נוספת.

כשאתה בדל פחמימה,הגוף לומד להעביר את מקור האנרגיה לשומן בעיקרון. (כמעט כמו פליאו)
לדעתי שלב את הארוחות במהלך כל היום,טוב יותר.

• פותח/ת השרשור
בגלל העבודה לא יוצא לי לאכול שומן כמעט אלא רק חלבון וירקות עד הארוחות שאחרי האימון אחר הצהריים-ערב . זה די נוח לי ואני לא מרגיש רעב ועייף.
אבל חוץ מתחושת הרעב אם אין עוד חסרונות לשיטה וזה לא גורם בצורה כלשהי לפגיעה בחיטוב אני חושב שאמשיך עם זה ככה

האם זה בעייתי שאת רוב השומן בתפריט שלי אני אוכל בארוחה שליפני השינה?
זה בסדר גמור.

כשאתה בדל פחמימה,הגוף לומד להעביר את מקור האנרגיה לשומן בעיקרון. (כמעט כמו פליאו)
אם נמצאים בקטוזיס אז כן, הגוף מנצל את הקטונים כאנרגיה זמינה.

סתם כי מתעניין, אין לך אפשרות לאכול מנת שומן גדולה בבוקר ובנוסף להביא דברים קטנים איתך לעבודה?
אגב, אישית, אני אוהב כמות שומן גדולה בסמוך לשינה, אחר כך אני לא קם בבוקר רעב בטירוף כיוון שהשומן מחזיק אותי להרבה זמן ( זמן השינה ) ובפועל אני קם אוכל ביס ממשהו ואני מסודר.

אגב, אם באמת תבחר בדל פחמימה, הנשנוש האהוב עליי הוא כפית חמאה עם מעט מלח מעל, משביע מאוד וטעים, מוזמן לנסות.

סתם כי מתעניין, אין לך אפשרות לאכול מנת שומן גדולה בבוקר ובנוסף להביא דברים קטנים איתך לעבודה?
אגב, אישית, אני אוהב כמות שומן גדולה בסמוך לשינה, אחר כך אני לא קם בבוקר רעב בטירוף כיוון שהשומן מחזיק אותי להרבה זמן ( זמן השינה ) ובפועל אני קם אוכל ביס ממשהו ואני מסודר.

אגב, אם באמת תבחר בדל פחמימה, הנשנוש האהוב עליי הוא כפית חמאה עם מעט מלח מעל, משביע מאוד וטעים, מוזמן לנסות.
משום מה חמאה,גבינות וביצים לא משביעים אותי בכלל.

משום מה חמאה,גבינות וביצים לא משביעים אותי בכלל.
אתה קוסם.
לדוגמא ארוחת צהריים מלפני כמה ימים, 4 ביצים, 200-250 גרם בשר טחון ( במקרה הזה היה קבבים אבל לאחר כמה ימים הכנתי גם עם בשר טחון, יצא יותר טעים ) מחבת עם שמן זית, שובר את הביצים ( כמו ביצת עין ) ושם ישר את הבשר מעל, כשזה נהיה מוכן קיפלתי את זה באמצע, נתתי לזה עוד כמה דקות במחבת, והוצאתי, ליד זה אכלתי אבוקדו וחצי, זיתים בנדיבות.
חייב להודות שגם באותו ערב כשאכלתי לא הייתי רעב.
אבל מבחינת טעם, פאק איט, זה טעים בטירוף.
אולי אפרסם מתכון של זה מתישהו.
אגב, סביבות ה 80 גרם חלבון.

אתה קוסם.
לדוגמא ארוחת צהריים מלפני כמה ימים, 4 ביצים, 200-250 גרם בשר טחון ( במקרה הזה היה קבבים אבל לאחר כמה ימים הכנתי גם עם בשר טחון, יצא יותר טעים ) מחבת עם שמן זית, שובר את הביצים ( כמו ביצת עין ) ושם ישר את הבשר מעל, כשזה נהיה מוכן קיפלתי את זה באמצע, נתתי לזה עוד כמה דקות במחבת, והוצאתי, ליד זה אכלתי אבוקדו וחצי, זיתים בנדיבות.
חייב להודות שגם באותו ערב כשאכלתי לא הייתי רעב.
אבל מבחינת טעם, פאק איט, זה טעים בטירוף.
אולי אפרסם מתכון של זה מתישהו.
אגב, סביבות ה 80 גרם חלבון.
מארוחה כזאת אני שבע לשבוע 😁
אגב מחישוב שלי של ערכים:
(אבוקדו וחצי, 10 זיתים קטנים, 5 גרם חמאה/שמן זית (לטיגון), 230 גרם בקר טחון ו 4 ביצים)
חלבון: 65.5
שומן: 113
פחמימה: 27.5
סה"כ קלוריות: 1372
ארוחה של חיה לא פחות..

נערך לאחרונה:
מארוחה כזאת אני שבע לשבוע 😁
אגב מחישוב שלי של ערכים:
(אבוקדו וחצי, 10 זיתים קטנים, 5 גרם חמאה/שמן זית (לטיגון), 230 גרם בקר טחון ו 4 ביצים)
חלבון: 65.5
שומן: 113
פחמימה: 27.5
סה"כ קלוריות: 1372
ארוחה של חיה לא פחות..
זאת הייתה ארוחת צהריים של יום העצמאות ( ועוד די מאוחרת יחסית ) ובערב על האש עם חברים.
אבל אכן, טעים בטירוף.
אגב, ביצים בגודל XL.

• פותח/ת השרשור

אני אוכל ארוחה ראשונה ב6 בבוקר שזה שייק חלבון (תשלובת לא שאני מאמין גדול בזה ) במסה זה עם שיבולת שועל וחמאת בוטנים אבל בחיטוב אני נמנע מזה.
זה עד לארוחת צהריים ב2-4 שזה בדרך כלל 80 גרם סינטה 100 חזה עוף וסלט או 200 גרם חזה עוף(הוספתי את הסינטה בזמן האחרון בגלל השומן).
לא מרגיש שחסר לי האוכל בשעות הבוקר ואני אוהב לשמור את רוב הקלוריות שלי עד סוף היום ככה אני יודע בדיוק מה להשלים וכמה

הכוונה שלי היא לאו דווקא לאכול ארוחת בוקר ( הארוחה הכי חשובה ביום.. בלה בלה בלה סעודת חלום ).
הכוונה היא שכמות מכובדת של שומן משביעה להרבה זמן להבדיל מפחמימה שתשביע אותך לשעתיים-שלוש, שומן בכמות נכבדת ישביע אותך ל 5-6 שעות ואף יותר, ככה שהייתי ממליץ לך אפילו להכניס ארוחת שומן גדולה בתחילת-אמצע היום שיתן לך שובע ואנרגיה להרבה זמן ואז בארוחת ערב תשלים את הערכים.

אגב, 80 גרם סינטה זה כלום, לך תתפנק על קילו וחצי אנטריפוט.

• פותח/ת השרשור
הכוונה שלי היא לאו דווקא לאכול ארוחת בוקר ( הארוחה הכי חשובה ביום.. בלה בלה בלה סעודת חלום ).
הכוונה היא שכמות מכובדת של שומן משביעה להרבה זמן להבדיל מפחמימה שתשביע אותך לשעתיים-שלוש, שומן בכמות נכבדת ישביע אותך ל 5-6 שעות ואף יותר, ככה שהייתי ממליץ לך אפילו להכניס ארוחת שומן גדולה בתחילת-אמצע היום שיתן לך שובע ואנרגיה להרבה זמן ואז בארוחת ערב תשלים את הערכים.

אגב, 80 גרם סינטה זה כלום, לך תתפנק על קילו וחצי אנטריפוט.
אני יכול לעשות את זה אבל כמו שכבר אמרתי אני לא מרגיש רעב או חלש אז לא רואה סיבה.
80 גרם סינטה זה לא הרבה אבל זה הכמות שנכנסת לי הכי טוב בערכים וזה מה שחשוב. ברור שגם יכול לחיות על קילו אנטריקוט אבל במקום זה התפריט שלי מחולק ל5 ארוחות שמספקות אותי אז אין למה..

• פותח/ת השרשור
דווקא סינטה שהיא בשר רזה?
עד לא מזמן זה היה רק חזה עוף
האמת שאני לא אוהב בשר עם שומן לרוב אני מפריד את החתיכות השמנות כאשר אני אוכל סטייק,
אני קצת אוכל בסבל וסינטה זה בשר שיש בו בכל זאת מעט שומן אשר עדיף מחזה עוף מהבחינה הזאת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית