הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריכת שומנים לפני השינה

• פותח/ת השרשור kdr20
  • פורסם בתאריך

kdr20

משתמש מתחיל
189
33
נק' מוניטין:
86
189
33
שלום לכולם
שוקל 69 1.74
אני נמצא בחיטוב בגרעון של 500 קלוריות על פחות מ90 גרם פחמימה.
140-150 חלבון
האם זה בעייתי שאת רוב השומן בתפריט שלי אני אוכל בארוחה שליפני השינה?
כמעט ולא יוצא לי לאכול שומן במהלך היום עד הארוחה שאחרי האימון.
חוץ מתחושת השובע שנגרמת בעקבות אכילת השומן האם יש סיבה לחלק את השומנים לאורך כל שעות היום?

הוא כתב שרוב האנשים לא יהיו מושפעים, לא שרבע כן.
תשאל אותו נו. הוא יגיד לך 😃
אמר "בערך רבע".
השאלה הייתה, אם כולסטרול תזונתי מעלה את רמות הכולסטרול בגוף לטענתך, למה ששומן תזונתי לא יעלה שומן בגוף?
כי שומן מתחלק לרווי ובלתי רווי.

שגורם לי לחשוב עליך באותה המטבע לגבי החשק להגיב ברצינות.
זה בסדר, אנחנו לא חייבים להתייחס ברצינות אחד לשני.

רק בריאות.
מאיפה הבאת את הנתון הזה?
אתה יכול להציץ למשל כאן עם המשפט "It is also important to note that 70% of the population experiences a mild increase or no alterations in plasma cholesterol concentrations when challenged with high amounts of dietary cholesterol (hyporesponders) (הדגשות שלי). זה מחקר מ 2006 כך שייתכן שהנתונים אינם תואמים את מה שידוע היום אחרי עוד כמה מטא-אנליזות (יש ודאי סיבה לכך ש American Dietetic Association החליטה להמליץ על שינוי היחס למזונות עתירי כולסטרול). אני חושב שבאיזשהו מקום אחר ראיתי 25% אבל לא נראה לי שההבדל משמעותי.

(אגב, בדיקת שומנים בדם היא בדיקה שגרתית, וקל מאד לכל אחד לברר אם הוא נמנה עם אותם 25-30% או לא. מה שברור לגמרי הוא שאמירות נחרצות מהסוג "יש לך כולסטרול גבוה -> תמשיך לאכול כולסטרול -> הוא יעלה." שמופרחות לחלל האויר הן פשוט לא נכונות.

נערך לאחרונה:
ומה ההבדל ביניהם מבחינת שומן בגוף? שומן רווי מתפרק טוב יותר?
לא. הפוך.
שומן רווי הוא הגורם להעלאה של רמת הכולסטרול בגוף. גם משרד הבריאות (שלנו) ממליץ להוריד ממנו כמה שאפשר http://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/Nutrition/Adequate_nutrition/Pages/fat.aspx

המחקרים הרבים (שעליהם הויכוח כאן) מביאים דעות מנוגדות לגבי מחלות לב. שנובעות מכולסטרול גבוה.
יש שאומרים שיש קשר ישיר, ויש שאומרים שאין.
כמו שאני אגיד לך שיש סיכוי של 3% שהרעילו את המים בעיר שבה אתה גר, אתה תיקח את הסיכון לשתות אותם?
אז כל פעם שתכניס שומן רווי (ועוד בלילה) לגוף, תסתכן בהצטברות שלו בכלי הדם ואף סתימה שלהם (מה שמוביל להתקף לב או שבץ). מה גם שמאד קשה לשבור את הקשר הכימי שלהם, מה שגורם לגוף קושי לפרק אותו.
ולבלתי רווי יותר קל להתפרק.
אז אין בעיה עם אגוזי מלך, דגים, אבוקדו, גרעיני חמניה, שקדים, טחינה וכו.. אמרתי את זה גם לבחור ששאל מקודם.
אפילו שזה בלילה. כל עוד זה לא רווי.
רק בריאות.
נחיה ונראה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית